Rečeno je da se sljedeća skupština očekuje u redovnom terminu iduće godine. A tada će vjerojatno za sve biti prekasno! Uložiti će Ostoja novce u još jedan dugoročni projekt na X godina!! A dotle će još sto malih dioničara umrijeti! I tako u krug. Kolo se okreće!
Iako me ulaganje “s Ostojom” nikada nije zanimalo, moram primijetiti da ni Ostoja neće “ostati ta sjeme”… odnosno zivjeti vječno.
Sn pectinatus povećava udio u gami i trezoru.
Troši se lova od lrh.
Ide li to prema fuziji ta dva društva?
Vidim u gami se očekuje otkup i eventualno spajanje, a u alfi računamo tko će prije riknut, jer je to očito najjednostavniji način izlaska.
Vidim na promjenama dioničara živost, na Alfi neko ‘fino ugađanje’, po par komada iz jednog tabora u drugi. Na Gami, Pectinatus prebacio 91 kom na RBA skrb
Sve se to oni medusobno prebacuju i raskusuravaju
Polako raste cijena na HITA OTC. SNHA ima ponudu za kupnju na 13500, a BETA je imala dva dana dionice po 45 na prodaji koje su danas nestale, jesu li se prodale tko zna…
Za SNHA možete dobiti 13.658,58 kn.
Tko hoće može zvati ove iz Miramarske.
Za sad otkupljuju samo Alfu.
Ja prodao, lova sjela na račun, meni dosta. Nadao sam se još malo većoj cijeni, ali što je, tu je.
Na Gami i Pectinatusu se nadam sličnom scenariju.
Ako se dobro sjećam broja dionica LRH koje je imala SNHA u svom vlasništvu, onda bi vrijednost SNHA po dionici trebala biti nešto viša od 25.000 kn po dionici???
Ima li netko financijski izvještaj za SNHA da postavi na forum?
Alfa je imala 93825 dionica LRH za što je dobila 446.7 mil kuna
To je oko 25.095 kuna po dionici
Ali uzmite u obzir da na to ide porez. Dionice su se u bilanci vodile po tržišnoj cijeni, i iskazan je porez
Kapital društva po dionici na 31.12.2018. je bio 17.948 kuna po dionici.
U bilanci su dionice LRH vođene po 4.060 kuna.
Razlika do 4.761 koliko su dobili po dionci se oporezuje sa 18%
Stavit će oni tu neke troškove ali mislim da bi kapital po 31.12.2019 trebao biti cca 20.500 kn po dionici i nakon poreza kad se obračuna na sve. (imaju dio već u odgođenim poreznim obvezama)
Kad bi se tvrtka likvidirala dioničari bi platili još i porez od 12% + prirez na sve preko 1500 kuna koliko je kapital po dionici.
To bi ispalo oko 2700 kuna po dionici poreza. Znači da bi pri likvidaciji diničari mogli dobiti cca 17.800 kuna po dionici.
Isplata od 13.700 kuna je cca 23% manje od tih 17.800 kuna
U odnosu na zadnje trgovanu cijenu na ZSE (9.050,00) to je malo preko 50% više
U odnosu na cijenu nakon podjele SNHO cca 85 kn (12/2015) to bi bilo cca 6% više
To je cijena točno na razini cijene od 90 kuna što je i maksimalna cijena postignuta na ZSE za SNHA
Uz sve to što si napisao, opet dionica vrijedi značajno više. Nije mi jasno zašto bi dioničari trebali platiti porez12%+prirez???
Zar ne bi tvrtka trebala platiti porez na ostvarenu dobit i to tvrtka plaća a neto dobit se raspoređuje dioničarima.
…uza sve to tvrtka ima vlastitih dionica 10% što dodatno povećava vrijednost!