Evo koga zanimaju NG futuresi:
Ovdje se vidi kakav je gap nastao između kretanja cijene nafte i plina, vrlo zanimljivo za vidjeti:
Hoće li nafta dolje ili plin gore?
Alternativa UNG je drugi etf koji se zove FCG ali on ulaže u dionice firmi koje se bave prirodnim plinom a ne direktno u prirodni plin, to jest njegove futurese.
Još jedan:
Vaš link
Kako su me zeznuli, sad sam kupio par UNG call opcija 2.5-5% skuplje nego što bih inače kupio da sam imao pristup nalozima. Kvragu… nije velika lova ali svejedno sam ljut.
Vidim da C ima već pola milijarde komada protrgovano u manje od 2h [shocked]
Moj C danas malo kilavo no volumen je i dalje dobar.Pratim ga s oprezom no mislim da ću mu dati priliku da prođe 5 i uhvati zalet..uzeo i nešto calova na C decembar,strike 4
Nisam danas gledao burzu od 18h pa do sada, vidim da nisam ništa propustio… Prošao jedan mali kupovni nalog za C opcije i niti jedan drugi. Opet nisam prodao AIG, mislim da hodam po rubu provalije.
Nije me poklopio ni kupovni nalog DRYS opcija, namjestio sam se za kupnju ako padne do 5.50-5.60 ali nula bodova. Mislim da bi stvarno bilo vrijeme da brodari malo više slijede BDI a manje indekse.
Još uvijek me grize onaj kupovni nalog koji je prošao po većoj cijeni zato što ga nisam mogao promijeniti… kvragu i Firstrade, ovo je već treći put u mjesec dana 🙁
P.S. Evo jedan ETN vezan uz prirodni plin: GAZ. Dakle ETN a ne ETF. Rizik je malo veći jer se radi o drugačijoj vrsti vrijednosnih papira ali bi trebao bolje slijediti bazu, dakle prirodni plin.