Nedavno sam u nekom članku (možda i na ovoj temi) pročitao da se trenutno većina fin. kuća nalazi u win-win situaciji i da su zahvaljujući rastu u prošlih par mjeseci uspjeli ostvariti dobit i pokupovati puteve (ili callove) da se zaštite.
Što bi značilo da je za njih najgora varijanta da indeksi ostanu tu gdje jesu.
U tijeku mi je prebacivanje većeg dijela portfelja sa Firstrade na Sogotrade (bem sve po spisku Firstrade i njihovim buying power bedastoćama).
Dio su dionice, dio opcije a dio lova. Navodno će to trajati 7 dana. Živi bili pa vidjeli…
Fino probilo smo 17 na dsx i nadam se da će zatvoriti iznad.
Ma ov je hebena dionica. Od kada sam je kupio ide samo gore. 12% je tu.
Prekrasno
Fino probilo smo 17 na dsx i nadam se da će zatvoriti iznad.
Ma ov je hebena dionica. Od kada sam je kupio ide samo gore. 12% je tu.
Prekrasno
Da, hebena dionica, a tek firma! Uopće ne razumijem kako netko može uspoređivati naše brodare s DSX?
Rocky, imaš li kakav komentar za SBLK s tehničkog stajališta?
http://finviz.com/quote.ashx?t=sblk&ty=c&ta=1&p=d
Odnosno, ima li kakve sličnosti s TA za DSX?
http://finviz.com/quote.ashx?t=dsx&ty=c&ta=1&p=d
(+SBLK)
Dear Rocky5 🙂
This e-mail contains important information regarding your SogoTrade options account.
We appreciate and value your business. As an existing options account holder, your commission rate will remain the same for the next 12 months: $3 per trade plus $0.70 per contract. This is one of our ways to thank you for being SogoTrade’s valued customer. Effective 11/17/2009, SogoTrade will change the options commission to $5 per trade plus $0.65 per contract. This change is applicable to only new SogoTrade options customers.
Da, hebena dionica, a tek firma! Uopće ne razumijem kako netko može uspoređivati naše brodare s DSX?
Rocky, imaš li kakav komentar za SBLK s tehničkog stajališta?
http://finviz.com/quote.ashx?t=sblk&ty=c&ta=1&p=d
Odnosno, ima li kakve sličnosti s TA za DSX?
http://finviz.com/quote.ashx?t=dsx&ty=c&ta=1&p=d
(+SBLK)
DSX je odlična firma, nemjerljiva sa ATPL i našim brodarima, makar bi se sad dečki sa te teme vjerojatno uvrijedili.
Što se tiče tehnike, djeluje da je malo pregrijana, probili su jednu liniju otpora, vjerojatno se neće vratiti baš toliko duboko da popune gap. Rekao bih da je veća vjerojatnost za mali retracement nego da će nastaviti rast, ali nikad se ne zna sa amerima.
Vaš link
SBLK ne poznajem kao firmu a ne bih se oslanjao samo na TA za dionicu koja je po njihovim pojmovima slabije likvidna.
ljudi…mene jedino malo brine to što je FAZ napravio vrlo jako dno na 18-19 za koje ne vidim kako ga probiti…
nije kako bi trevalo biti
FAZ ne možeš gledati kroz tehničku analizu.
Trebaš napraviti analizu $RIFIN indeksa kojeg prate FAS i FAZ.
Uffff … ko je nabo Drys ove dane a, nije prodao bit ce mu vruće sutra ….. [shocked]
DryShips Inc. Announces $300 Million Convertible Senior Notes Offering
ATHENS, GREECE–(Marketwire – November 17, 2009) – DryShips Inc. (NASDAQ: DRYS) (the "Company" or "Dryships"), a global provider of marine transportation services for drybulk cargoes and off-shore contract drilling oil services, today announced that it has commenced a public offering of $300 million aggregate principal amount of convertible senior notes. The underwriter for the offering will also have the option to purchase up to $45 million principal amount of additional notes solely to cover any over-allotments. The Company intends to use the proceeds from the offering for vessel acquisitions, working capital and other general corporate purposes.
U after marketu evo sad je vec na 6.66 …. a vidi kad je Economou objavio kad je zavrsio market …
sutra drži gaće na Drys … nema profi je …. meni je jednom na slican nacin od skoro 100% dobiti maznuo 30-40% … nece vise tako lako.
evo link ako koga zanima :
A konaćno napravih pravi short po pravilu struke ….. onaj pravi s preko 30% dobiti …
Možda je štetašto sam ga zatvorio na kraju … ali sigurnije ovako ….
Koja legenda je taj Economou [lol]
Ne brinem se previše, ionako sam većinu riskantnih stvari likvidirao prije prebacivanja portfelja.
Ovo malo što je ostalo, išlo + ili – 10% nije toliko bitno.
A možda mi se ispuni maštarija da kupujem opet oko 5$…
Žao mi je samo da sam prerano frknuo i DSX, kvragu i Firstrade.