SSSH za pristupanje EU

Naslovnica Forum Komentari članaka SSSH za pristupanje EU

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ulazak u EU po pravilu:

kakvi preci – takvi potomci

Koje licemjerje!
Dva, tri tjedna prije referenduma Vesna Pusić i drugi dužnosnici govore o ravnopravnoj promidžbi koju će imati oni koji jesu i oni koji nisu za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.
Od 2000. do danas EU se danomice propagira i u vlasti i u medijima, protivnike Unije jedva čuje, pa je omjer između tih dviju propagandi tisuću prema jedan.
U takvu su omjeru bile i šanse nekoga drugoga da u Hrvatskoj i Jugoslaviji poslije II. svj. rata dođe na vlast umjesto komunista.
To sramotno gušenje istine o Europi, o tome kako nam je otela banke i velike profitabilne državne tvrtke, kako je ponizila hrvatske heroje i Domovinski rat i lišila nas suverenosti – ravno je partizanskoj prevari s kojom su eliminirane sve političke opcije osim komunističke, mnogim ljudima oteta imovina i ušutkani protivnici, a narod zastrašivan.
Pa kad ulazak u EU najviše propagiraju Ivo Josipović, Zoran Milanović, Vesna Pusić… vrijedi pravilo: kakvi preci – takvi potomci.

Večernji list

.

NIje nam nikakva Europa otela banke i velike profitabilne državne tvrtke već unutranji lopovluk, dakle pokvarenost samog stanovništva, na svim nivoima ljudskog i društvenog djelovanja, počevši od najobičnijih činovnika, pa preko potkupljivih sudaca, djelatnika u raznoraznim ministarstvima, pa sve do samih ministara, za kojima su buktale afere, jedna za drugom, kako bi se koji skidao s pozicije.
Ne vidim šta je tu drugo bilo za očekivati. Pa jbt, ako u jednoj maloj, još k tome zaduženoj državici, svaka četvrta radno sposobna odrasla osoba sjedi na kavi u pol bijela dana – recimo sad, za sat dva – sada ipak još soavaju , a istovremeno je 1000 perspektivnih nekad državnih poduzeća ogoljeno do gole kože od strane možda par tisuća pojedinaca, šta je drugo za očekivati , nego da će se sve što je još iole vrijedno ostalo – banke, nafta, hoteli … – rasprodati da se makar dio tih , i novostvarajućih rupa što bolje zakrpa, barem na godinu, dvije, dok se sve kompletno ne uruši.
Korporativno ropstvo stranim kompanijama već imamo ovde, tako svejedno dal će isto još biti i okrunjeno zvanično ili ne.
Ili vrtiti filmove sebi u glavi poput “Europa nam otela .” i sl je jako naivno, i neodgovorno prema nama samima, jer svi znamo pravu istinu, svi znamo “TKo je otelo, što je otelo i zašto je otelo..”
Strahovi i pohlepa.
Potreba da se bude veći od drugih ljudi, makar samo od susjeda.
I normalno –
Klasičan malogradjanski jal, doveo je potom do sveopćeg pada morala i nerada.
I to je više manje to.
Osim ako se ne misli provesti temeljita i prava revizija privatizacije, ne ovo mazanje očiju kojem smo do sada svjedočili, i ako se ne misli kompletno svu ukradenu imovinu vratiti i nacionalizirati za dobrobit svih ljudi u Hrvatskoj, nemamo mi šta raditi ovdje više bez EU.
EU nam je u tom slučaju još možda i posljednja slamka spasa.
A s obzirom da je i njima – lopovima – isto tako, jer u EU ih nitko nece tražiti reviziju već samo da predaju to što su pokrali – što jeftinije , normalno je za očekivati da lovokradice sada reklamiraju samo svoj bijeg, samo tu mogućnost, ne i onu drugu, po kojoj bi vrlo vjerojatno završili lišeni svega što su zamračili.
Konačno, zapitajmo se …
Zar je doista ta famozna EU odnijela svo žito iz Đakovštine ?

Kressho

Pero7 je opet u pravu. EU nije nikakav spas, niti će ikad biti. Treba vidjeti tko su osnivači EU, njeni vođe i koje je ciljeve EU do sada postigla. Sve države EU su u viskom dugovima, prava raje pada, Euro je valuta koja donosi ekonomsko ropstvo preko statuta ECB-a, vlast u EU ne dolazi od naroda nego od vođa koji se između sebe biraju. Genijalno.
http://sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija.
Potez sindikata je izdaja države. Međutim, nije neočekivano. Sindikalne vođe su svoju ulogu shvatile kao biznis. A tada je bitan osobni profit, a ne tuđi.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

New Report

Close