ja gasim ovo…aj bok…
sutra se pišemo…nemam živac
Da, sjecam se prijatelja koji je dokupljivao IGH po 13.000, urlao "odlična prilika za dokup, hvala ti Bože na ovoj prilici", zatim to opet vikao na 10.000kn, pa slavio presretan zbog dokupa, a onda potop. Čak sam i ja bio u nedoumici, u trenucima povremenog rasta mi bilo žao što nisam kupovao. Možda je i ovo samo stepenica do novog, pravog dna, a cijeli ovaj rast bio samo predah, mala crtica na grafu velike depresije kojeg će gledat naši unuci.
S druge strane, kupovina na ovim razinama bi mogla biti vrlo isplativa, call C strike 3 za prosinac 0.90, 10 calova za 900njak usd daje sigurnih $100 profita ako do tad C sano dotakne $4, preko $600 ako do tad dotakne $4,50. A $4 je (samo) 10tak centi daleko.
Jedno pitanje ali nemoj pizdit…kaj ako ne dođe niti do 4 niti do 4.5?
kakav je tvoj gubitak onda..
p.s. znam da je prošlo 4 ali pitam…hval
[/quote]
Pitanje je na mjestu, ali je već prošao $4 pa ti ne mogu dati konkretan odgovor, ali mogu objasnit. To što kaže Rocky, ako 18. odnosno 19.12 (treci petak u mjesecu) doceka ispod $4, gubim sve, ali to sigurno ne bi čekao. Npr. kupim 10 opcija po 0.90, znaci platim $900, stavim stop loss (nalog na prodaju) na $750 tj. 0.75 po opciji. Najveći gubitak je $150, s druge strane stavim nalog ili odlučim prodati po 1.10 ili 1.20. Zato sam i izabrao strike 3 koji nije toliko volatilan i mogu staviti stop loss. Ako je cijena dionice ispod $4 ili blago iznad i tu stagnira cijena opcije ce padati kako se blizi 19.12 zato što je sve manje vremena (sve je manje izgledno) da će otići znatno iznad $4. Ali zato imam spomenuti stop loss.
AMBAC Fincl
zakaj ovi tako rastu…osim izvješća…
last minute kako izgleda za večeras, izgleda da sve ide u pičku materinu…pa šta je sad ovo…podiglo se i tresnulo….
Meredith Withney je malo popljuvala 4 velike banke i njihove izgelde. Tak mi se barem čini da bi to mogao bit uzroka kasnog sellofa.
Igraju se crvenih rukavica. 🙂
Gledam cnbc, ali ne daju konkrtan razlog kažu samo "loši financijski pokazatelji", ali nisam skužio čiji da je to tako bitno. Vijest FED-a je bila popodne, ali tad još nisu pali. Imho, razlog je nestabilnost tržišta, a dosta vijesti dolazi van trgovanja pa sve veći broj investitora ne želi biti u poziciji tokom noći već se pretvaraju u day tradere.
Zadnja 2 sata trgovanja sam propustio zbog privatnog života i drago mi je da jesam jer bih pukao skroz… [lol]
Prodao sam par C callova oko 20h prije nego sam otišao od kuće da se ne bi desilo baš ovo što se desilo. No čak i nije pala tako duboko koliko je mogla. Žao mi je samo što nisam prodao i par drugih stvari. [undecid]
Ako se sad nastavi pad dolara onda bi to moglo dignuti indekse. Tko zna što još nose idući dani. Vidim da se nervoza uvlači među ekipu.
Evo AIG danas na 36$, u prilogu je kako izgleda onaj nesretni AIG straddle na 35$.
Da je cijena pala na točno 35$ mislim da bih u plusu cca 15ak % na obje strane zbog rasta volatilnosti. Eto koliko je bitna volatilnost pri trgovanju opcijama.
Ostaje vidjeti da li će ispasti bolja varijanta prodati ga prije izvješća ili poslije. Jer nakon izvješća često implied volatility padne za 10-20 pa i više %. Ako ga par dana budu držali na 35$ onda ću ubrzo biti u minusu.