Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,665679,00.html

I ima jedan na newsweek.com od 07.12. vezano uz monetarni sustav u USA i općenito o situaciji o USA i o prosudbama analitičara u USA.
Ali hebiga nemrem ga pronaći, a danas sam čitao. [huh]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ništ mi nije jasno…
Pod CIT veli ovako…
52wk Range: 0.05 – 29.00
Real-Time: 28.14 27.89 (11,156.00%) 11:57am ET
wtf?!?

Ništ mi nije jasno…
Pod CIT veli ovako…
52wk Range: 0.05 – 29.00
Real-Time: 28.14 27.89 (11,156.00%) 11:57am ET
wtf?!?

http://finance.yahoo.com/news/CIT-shares-jump-in-first-apf-1200014315.html?x=0&sec=topStories&pos=3&asset=&ccode=

od kud sad ova cijena od 28$?!?
pa kaj nije bio na 0.04?
kakav je ovo chart?!

http://www.google.com/finance?chdnp=0&chdd=1&chds=0&chdv=0&chvs=maximized&chdeh=0&chdet=1260478800000&chddm=54740&chls=IntervalBasedLine&q=NYSE:CIT&ntsp=0

http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,665679,00.html

I ima jedan na newsweek.com od 07.12. vezano uz monetarni sustav u USA i općenito o situaciji o USA i o prosudbama analitičara u USA.
Ali hebiga nemrem ga pronaći, a danas sam čitao. [huh]

ok, ne možete pronaći, ali što je poanta svega? Ide up ili down?

Pa ja ne vidim kako bi išlo up.

Pa ljudi moji Grčka je u ozbiljnom problemu. Još je živa jer je članica EU, ali za EU je to opasno radi mogučeg enormnog pada eura.

Nedaj bože da Grčka ode vrit jer onda jako dugo nebu dobro nigdje.
pa pročitaj članak i zaključi sam ili ti se neda čitati?
ajd priznaj da nemaš volje jer da si ga pročitao nebi to pitao.

Ae, ak Dubai nije uspio, onda neće ni jedna Grčka stat na put oporavka…
Inače, Italija se izvukla iz recesije, barem tako pišu…
http://www.poslovni.hr/134267.aspx

Osim toga, zato i ulažem u USA…pa neće oni sad drhtat zbog jedne Grčke…ili Bugarske, Rumunjske….a gdi smo mi…isto u banani, al mislim da to njih previše ne brine…
oni su na dobrom putu da se u potpunosti oporave…

Niko ko CIT … ovo se samo može želiti ….. [thumbsup]

+ 11184 % ….. slovima ( jedanaesttisucastoosamdesetčetiri posto )

da je sve ovako …. [bye] [bye]

CIT Group shares rise in first day of trading after lender emerges from bankruptcy protection
STEPHEN BERNARD AP Business Writer
9:32 AM CST, December 10, 2009

NEW YORK (AP) — CIT Group Inc. shares jumped Thursday in the lender’s first day of trading after emerging from bankruptcy protection.

Shares rose $2.39, or 9.4 percent, to $27.89 in morning trading. The shares opened at $25.50.

One of the nation’s largest lenders to small and mid-sized businesses, CIT swiftly navigated through bankruptcy in just six weeks because its key bondholders had already approved a plan to reorganize the company.

There is little precedent for large financial firms successfully reorganizing in bankruptcy and re-emerging as a strong new company. That’s because, unlike for example a manufacturer with a product to sell, financial companies are only as good as their word to repay debt and provide customers with loans. A bankruptcy filing puts those abilities in serious doubt.

The early jump in CIT’s stock price, however, showed that investors in the restructured company are confident in its future.

The New York-based lender was forced into bankruptcy on Nov. 1 after failing to raise cash to pay off outstanding debt. CIT was also hammered by mounting loan losses as more customers fell behind on repaying loans amid the recession.

CIT was able to cut its total debt by $10.5 billion by reorganizing in bankruptcy court. It also deferred debt maturities for three years.

Common stock holders and the government lost their investments when CIT filed for bankruptcy protection. The Treasury Department had given CIT $2.3 billion in loans as part of its $700 billion financial rescue plan last fall at the peak of the credit crisis.

The government declined to give CIT more money this past summer as the lender tried to improve its financial position and avoid bankruptcy.

Even though CIT has completed the bankruptcy process, its restructuring isn’t fully complete. It still is rebuilding its board and is looking for a new CEO. Jeffrey Peek, who currently runs the company, said in mid-October that he planned to retire by the end of the year.

A new board is being established that will include the new CEO, five members from the old board and seven independent directors nominated by CIT’s debtholders.

CIT had continued to operate throughout the bankruptcy process.

Ne pratim CIT ali kako ako je bio 0.05 a sad 23 $?
Ništa mi tu nije jasno?
Jesu li oni dioničari koji su imali te dionice na 0.05 sad milioneri?
Ili je bio neki split?

vidim to za CIT, ali mislim da je i dalje na (ne)stabilnih 0.04$ [thumbsup]

mislim da nikome na ovom forumu nije jasno što se dogodilo sa cit…ali teško mogu povjerovati u to da je netko mogao samo tako kupit po 0.04 i da sad to vrijedi 28 dolara…mislim da se tu nešto pobrkalo…
čekam rockya da se javi…
a ako je to bilo moguće izvesti, ne znam po kojim uvijewtima i ko je to mogao kupit i sad prodavat po 28$!?!ako je to moguće, to nema veze s pameću…

New Report

Close