Splitski Konstruktor danas je izbjegao opasnost od stečaja!

Naslovnica Forum Komentari članaka Splitski Konstruktor danas je izbjegao opasnost od stečaja!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Koliko je Predstecajni zakon nedorecen vidi se u slijedecoj recenici: …nastala je temeljem prijave tražbina po osnovi garancija, sudužništava i ostalih uvjetnih potraživanja. 

stečaj upravo i služi da se ovakve štetočine ukloni s tržišta, no linić će dubiti na trepavicama i kršiti ama baš svaki zakon koji može kršiti, posebno one koje je sam napravio, samo da pogoduje bankama.

radnici konstruktora će gladovati, ostat će s desetinom neisplaćenih plaća, ali važno je da banke ne kvare svoju bilancu.

umjesto da prisilno naplati radničke plaće, a ostatak prepusti bankama da rade s njim što umiju, ta banke su profitabilne, valjda će znati što uraditi, linić radi svinjariju za svinjarijom.

proglašavanje neisplaćene radničke plaće “tražbinom” tko zna kojeg reda kriminal je i beščašće svoje vrste, radnička plaća je gotov novac koji se nalazi unutar imovine tvrtke i trebalo bi je naplaćivati izravnom ovrhom prije bilo kakvog drugog postupka.

kako mogu proglasiti tražbinom nešto što nije vezano niti za ugovor o kreditiranju niti kupoprodaju? tko ima pravo radnike silom proglašavati kreditorima a da ih nitko ništa nije pitao? to je hrvatsko pravosuđe, organizacija za zaštitu krupnog kriminala.

Kada Liniću odgovara onda se poziva na neisplaćivanje plaća radnicima. No u stvari u cijeloj priči radnici su najmanje bitni kao i Vladi građani. U pozadini mutnih igara sve će ispasti “čisto” ako banci bude odgovaralo stanje u bilanci. To se lako riješi prebacom novca vlasnika tvrtke tko zna otkud. Linić kao i Zakon uopće ne postoje, oni su mrtvo slovo na papiru da se naivcima-građanima prikaže da država funkcionira. I na kraju parazit-firma nastavlja dalje istu priču. To je HRV: neki sve moraju raditi “po Zakonu” a za mnoge on ne vrijedi.

New Report

Close