Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

imao sam razgovor s kolegom koji radi u HNB-u, pa mi je objasnio o onom famoznom obrascu koji bi trebali popuniti i prijaviti što smo to kupovali, prodavali na stranim tržištima kapitala, da ne bi imali frke pri povratu sredstava natrag na devizni….
Situacija je slijedeća…svi oni koji ne naprave prometa više od 105 000 kuna na mjesec ne trebaju prijavljivat…eto, ne znam jeste li ili niste rješili tu dilemu, al to je to…a isto je i sa slanjem love u inozemstvo i povlačenjem natrag…
Dakle, ako odlučim poslati 100 tis kuna u jednom mjesecu van, ne trebam to nikome prijavit…kao ni ako ih želim vratiti natrag…
Ukoliko mjesečni prometi prelaze 100 tis kuna, tada je potrebno prijavit…

I?jel se trži šta?ili se još čeka da malo rokne…škicam drys,al čekat ću da vidim koliko još može pasti…
i CHK…što niže to bolje…
[thumbsup]

Osobno mislim da su brodari ok na ovim cijenama ali treba biti oprezan,kupio manju kolicinu GNK na otvaranju

SAM PROTIV SVIH

+dsx

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

S obzirom na današnji DELL, rast dolara i par loših makro podataka ovaj tjedan, čudi me da nisu više pali.

Moguće je da još nismo vidjeli vrh, neka shorteri budu na oprezu i paze na stop-loss!

Brodari su ok kupnja po meni ali mislim da nije nemoguće da se pad ili stagnacija nastavi. No ako se BDI zadrži iznad 4000 još neko vrijeme, onda bi mogli eksplodirati.

Cramer says shipping companies are raging thanks to global trade (video)
http://www.cnbc.com/id/15840232?play=1&video=1334495851&__source=yahoo|headline|quote|video|&par=yahoo

Cramer je papak 🙂

Mislim da su brodari definitivno podcijenjeni s obzirom na većinu sektora na burzi, ako BDI ostane ovako visoko onda nema šanse da brodari ne narastu još par desetaka %, ako ne i više.

Ali je legenda, zamisli ovakav prilog u Poslovnom klubu? [lol]

Eto.
Izgleda da nisam jedino ja taj koji mislim da ćemo već slijedeći tjedan nastaviti svoj rast BDi.
Vidim dsx u plusu.

Lijepo
A ne ova kenja od crobexa

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Grrr… prebacili sa Firstrade na Sogotrade dionice u par dana, opcije i cash još nula bodova.
Dakle tko želi prebacivati sa brokera na brokera, nek zna da dionice idu najbrže.

Kota otpora za EURUSD koja je prisutna tokom cijelog 11 mjeseca:

Vaš link

Gledam malo nesretni UNG i sve si nešto mislim… hmm… kratkoročno možda?

Mogao bi ovo biti preokret i da konačno plin krene rasti:
Vaš link

Info :

In observance of the Thanksgiving holiday, US Markets will observe the following hours:

Wednesday, 11/25/2009 9:30AM – 4:00PM EST
Thursday, 11/26/2009 CLOSED
Friday, 11/27/2009 9:30AM – 1:00PM EST

New Report

Close