Tamo u bliskoistočnim zemljama bi rekli “someone wishes to be pleased”… Dragi poduzetnici, imali ste o više nego dovoljno vremena, a niste ništa “konkretno” poduzeli da vam potpora bude odobrena…
Isplaćeno, a nije trebalo biti.. pa neka vrati onaj tko je isplatio, sigurno je bio u talu.., a vrijeme je i da se otpusti 60% političkih podobnika i neradnika u HZZ-u.
Nije to udarac na poduzetnike – nego OGROMNA NEPRAVDA ..koju su mnogi iskoristili
ZAJEDNO S HZZ-OM kojem pripadaju. U igri je i matična POREZNA UPRAVA , koja je
dodjeljivala potpore za ostatak olakšica.
Da se podsjetimo : Već početkom 2022.g. u III mjesecu postalo je jasno – da većina
ugostitelja niti sličnih zanimanja pogođenih padom prometa – nemaju pravo na poticaje- jednostavno zato – jer nisu imale pad prometa manji od 60 %. / kako je uvjetovala država /
Mi , ovdje na sjeveru imamo ŽIDOVSKE , MUČKI IZABRANE I SOTONISTIČKE djelatnike na poreznoj i HZZ-u ….koji se krvnički bore -da ne izgube posao tj.
da ne zajebu Marića …Paze na sve detalje, svaki računčić, svaki trošak–kontroliraju sve. !!!
Kad sam svom partneru objasnila – kako je ovdje -.-a on mene pita: Zašto ne napišemo
veće troškove režija, manje promete….i sl. prevarice – na konto kojih je ostatak HRVATSKE / ZAGREB a Dalmacija da ne govorim../ izvukao novac , odgovorila sam mu:
Da ..mi to ovdje na sjeveru – NE MOŽEMO – Točka..
TZV SEKUNDARNA DJELATNOST …znači – ako imaš 3 kafića koji su u kolapsu i radiš
ispod 60 % prometa nego prošle godine u to vrijeme- a imaš MESNICU koja ti odlično
posluje / premašila je 60 % prometa / -onda se ZBRAJAJU svi troji prihodi U JEDNOM
OIB-u …..i odluka o poticajima se donosi – ZA JEDNA OIB…….. a ne po Rješenju za rad
za svaki lokal…ili trgovinu..koje izdaje Županijski ured gdje radiš-..
To su mnogi zloupotrebljavali- i tražili poticaje za svaku djelatnost posebno- skrivajući činjenicu – da dobro posluju ….i da im ništa ne fali..
Sad je ta nepravda – ISPRAVLJENA.
Nije to udarac na poduzetnike – nego OGROMNA NEPRAVDA ..koju su mnogi iskoristili
ZAJEDNO S HZZ-OM kojem pripadaju. U igri je i matična POREZNA UPRAVA , koja je
dodjeljivala potpore za ostatak olakšica.
Da se podsjetimo : Već početkom 2022.g. u III mjesecu postalo je jasno – da većina
ugostitelja niti sličnih zanimanja pogođenih padom prometa – nemaju pravo na poticaje- jednostavno zato – jer nisu imale pad prometa manji od 60 %. / kako je uvjetovala država /
Mi , ovdje na sjeveru imamo ŽIDOVSKE , MUČKI IZABRANE I SOTONISTIČKE djelatnike na poreznoj i HZZ-u ….koji se krvnički bore -da ne izgube posao tj.
da ne zajebu Marića …Paze na sve detalje, svaki računčić, svaki trošak–kontroliraju sve. !!!
Kad sam svom partneru objasnila – kako je ovdje -.-a on mene pita: Zašto ne napišemo
veće troškove režija, manje promete….i sl. prevarice – na konto kojih je ostatak HRVATSKE / ZAGREB a Dalmacija da ne govorim../ izvukao novac , odgovorila sam mu:
Da ..mi to ovdje na sjeveru – NE MOŽEMO – Točka..
TZV SEKUNDARNA DJELATNOST …znači – ako imaš 3 kafića koji su u kolapsu i radiš
ispod 60 % prometa nego prošle godine u to vrijeme- a imaš MESNICU koja ti odlično
posluje / premašila je 60 % prometa / -onda se ZBRAJAJU svi troji prihodi U JEDNOM
OIB-u …..i odluka o poticajima se donosi – ZA JEDNA OIB…….. a ne po Rješenju za rad
za svaki lokal…ili trgovinu..koje izdaje Županijski ured gdje radiš-..
To su mnogi zloupotrebljavali- i tražili poticaje za svaku djelatnost posebno- skrivajući činjenicu – da dobro posluju ….i da im ništa ne fali..
Sad je ta nepravda – ISPRAVLJENA.
U ovom tvom slučaju bi neki, da su znali da će ovako ispast, dali otkaze ljudima u kafiću a nastavili radit s mesnicom u punom kapacitetu. Ovako su nastavili u punom kapacitetu i sav teret krize iznijeli sami poduzetnici.
Ako se u skoro vrijeme druge krize nastave, vlast ostane više-manje ista, a prevarena generacija poduzetnika i dalje tu, baš me zanima tko će spašavati radna mjesta…
Nisam uzeo nijednu njihovu potporu, ali znam kako HZZ funkcionira. Tkogod iz HZZ-a da je uzeo jednu kunu mita od COVID potpora je stvarno najniže kriminalno smeće od čovjeka i ratni profiter kojeg treba propisno kazniti po toj kategoriji. Ne vidim nijedno opravdanje i razlog po kojem bi shvatio zašto to rade.