Nekakvom odokativnom analizom bi primjetio da su danas lagani prometi a market raste a padao je je na relativno velikim volumenima. Stvarno su majstori za uzet lovu…
Nekakvom odokativnom analizom bi primjetio da su danas lagani prometi a market raste a padao je je na relativno velikim volumenima. Stvarno su majstori za uzet lovu…
Neznam, ali za mene je to vrlo loš znak.
Neznam, ali za mene je to vrlo loš znak.
[/quote]
Ne mora nužno biti loš znak. Imali smo seriju jakih i dobrih ekonomskih vijesti u zadnje vrijeme pa je red da rastemo. Problem je u tome što su te vijesti trajanja jednog dana. Hoće li i sutra biti koje dobre vijesti?
AIG… Credit Suisse prognozira dobit 4.50$, analitičari u prosjeku 1.20$… E ako sutra bude -4.50$ onda će biti belaja i trčanja prema izlazu… [lol]
Credit Suisse recently previewed the quarter, and the note was indicative of how tough it is to assess the company’s prospects in its current state. On the one hand, the firm boosted its earnings estimate for the quarter to $4.50 a share from $1.40, citing expectations for big mark-to-market gains because of strength in the fixed income markets, including $2.5 billion write-up in the value of AIG’s Financial Products portfolio likely to stem from improvements in those pesky credit default swaps on mortgage-backed securities.
a kaj je na kraju bilo sa fnm?
kaj nije trebalo biti jučer izvješće?
Nemam pojma za FNM…
Ja sam upravo iskoristio rast cijene i volatilnosti opcija pa prodao pola AIG straddlea uz zaradu od pristojnih 25%, čisto da anuliram mogući pad volatilnosti sutra.
Pola sam ostavio za sutra za slučaj da cijena ode par desetaka % u plus ili minus.
U najgorem slučaju sam sutra na nuli ili blagom plusu.
U najboljem slučaju sam u plusu par stotina % i lupam glavom o zid što sam danas prodao pola pozicije. [lol]
Znči biti će profit ili?
Ko da nas briga kaj će biti sa njima, bitna je trenutna zarada.
Meni sogo poslao email da im dostavim kopiju passport i ID..koji k opet…hebate ovo je sick
[thumbsup]
eznam da li ste primjetili…došli neki casholovac koji je trenutno u "velikoj depresiji" i djeli kulje jer mu je muka…ajd legendo djeli i dalje..
no hebeš njega, njemu nema pomoći..
već ekipa opet smo iznad 10000…nije li to divno…hehehe
samo da meni otvore accnt i da više nekaj napravim…nadao se da ću pokupovat u ovom padu a kada ono nebum…sada ciljam na faz…
jedno pitanje…taj FAZ..ne kužim kaj je to…
recimo ja kupim faz…i banke počnu s padom slijedečih pola godine…i ja sam u bibi el to to?
ubiti ide suprotno od banaka…ali kaj je to…firma nije…ili je?
ne razmem
Neki AIG već osudili na pad ma kakav bio 3Q
Prije izvješća za C čitao sam da bi trebao na 5.5$, a mislio da su u USA ozbiljniji.
Ovi lupaju ko kod nas dok netko ne pogodi po zakonu velikih brojeva.
Osobno mislim da će izvješće o nezaposlenosti jače utjecati i na AIG ma kakav mu bio 3.Q no vidjet ćemo…
Pisao sam ranije o tome, ti ETF-ovi su vrlo opasni.
Oni prate dnevno kretanje određenog indeksa (u ovom slučaju Russel financial), uz polugu x3 ili x(-3).
Problem je da sa vremenom zbog oscilacija vrijednosti tog indeksa dolazi do gubitka vrijednosti. Tako da će dugoročno i FAZ i FAS pasti, makar kratkoročno u roku par dana-tjedana-mjeseci mogu rasti. Ali dugoročno cjenovne oscilacije eliminiraju vrijednost.
Evo ti u prilogu tabela na kojoj se vidi kako imaginarni bull i bear ETF gube vrijednost. Naravno malo sam pretjerao sa oscilacijama, ali i uz manje postotke oscilacije dugoročno dolazi do gubitka vrijednosti.
Pogledaj i ovo:
Vaš link
Poanta je:
Normalan čovjek bi ne razmislivši zaključio da ako kupi FAS i FAZ, da će dugoročno biti na nuli, minus par % za troškove fonda. Tako sam i ja u početku mislio dok mi nije nakon par tjedana promatranja nešto postalo čudno… [lol]
Ali stvarnost, to jest obična matematika pokazuju drugačije. Matematički je nemoguće da u zbroju FAS i FAZ rastu a ne padaju.
eznam da li ste primjetili…došli neki casholovac koji je trenutno u "velikoj depresiji" i djeli kulje jer mu je muka…ajd legendo djeli i dalje..
no hebeš njega, njemu nema pomoći..
već ekipa opet smo iznad 10000…nije li to divno…hehehe
samo da meni otvore accnt i da više nekaj napravim…nadao se da ću pokupovat u ovom padu a kada ono nebum…sada ciljam na faz…
jedno pitanje…taj FAZ..ne kužim kaj je to…
recimo ja kupim faz…i banke počnu s padom slijedečih pola godine…i ja sam u bibi el to to?
ubiti ide suprotno od banaka…ali kaj je to…firma nije…ili je?
ne razmem
FAZ je ETF, ako banke padaju on raste. FAS, ako banke rastu on raste još jače. Amen [thumbsup]