Kakvo je to danas bilo trgovanje, hvala Bogu da nisam bio uz komp jer bih počupao kosu 🙂
Sjećate se da sam prije koji tjedan spominjao AIG straddle (Vaš link) kao mogući (ali i riskantan) play za Ludluma u trenucima kad je volatilnost pala na niske razine te sad kad se izvješće bliži
Evo u prilogu attachment gdje se vidi kako neobično izgleda moj 35$ straddle izveden nedavno kad je cijena bila taman na 35$. Uložena je skoro identična svota na obje strane. Kupovao sam u 3 navrata kako bih uprosječio ulaz jer je bid-ask spread težak protivnik, pogotovo na tako volatilnoj dionici.
Kako to da je onaj put pao tako malo s obzirom na to kako je call narastao? Sve je to zbog povećanja volatilnosti. U prilogu se vidi trenutna (nerealizirana) zarada koja je vrlo pristojna ali nije nemoguće da u roku 10 dana budem u minusu par desetaka %.
Zeznute su te opcije ali su zato 10 puta interesantnije za trgovanje nego dionice. Ono što je (meni) bitno jest da me tjeraju na razmišljanje puno više nego dionice, pa čak i da spušim lovu bar sam dobro razgibao mozak… [lol]
Btw, poslužio sam se danas sa par DRYS callova kad je bio oko 5.80. S obzirom da imam još par starih DRYS opcija koje nisam bio prodao, sada sam sa njima u određenom minusu, vidjet ćemo što nosi budućnost, neću se pretjerano uznemiravati ni ako padne na 5$.
nešto se i na FNM kuha, vjerojatno zbog sutrašnjeg izvješća. Dalo bi se nanjušiti da je ok budući je u par min otišao up. Njega imam ko govana na 1,16$…..
siri kupovao na 0.55 prije desetak dana
Nije te strah izvješća? Misliš da će biti dobro?
Vidim da je BV trenutno 0.03. No ne mora to ništa značiti, ja sam zaradio na CRWN od 1.65 do 1.8x a BV je -6.54. Ali sam ju držao vrlo kratko, opasne su takve dionice unatoč mogućoj dobroj zaradi.
Kopkao me danas ORS ispod 0.80 ali sam se suzdržao.
S druge strane, kupovina na ovim razinama bi mogla biti vrlo isplativa, call C strike 3 za prosinac 0.90, 10 calova za 900njak usd daje sigurnih $100 profita ako do tad C sano dotakne $4, preko $600 ako do tad dotakne $4,50. A $4 je (samo) 10tak centi daleko.
Nije trebalo čekati 19.12, C je već danas dotaknuo i prešišao $4, spomenuti call str $3 s 0.90 na $1.08.
Meni danas sjelo samo par 2$ callova pa je plus samo 6-7%, bilo me strah prevelike poluge…
Ali ne brinem puno, stignem već sutra biti u minusu, navikao sam na to zadnjih dana.
[lol]
watch for gold. It’s going to 1100
http://cdn.forexfactory.com/attachment.php?attachmentid=354083&d=1257325486
Careful. GS is itching for a downgrade…