Pa stvarno nije nemoguće ni 5$… Jedna prava vijest i može za pola sata biti 4$ ili 5$.
Recimo da objave da će sam Citigroup definitivno otkupiti koju milijardu dionica od vlade, to bi mogla biti dobra vijest.
Evo GE na 15.70… kakva sreća da nisam jučer prodao [pray]
Čak se i C dobro drži a već sam se nabrijao da ću danas kupovati oko 4.10-4.20… No možda još i budem.
Ja ga baš gledam i ne znam da li da sada kupujem ili da čekam niže…
Jer sutra je ona konferencija, tko zna što će sve tamo napričati. Možda ne bude ništa bitnoga i cijena nastavi padati a možda ispadne neka dobra vijest i vrati se na 5$. Pff [undecid]
Ja sam zadnje uzimao malo oko 4.38-39, sada neću dirati sve dok ne dotakne donji bollinger a to bi danas bilo oko 4.10 ili sljedećih par dana mrvu više. Odmah ispod toga je i fibo 38.2% retracement ovog nedavnog rasta od 7 mjeseca na cca 4.06.
Ako probije to dvoje plus psihološku barijeru od 4$ onda tko zna gdje će stati, tamo ću primjeniti stop loss na barem dio C.
Sljedeća stepenica bi mogla biti 3.75.
Inače malo me ove glasine oko C podsjećaju na događaj u prije par mjeseci kad su tokom vikenda kružile glasine da je stress test banaka lošiji od očekivanog i u ponedjeljak je na burzi bio potop.
A dan kasnije je zavladalo zelenilo.
Uzeo malo profita na GE opcijama… Kupljene većinom po 1.85 i prodane sada po 3.75 🙂
Razmatram da uzmem par SPY puteva ali možda se je bolje ne igrati u OPEX tjednu. Ako do petka nastave rasti onda bi moglo biti pametno uzeti malo u petak pod kraj trgovanja.
Kvragu, stvarno su roknuli C totalno, sva sreća da imam uglavnom samo CAA opcije pa nije strašno, da imam neke koje su OTM onda bih sad bio u bankrotu… Naravno sa onih 70-80$ na 5$ ovotjedne callove se vjerojatno mogu oprostiti.
Nisam bio uz komp zadnjih sat trgovanja inače bih sigurno dokupio. Kako stvari stoje, možda će sutra ispasti da je to dobro. [lol]
Inače sutra će biti zanimljiv dan. Prvo su na redu potencijalno nezgodni makro podaci, zatim nakon zatvaranja Morgan Stanley izvješće i na kraju Barclays konferencija.
Dobar link za commodities:
Pozdrav,
U ponedeljak sam kupio FPL $53.58, juce bio na putu, za danas postavio kupovne FDO $26.45 i KFT $25.90.
Danas čekam C oko 4.05-4.10, inače ga ne diram.
GE kupujem ako padne do 15 a ne prodajem ovo preostalo još neko vrijeme.
Inače oprez sa bankama, ako sljedeća izvješća podbace moglo bi biti krvavo. Danas je MS izvješće, možda to bude putokaz.
Moody’s: No Relief for Banks Through 2011
NEW YORK (TheStreet) — Moody’s Investor Service (MCO Quote) reiterated in its latest banking industry update what Wall Street analysts and market observers have been saying for months — that the U.S. banking system will continue to suffer at least through the end of next year.
The ratings service, which has a negative outlook for the banking industry, said that asset-quality troubles will force many banks to record "substantial additional provisions" for the rest of 2009 and all of 2010, making many companies unprofitable for extended periods and adding further stress to their capital levels, according to a report issued on Thursday.
"We do not believe asset quality deterioration for the U.S. banking industry has reached its peak, and we therefore anticipate multiple quarters of losses for a large number of rated banks," Moody’s Vice President and Senior Credit Officer Craig Emrick said in a statement.
In the first half of 2009, banks had $70 billion in net charge-offs, totaling about 1.3% of loans outstanding as of Dec. 31. Non-performing loans had risen to a "sizable" 4.3% of all loans by June 30, Moody’s said Thursday.
Even more frightening, 44% of U.S. banks rated by Moody’s posted a net loss due to provisioning needs in the second quarter, it said.
Moody’s also pointed out that in some cases, commercial real estate "has caught up with — and has surpassed by some measures" deterioration in residential real estate. Commercial real estate nonperforming loans total 7.2% of loans, while nonperforming loans in residential real estate total 5%, it said.