Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

A čuj, bio je u jednom trenutku i ispod 1%… S obzirom na AAPL izvješće očekivao sam da će danas biti debelo u zelenom.

Slažem se, ako se mene pita najbolje bi bilo da se DJI korigira do negdje 9500-9700, i dalje situacija bi bila i više nego odlična za ulaganje. Pitanje je hoće li. DJI je prešao 10.000 i to psihološki jako dobro djeluje za sve. NASDAQ je 20-tak posto ispod vrijednost u odnosu na 2007. godinu, kinesko gospodarstvo i novopečeni milijarderi ni ne osjećaju krizu, što reći, ipak je psihologija ključna. U onome trenutku kada na tržište dođu novopečeni bez imalo osjećaja za realnost tada ćemo imati novi balončić, kojeg sada, ako je gledati naš indeks to nemamo. Svaka čast fundamentima, ali nisu oni najbitniji kada je riječ o vrijednosti dionice na tržištu. Rezime: korekcija moguća.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Koliko vidim izvješća su uglavnom ok.
A stara mudrost kaže da kad tržište prestane vrednovati dobre vijesti, tada nastaje razlog za zabrinutost.

Čini mi se da je u USA balon već sada napuhan. Istina je da se kod dionica kupuje budućnost, ali oni su samo 30% od ATH koji je bio proglašen balonom i za one rezultate poslovanja.

Ako FED u skorije vrijeme digne kamatu onda bi to moglo značiti da se gospodarstvo stvarno oporavlja i da bi se vjerojatni mali pad na burzi mogao iskoristiti za kupnju. Ako ostave ovakvu kamatu, to bi po meni mogao biti loš znak.

@Rocky5

U potpunosti se slažem sa gore napisanim, jedino ako FED digne kamatu bit će potvrda da baloni nisu napuhani potpuno bez razloga, u protivnom bit će jače korekcije.

Skoro prije neki dan ušao u C na 4.9x$, već zadao nalog nije me poklopilo, a nisam ga htio dizat iz principa i eto jednom imao sreće. No sada je C pao 11% u 4 dana i pročitao sam ovo:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601100&sid=agI1gd93xM10

http://wallstnation.com/citigroup-5-dollars-10212009

A mora se priznati da C i nije nepravio neki balon zadnjih mjeseci kao neki, više je to balončić.
Pa eto rado bih pročitao još nečije razmišljanje tko prati…
Meni izgleda povoljno ali daleko od toga da si vjerujem [lol]

Ja sam prodao netom kupljeni C neki dan na 4.6x uz minimalni minus, rekoh sigurno je sigurno i sada ga čekam još niže, mislim da bi se moglo desiti da padne i ispod 4$. Makar je po meni dugoročno i ovo dobra cijena ali tko je još u današnje vrijeme dugoročni? [lol]

Sljedeći kvartal očekujem da će izvješće biti blizu pozitivne nule, ne bi trebalo biti ovakvog računovodstvenog minusa zbog konverzije dionica i sigurno ću ga dočekati sa nešto dionica na računu, samo je pitanje po kojoj cijeni ću uloviti ulaz.
Opasnost je i prodaja onih 34% dionica koje drži vlada, tko zna po kakvim uvjetima i kako će ih prodavati. Ako će ih frknuti na burzi onda će cijena začas dolje.

Jel zna netko da li postoji način za ulagati u Rumunjsku iz Hrvatske preko nekog našeg brokera?

A mora se priznati da C i nije nepravio neki balon zadnjih mjeseci kao neki, više je to balončić.
Pa eto rado bih pročitao još nečije razmišljanje tko prati…
Meni izgleda povoljno ali daleko od toga da si vjerujem [lol]

Slažem se, Rocky je spomenuo prodaju vladinog dijela koji i sad vrši pritisak, ali short term cijena ce pratit index, kao i sve. Racunam da vlada nece tako brzo izlaziti, ali tko zna.. http://www.cnbc.com/id/33406397

Iskreno tih vladinih dionica se ne bojim toliko, bar ne još, kome bi u interesu bilo zasut burzu s tih 34%, čak i za njihove prilike čini mi se da je to velik novac i izazvao bi nepotrebno velik potres. Mišljenja sam da će to drugim (legalnim naravno) načinima riješiti.
C je prije manje od godinu dana vrijedio cca 3 puta više tako da baš po ovim sada cijenama prodavati toliku količinu… pa ne savjetuju ih valjda naši ministri [lol]

Za sada gledam dosta kratkoročno, vidim da je jako blizu doljnjeg bollingera (npr. AIG ga je i probio) pa sad reko ili potonuće ili odbijanac…

AIG je potonuo zbog FRE i FNM…
A izvješće tek slijedi mislim 10.11.

C ima po izvješću BV od 6.15$. Da uspiju poravnati poslovanje da su na nuli i cijena na burzi će sigurno prije ili kasnije biti barem na 1-1.5 BV.

Pukao sam skroz, skužio sam da sam i kod nas počeo pisati točke za decimale umjesto zareza [lol]

ma ne brini za C, odlična banka. imao sam ga na 2$ i smatrao skupim. Ušao ponovno u njega na 4.95$ i proći će preko 5$ do Božića (nadam se ovoga). FNM je dobio po tamburi, ali i on bi do 1.70$ mogao skočiti.

Da, to bi bila ludost, ali sama činjenica da postoji mogucnost (bar tako navode) vrši pritisak na cijenu. Posljednjih dana aktivno proučavam ovu dionicu u želji da nastavim niz pozitivnih tradeova, ali nikako pronaci jasan putokaz. S jedne strane vidim mnogo nedvojbenih čimbenika koji ukazuju da je cijena (ali i cijeli market) na staklenim nogama, s druge vođen pozitivnim sentimentom i čistim špurijusom kupovao sam callove (manje iznose) i svi ti kladioničarski tradeovi su završili s profitom.

Istina, C je prije godinu dana vrijedio 3x više, ali je u ožujku vrijedio 0.97, teoretski tko je tad kupio milijun usd, danas ima 4,6 milijuna usd.

Market je na staklenim nogama već mjesecima pa i dalje raste… Svi čekaju pravi pad ali nikako da se desi.

C je kod mene privremeno "reiterated" [lol] sa buy na hold/sell pa ćemo vidjeti što slijedi.

New Report

Close