Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Svaka čast AAPL
Vaš link

Što se burze tiče, opet je krenulo puhanje balona, a ne tako davno su optuživali jedni druge da zašto je prije 2 godine nastao balon. DOW preko 11k i S&P preko 1200 su mislim vrlo vjerojatni ali strah me je da bi moglo doći do hladnog tuša kad ljudi shvate da se fundamenti ogromnog broja firmi neće popraviti još prilično dugo.

A to je razlog da se počne razmišljat o laganom povlačenju sa marketa.
Nikako ne volim euforiju kao niti paranoju. Vrlo je loša za burzu.

Prattim ponašanje ljudi preko foruma i vidim da su u zadnje vrijeme nabrijani kao da je nezaposlenost u USA 7% a u Hrvatskoj 5% i da krize nema.

Treba biti oprezan. Ali ovdje se barem ne moram bojati da neće biti bid-a

Afair, nezaposlenost po zavodu za zapošljavanje je 14,7%, s realnom pretpostavkom da će porasti. Naš problem je što proporcionalno pada i broj zaposlenosti i stopa nezaposlenosti. 🙂

AIG danas tone zato što su neki analitičari objavili da FNM i FRE ne vrijede ništa… No ako se ne varam to su pričali i za AIG dok je bio 30ak $ pa ga eto preko 40$… [lol]

26.10. nakon marketa je DRYS izvješće, to me zanima.
Nadam se da će ga ovaj tjedan srušiti prema 6-6.50 makar sumnjam da ću biti te sreće.

I baš me zanima taj AAPL.

Uzeh "jutros" špekulativno malo FEED po 5.15… so far so good.

Neće ići.
Barem tako izgledaa.
BDI mora potegnuti do 4000 u ovom naletu a ne vjerujem da će u tome slučaju drys dole.
Ajde napokon sam i sa njime u plusu…samo da li rješiti cit ili ne…da nebum sutra u minusu…

[lol]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

OPEC Isn’t Comfortable With Oil Going Back to $100
http://bloomberg.com/apps/news?pid=20601072&sid=aeuoC2bAI8z0

Svi na jednom mjestu uživo iz prve ruke zanimljivo http://www.stockhideout.com/Default.aspx

Lijepo je danas vidjeti neke brodare tako zelene unatoč padu indeksa… Keep it up boys! [thumbsup]

Ovaj UNG je fakat u banani totalno. Desilo se točno ono što sam rekao, da će plin rasti brutalno a UNG da će debelo zaostati.

No tek nedavno mu je premija pala na normalnu razinu.

Al pao indeks, moš misliti. [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

A čuj, bio je u jednom trenutku i ispod 1%… S obzirom na AAPL izvješće očekivao sam da će danas biti debelo u zelenom.

Vrlo zanimljiv članak o DRYS, čini mi se i relativno objektivan. Preporučujem odvojiti vrijeme za čitanje:

Vaš link

Potencijalni breakout kandidat u slučaju dobrog izvješća koje je preksutra: FNB

Koliko vidim zadnjih mjeseci su se institucionalci dosta častili.
Ja mislim da neću riskirati, ipak je to financijska ustanova, ali tko voli neka izvoli…

Još par kandidata za kratkoročno kockanje: WAL, ETFC (E*trade), CBL, WNR…

Evo i članak o ETFC ako se nekome igra sa vatrom, ali čini mi se kao definitivno bolja kupnja nego recimo FNM, FRE ili čak CIT…

Vaš link

New Report

Close