Palo je još par lošijih izvješća.
Hoće li 4Q izvješća biti bolja? Hmm…
Ako se sutra nakrcamo putevima ili shortamo, nije nemoguće da nas ošišaju.
Ako to ne učinimo, nije nemoguće da nas opet ošišaju.
Možda bi sad bilo najpametnije prijeći preko 50-60% u cash i sačekati razvoj događaja.
Možda uzeti par SPY puteva i kao balans par dionica za koje očekujemo da bi ipak mogle rasti.
Realno im stanje na burzi i u gospodarstvu nije bajno i precijeneni su. Dolar će vjerojatno nastaviti rasti. Nafta možda malo padne, sutra je crude inventories izvještaj. Ali ne bi bilo prvi puta da se ne desi baš ono što svi očekuju nego baš suprotno.
Sutra ću prodati par stvari sa kojima sam u plusu i ETFC gdje je lijepi minus, pa ćemo vidjeti kako dalje.
Priželjkujem u budućnosti temeljitiji pad DRYS, C i GE da se nakrcam do vrha.
Palo je još par lošijih izvješća.
Hoće li 4Q izvješća biti bolja? Hmm…
Ako se sutra nakrcamo putevima ili shortamo, nije nemoguće da nas ošišaju.
Ako to ne učinimo, nije nemoguće da nas opet ošišaju.
Možda bi sad bilo najpametnije prijeći preko 50-60% u cash i sačekati razvoj događaja.
Možda uzeti par SPY puteva i kao balans par dionica za koje očekujemo da bi ipak mogle rasti.
Realno im stanje na burzi i u gospodarstvu nije bajno i precijeneni su. Dolar će vjerojatno nastaviti rasti. Nafta možda malo padne, sutra je crude inventories izvještaj. Ali ne bi bilo prvi puta da se ne desi baš ono što svi očekuju nego baš suprotno.
Sutra ću prodati par stvari sa kojima sam u plusu i ETFC gdje je lijepi minus, pa ćemo vidjeti kako dalje.
Priželjkujem u budućnosti temeljitiji pad DRYS, C i GE da se nakrcam do vrha.
1. dolar neće početi rasti tj. nastaviti dok su kamate ovako niske
2. kraj rasta još nije tu…kraj će biti nakon kaj ameri zakucaju indexe sa enormnim prometima…jer vrh mora biti na velikom prometu baš kao i dno
3. došla su neka super izvješća pa market nije išao up…stoga ne mora niti down
4. najbitnije…nemoj dokupiti c i ge u krivo vrijeme…jer znam da si svijestan da nije gotovo..ali bi htio zaradu…
ma moje mišljenje…nezaposlenost će preći 10% a onda počinje tarapana…ljudi nemojte biti ludi ali situacija je vrlo loša…a po meni kaos tek dolazi
j
Slažem se da su u banani, ali u banani su već dugo pa su rasli. Baš me zanima kakvi će biti fundamenti njihovih indeksa nakon završetka ovog kvartala. TTM rezultat bi uglavnom trebao biti katastrofalan
Moji ajmo reći željeni targeti za kupnju bi bili:
DRYS 5$
GE 12$
C 3-3.5$
A do tada mislim držati vrijednosnice kao vrući kesten u ruci. Dakle uglavnom vrlo kratko. Sigurno će biti više prilika za kupovati na velikim padovima pa isti ili idući dan rješavati pozicije.
Slažem se, ako se mene pita najbolje bi bilo da se DJI korigira do negdje 9500-9700, i dalje situacija bi bila i više nego odlična za ulaganje. Pitanje je hoće li. DJI je prešao 10.000 i to psihološki jako dobro djeluje za sve. NASDAQ je 20-tak posto ispod vrijednost u odnosu na 2007. godinu, kinesko gospodarstvo i novopečeni milijarderi ni ne osjećaju krizu, što reći, ipak je psihologija ključna. U onome trenutku kada na tržište dođu novopečeni bez imalo osjećaja za realnost tada ćemo imati novi balončić, kojeg sada, ako je gledati naš indeks to nemamo. Svaka čast fundamentima, ali nisu oni najbitniji kada je riječ o vrijednosti dionice na tržištu. Rezime: korekcija moguća.
Evo DJI piči kako treba glede korekcije. Pitanje je ima li snaga pasti na gore navedene razine. Dobro bi se ispuhao, a onda opasno gore. Dolar se odbio, ali trend je nepromijenjen i dalje, a to je down. [bye]
ode sve u k…c po meni…meni je burze dosta…Aig na 45$, C na 5$, FNM na 1.16$….casha slobodnog nemam…portfelj mi se otklizao u tjedan dana 30% dolje…. [cry]
Čuj, evo ti jedan potencijalni trejd ali molim te prije trgovine dobro prouči rizike. Ja ga ne preporučujem nego ga samo spominjem kao mogućnost.
Ako nisi vičan opcijama možda je bolje da se ne upuštaš u to. Meni su takve stvari uglavnom dobro prolazile u prosjeku u 50% slučajeva što je odlično jer sam na dobitnim kombinacijama više zaradio nego što sam izgubio na onim drugima, ali sam misim imao i dosta sreće do sada.
Trenutno je AIG 34$
Radi se o kupnji straddle pozicije (istovremeni Jan10 34$ callovi i 34$ putevi).
Ovdje je grafički prikaz kako izgleda profit-loss graf na dan izvješća 10.11.2009. (mislim da je tada izvješće)
Trejd nosi određenu opasnost, prvenstveno u kretanju volatilnosti. Kalkulacija je prema trenutnoj implied volatility. Ukoliko se volatilnost smanji za recimo 25% nakon izvješća onda graf može izgledati kao verzija grafa br 2. Dakle nije više gubitak 11-12% a ako cijena ne mrdne može prijeći i 25-30%.
Druga opasnost jest da cijena ostane baš tamo gdje je sada. Naravno ne moraš ti prodati odmah nakon izvješća, možeš držati opcije sve do isteka u 1 mjesecu ali u zadnjem mjesecu se jako brzo istopi vremenska komponenta cijene opcije.
Poanta je da ako bude značajan pomak cijene (bilo u plus ili u minus) onda ćeš dobro zaraditi, bez obzira na moguću promjenu volatilnosti.
Inače da cijena ostane tu gdje jest, a recimo implied volatility prije izvješća bude 20% veća nego danas onda bi to izgledalo kao graf 3, dakle zarada od bar 20% bez obzira na cijenu dionice.
Ima tu puno stvari na koje treba paziti, ja proučavam opcije mjesecima i još uvijek me znaju dobro iznenaditi.
Sa AA straddleom sam imao sreće sa prodajom odmah na otvaranju nakon izvješća pa sam upisao plus.
Sa BAC sam se jedva izvukao od veće pušione. Bio je došao skoro do 19$ dan prije izvješća. Imao sam 17,5$ straddle za 11 mjesec. Tu večer sam ko za inat bio u kinu i zaboravio sam provjeriti situaciju. U tom trenutku sam bio preko 30% u plusu. Da sam pogledao stanje sigurno bih prodao bar 50% pozicija. Sljedeći dan je otvorilo taman na 17,50$, implied volatility ode u minus 10% skupa sa vrijednosti mojih opcija. Prodao sam puteve na 17.15 i callove na 17.50 pa sam minimalizirao gubitak ali je i dalje bio preko 10-ak %.
Da sam do danas držao taj BAC straddle onda bih taman bio oko nule zbog pada vrijednosti vremenske komponente opcija. A da je BAC recimo danas na 17$ onda bih imao gubitak 30-40%.
Još nešto – to što sam učinio, da nisam istovremeno prodao callove i puteve, to zna biti prilično opasno.
I na kraju – kod kupovine takvih kombinacija VRLO je važan micromanagement prilikom kupovine kako bi se ostvarila optimalna kupovna cijena.
nisam ljubitelj filozoziranja na burzi, jer smo svi manje više Sizifovi šegrti koji ne znamo šta se zbiva kod nas, a kamoli preko bare.
Ne trebam ni ja, niti bilo tko od nas nekolicine brinuti hoćr li Dow preko 10500 do Božića ili ne…veće njuške brinu da padne sve, da kupe i prodaju.
Rezime svega, vrtatiti će se sve na razinu od prije par tjedana, samo je pitanje vremena. Ako je "dotičnom" FNM bio ok na 1.80 i uzeo ga za 3 mil $ taj brine o njemu da ne ode u k…c, ista stvar za aig, bac i C.
nisam ljubitelj filozoziranja na burzi, jer smo svi manje više Sizifovi šegrti koji ne znamo šta se zbiva kod nas, a kamoli preko bare.
Ne trebam ni ja, niti bilo tko od nas nekolicine brinuti hoćr li Dow preko 10500 do Božića ili ne…veće njuške brinu da padne sve, da kupe i prodaju.
Rezime svega, vrtatiti će se sve na razinu od prije par tjedana, samo je pitanje vremena. Ako je "dotičnom" FNM bio ok na 1.80 i uzeo ga za 3 mil $ taj brine o njemu da ne ode u k…c, ista stvar za aig, bac i C.
Istina kolega, ali nemojte tako to gledat.
Taj neki ima 200 milja i zajebava se i zaboli ga kita plus možda je i fond pa uopće ne kupuje svojom lovom.
Nakon izjave da fre i fnm ne vrijedi ništa oni su pali…a ja sam htio kupiti fre na 1.6 ali kao i rocky nisam bio doma pa nisam stigao…zamisli sreće …slijedeći dan je bio na 1.7 i rekao sam preskupo…
a kada eto njega na 1.2
tu smo da gubimo i dobivamo…nema lika na svijetu koji samo dobiva…jer bi taj odustao od burze…burza stvara ovisnost kada gubiš isto kao i kladionica…
biti će bolje samo polagano..
za sam 100% siguran da nikada neće propast…a niti fnm niti aig
Which big European bank is next?
Počele su EU banke propadati ? ,kod nas sigurno neće ni jedna ,al s obzirom na stanje može se i to dogodit.
http://www.economist.com/businessfinance/displayStory.cfm?story_id=14739949&source=features_box_main
Istina kolega, ali nemojte tako to gledat.
Taj neki ima 200 milja i zajebava se i zaboli ga kita plus možda je i fond pa uopće ne kupuje svojom lovom.
Nakon izjave da fre i fnm ne vrijedi ništa oni su pali…a ja sam htio kupiti fre na 1.6 ali kao i rocky nisam bio doma pa nisam stigao…zamisli sreće …slijedeći dan je bio na 1.7 i rekao sam preskupo…
a kada eto njega na 1.2
tu smo da gubimo i dobivamo…nema lika na svijetu koji samo dobiva…jer bi taj odustao od burze…burza stvara ovisnost kada gubiš isto kao i kladionica…
biti će bolje samo polagano..
za sam 100% siguran da nikada neće propast…a niti fnm niti aig
[/quote]
neće propasti, istina da na ovom i ostalim forumima postoje dr(u)karoši koji niti imaju dionice niti imaju pojma o bilo čemu, pa kada nešto odradi solidana rast kažu i hvale se kako zarađuju i kada počinje era padova, hvale se kako su u short pozicijama ili cashu! To je teorija "..general nakon bitke…" Istina, gubim i nije da me nije briga, ali s gubitkom ne prodajem, jer me to opeklo u Hrvatskoj. Lako se smijati pojedincima kada netko gubi, pa svi gube manje više ili u mnajoj mjeri dobivaju.
Durable orders izvještaj je solidan, sva sreća, inače bi bio potop na otvaranju.
Što ne znači da neće u prvih 5 minuta stući indekse na -1%…
sve red svi marketi
http://money.cnn.com/data/world_markets/index.html
dollar i gold up
Durable orders izvještaj je solidan, sva sreća, inače bi bio potop na otvaranju.
Što ne znači da neće u prvih 5 minuta stući indekse na -1%…
Sorry kaj pitam ali nisam vidio prije o čemu se radi?
Zakaj misliš na potop kolega?
Pa po meni je to bilo to…sada se ide na zadnji rast prije pravog pada…
doduše treba vidjeti bdp sutra