Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

FOMC minutes mi djeluje ok… Datum je 12.8. ali danas je objavljeno.

Vaš link
Vaš link

Detaljnije
Vaš link

Release Date: August 12, 2009
For immediate release

Information received since the Federal Open Market Committee met in June suggests that economic activity is leveling out. Conditions in financial markets have improved further in recent weeks. Household spending has continued to show signs of stabilizing but remains constrained by ongoing job losses, sluggish income growth, lower housing wealth, and tight credit. Businesses are still cutting back on fixed investment and staffing but are making progress in bringing inventory stocks into better alignment with sales. Although economic activity is likely to remain weak for a time, the Committee continues to anticipate that policy actions to stabilize financial markets and institutions, fiscal and monetary stimulus, and market forces will contribute to a gradual resumption of sustainable economic growth in a context of price stability.

The prices of energy and other commodities have risen of late. However, substantial resource slack is likely to dampen cost pressures, and the Committee expects that inflation will remain subdued for some time.

In these circumstances, the Federal Reserve will employ all available tools to promote economic recovery and to preserve price stability. The Committee will maintain the target range for the federal funds rate at 0 to 1/4 percent and continues to anticipate that economic conditions are likely to warrant exceptionally low levels of the federal funds rate for an extended period. As previously announced, to provide support to mortgage lending and housing markets and to improve overall conditions in private credit markets, the Federal Reserve will purchase a total of up to $1.25 trillion of agency mortgage-backed securities and up to $200 billion of agency debt by the end of the year. In addition, the Federal Reserve is in the process of buying $300 billion of Treasury securities. To promote a smooth transition in markets as these purchases of Treasury securities are completed, the Committee has decided to gradually slow the pace of these transactions and anticipates that the full amount will be purchased by the end of October. The Committee will continue to evaluate the timing and overall amounts of its purchases of securities in light of the evolving economic outlook and conditions in financial markets. The Federal Reserve is monitoring the size and composition of its balance sheet and will make adjustments to its credit and liquidity programs as warranted.

Voting for the FOMC monetary policy action were: Ben S. Bernanke, Chairman; William C. Dudley, Vice Chairman; Elizabeth A. Duke; Charles L. Evans; Donald L. Kohn; Jeffrey M. Lacker; Dennis P. Lockhart; Daniel K. Tarullo; Kevin M. Warsh; and Janet L. Yellen.

– Kako je lako kad se može štampati lovu…

Zahvaljujući ovom rastu, prodao sam dio GE opcija, gubitak prihvatljiv, niti 15%, ostatak nije velika lova pa ću držati. Prodao jutros kupljene C opcije sada kad su ga nagurali preko 4.65, tu je plus od 15ak %, za jedan dan dosta, onaj ostatak kupljen na razinama ispod 3$ još držim.

Sada je cash 60% što mi se čini prihvatljivo ako ne čak i premalo za ova rizična vremena.

E da, vidim da je UNG sada na 9.41… A ja prodavao dok je bio na 11.30 neki dan… Ponekad mi je jednako drago kad vidim da sam na vrijeme prodao kao i kada dobro zaradim.

Eto zašto je opasno trgovati ETN-ovima umjesto ETF-ovima.

DXO (ETN vezan uz naftu) će prestati sa postojanjem. Danas je već pristojan minus u odnosu na kretanje cijene nafte. To je problem kod ETN-ova. U normalnim okolnostima puno bolje prate imovinu uz koju su vezani ali postoji opasnost kreditnog rizika i ovakvih zahebancija sa ukidanjem zbog pravnih problema. Baš me zanima kako će proći oni zadnji vlasnici tih dionica.

ETF-ovi su malo sigurniji jer je kupac ipak vlasnik košarice dionica ili nečeg drugoga što taj fond kupuje, no često postoji negativna ili pozitivna premija na NAV.

Već sam jednom dao link na kojemu se može pogledati između ostalog i povijesno kretanje premije na NAV:
Vaš link
Preporučujem obavezno prije svake kupnje ili prodaje nekog ETF-a provjeriti kakva je trenutna premija.

Dobar dan,
jucer sam kupio CAH $25.17, DF $17.47, ERTS $17.76, MIL $64.75, LEAP $16.08 i PCS $7.84. Za danas sam postavio kupovne CAH $26.51, HCBK $12.07, MFE $38.56, MIL $64.82, PCS $7.92 i Q $3.39.

Omnia relinquit servare republicam. AKAM,CAH, CIT, DNB, DF,FPL, ERTS,LEAP,MIL, PCS, PPL, S, SLE

Uspješno odolijevam iskušenju da shortam AIG, par puta sam već počeo i pisati nalog… [lol]

Tko vjeruje u brodare, možda bi sada DSX mogao biti dobar izbor za kupnju…

Uskoro je OPEX, najveći option pain za C je na 5$, makar ni 4$ nije daleko.

Vaš link

To nije nikakva garancija da će cijena ostati u tom rasponu ali je dobro za znati…

Za AIG je na 30$… hmmm… Makar sumnjam da je to bitno za AIG, ipak se kod C radi o 10 pa i 100x većim iznosima novca.

Tko vjeruje u brodare, možda bi sada DSX mogao biti dobar izbor za kupnju…

Samo neznam šta da mislim o ovim prometima danas na brodarima općenito, ako završe u ovom ritmu promet će im biti debelo ispod 50% tromjesečnog prosjeka i najniži ove godine. Čini se kao da su svi pobjegli glavom bez obzira iz ovog sektora.
I volatilnost i promet iz dana u dan sve manji…
Još ovo nisam vidio na brodarima. I u najdubljoj recesiji vani promet i volatilnost su bili daleko veći tako da iskreno neznam šta je za očekivati.

Ja ih za sada zaobilazim u širokom luku, djeluju mi kao igranje vatrom.
No igranje sa vatrom može biti prilično isplativo…

Ako DRYS opet sruše ispod 5$ onda ću sigurno malo uzeti.

Ja ih za sada zaobilazim u širokom luku, djeluju mi kao igranje vatrom.
No igranje sa vatrom može biti prilično isplativo…

Ako DRYS opet sruše ispod 5$ onda ću sigurno malo uzeti.

Znači ako padne na razinu iz travnja. To bi onda morao biti dobar ulaz, a nije ni daleko cca 15%.
Bio bi to zaista kuriozitet jer je od tada došlo brdo pozitivnih vijesti o izlasku iz recesije i svi relevantni svjetski indexi su daleko iznad tadašnjih razina.
Čini se da je jedino u brodarskom sektoru izostao oporavak, ako ne bude još i gore.
Baš me zanima hoće li ubrzo doći burnija vremena kod brodara ili će se ovako valjati na simboličnim prometima još mjesecima, živi bili pa vidjeli…

Meni se DRYS sada čini daleko boljom kupnjom nego što je to bio onda.
Imaju 35 brodova na dugoročnim ugovorima, samo 4 broda su na spotu i sve novogradnje osim 2 koje dolaze u 2010 su otkazane, dakle ne bi više trebalo biti ni plaćanja novih penala.

Tu su i naftne platforme koje djeluju vrlo profitabilno i generiraju solidne prihode. U prvih 6 mjeseci ove godine su od njih ubrali jednako toliko prihoda kao i od brodova!

Prihodi od brodova sveukupno gledajući su relativno mali. Da DRYS ostane sa ovakvim rezultatima do kraja godine, pri ovoj cijeni bi P/S bio 1.8 što je dosta (ukupni prihodi bi bili ajmo reći 815 mil $ a dionica ima 257 mil, dakle prihodi cca 3.16$ po dionici).
To ne znači da neće moći biti profitabilni. Ajmo reći da je željeni P/E 10, dakle uz prihode od 3.16$ po dionici oni bi trebali pri ovoj cijeni dionice za to ostvariti 0.57$ dobiti po dionici. Dostižno ili ne?
Mislim da je itekako dostižno. Amortizaciju su u prvih 6 mjeseci ove godine računali 97 mil, gubitak od otkazivanja novogradnji je 215 mil. Dakle bez penala od otkazivanja novogradnji ispada da bi rezultat bio nevjerovatnih +1.76$ po dionici iliti da bi P/E bio na ovoj cijeni 3.26 što je vrhunski.
Uz P/E od samo 5 bi to bilo skoro 9$ po dionici. P/E 10 bi bilo preko 17$ po dionici Nemoguća misija? Tko će ga znati sa amerima…

Pogledaj i sam izvješće na njihovim stranicama:
Vaš link

Bio bih 100% siguran u to da je DRYS trenutno dobar buy samo kada bih mogao znati da su ovi prihodi od bušotina uz tako niske troškove dugoročno održivi.
Pa ako ima netko tko zna više o tome, molio bih da to podijeli sa nama.

Pardon, ispada da sam koristio krivi broj dionica kad sam računao, trebao sam računati sa 163 mil dionica a ne 257 kao što piše na Finviz. Dakle fundamenti ispadaju još bolji.

Eto, imam skroz sitno DRYS opcija da ne propadne mogući rast.
A zaista se iskreno nadam da će ponovo biti raspad sistema pa da se nakrcam ispod 5$.

New Report

Close