Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Prodao danas većinu SPY callova, i kupio nešto QQQQ puteva na 42, sad mi je odnos gotovina/call/put=30/40/30, i sve u indexima (SPY, Dia i QQQQ), opcije na dionice me sad strah kupovati, jedino ako AIG pređe 40, budem počeo pomalo puteve kupovati, ali s expiracijom dec 09 ili jan 10

čekam ga na 19,65

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Prodao danas većinu SPY callova, i kupio nešto QQQQ puteva na 42, sad mi je odnos gotovina/call/put=30/40/30, i sve u indexima (SPY, Dia i QQQQ), opcije na dionice me sad strah kupovati, jedino ako AIG pređe 40, budem počeo pomalo puteve kupovati, ali s expiracijom dec 09 ili jan 10

call bi bilo tvoje klađenje da će dionica narasti do određene razine do određenog vremena???

a put obranuto, klađenje na njihov pad?

hebo me miš..moram početi učiti…ali kaj kada me vrijeme hebe

Pročitaj fajl u prilogu pa će ti sve biti jasno, treba ti za to 15 minuta a isplati se.

Primjetio sam nešto zanimljivo u prošlih mjesec dana kod amera.

Rastovi su ostvareni na malom prometu a padovi na puno većemu. To bi trebao biti znak za opasnost. Kažem trebao, ne zna se više sa njima 100% što nešto znači, market je bio overbought mjesecima pa je i dalje raslo.

E da, ovo o čemu pišeš obično znači distribuciju ali već ništa neznam. Oni su potpuno ludi i ništa kod njih nije sigurno.

točno, call je očekivanje rasta, a put očekivanje pada, ako je strike bliže tržišnoj cijeni vremenska vrijednost je veća i koja se iz dana u dan smanjuje do expiracije dana kad istječu opcije (svaki treći petak u mjesecu), ako je strike dalje, udio vremenske vrijednosti je manji, ali rizik veći. Al bolje prouči literaturu prije trgovanja opcijama jer najveći broj opcija istekne bezvrijedno. Poslao sam ti na PP već gdje ima literatura i na hrvatskom, a i ono od Rockya imaš

Koja je to burza, stvarno nisu normalni…
Raste zbog G20 priče a ono što je stvarno bitno i o čemu ovisi gospodarstvo, to zanemaruju:

Fed says banks eye tighter terms on credit cards
Vaš link

A quarterly survey by the Fed found that many banks expect to increase rates, reduce credit limits and raise annual fees for both prime borrowers — those with sound credit histories –as well as more risky "non-prime" borrowers, who have tarnished credit. Banks also expected to raise minimum credit scores for non-prime borrowers, the Fed said.

Što će reći da bi osobna potrošnja mogla još više pasti.

VIX getting ready to drop below that trendline. If it does? Look out above.

Good to see solars up again, as they got beaten last week: $SOLR (+7%) $STP (3,8%) $SPWRA (+3%) $CSIQ and $YGE (+1,7%) $FSLR (+1,4%)
thinking double short oil hedge into tomorrow to protect against a rebound in the dollar/market giving some of these gains back
Warren buffett is selling – http://alephblog.com/
Introducing Options Force Partnership with @CBOE:
http://ow.ly/APwt

Nemam čukicu još kupiti faz…
možda sutra ako još rokne toliko..

Zanimljivo…
Baš me zanima 3Q tablica, neka ju netko stavi ovdje ako naleti na nju.

[lol]

Vaš link

Tomorrow is a holiday in the United States ..
Ovo jako dobro EU na dlanu
http://tools.godmode-trader.de/sector-analyzer-eu/

New Report

Close