Jel moze netko ko je potrosio par sati na istrazivanje podjeliti s nama svima?, ja sada stvarno nemam vremena, a kratko sam bacio oko da je doslo do odredene rosade po svim derivatima nakon djeljenja. Jel ima sta pametno ili da zanemarim? Hvala
Ima svasta nesto, Ratko je ostao samo u delti i izgleda da ce taj dio ostati sa kupcem. Zasto??
Pa po mojoj racunici platio je dosta vecu premiju za taj udio u delti cca 22 000 000 kn. A to bi radio samo u slucaju da zeli ostati sa kupcem i njemu to kasnije sve zajedno prodati po vecoj cijeni nego sta bi to dobio sad.
Za kalkulaciju je uzeta cijeni LULG-a od 18Kn, LRH od 4000 Kn i LRHC 885 Kn.
Znaci po mojem misljenu LRH ce se prodavati na nacin da se proda Alfa i Beta kompletno novom kupcu, te dio dionica LRH koji Gama posjedu(10318), Zatim ce se te pare iz Game uloziti u LRHC ili dati neki kredit LRHC. Delta definitivno ostaje dalje u biznisu oko LRH sa kupcem.
Moje misljenje je da ce se prodati samo dionice lrh, a alfabet ce nastavit egzistirati. Mozda ce jedino KBJ likvidirati svoj dio jer ona vec ima projekte za svoje hotele. A mozda se i ona predomisli. Nikad nije na odmet upravljat tudjim novcem.
beta i gama se trže po istoj cijeni 🙂 baš bi me jako zanimalo da čujem argumente ovih što trguju… zašto po toj cijeni kupuju/prodaju.
što se tiče matematike, nema logike. jedino ako su u pitanju neke više kozmičke sile 😉
p.s. ja ne vjerujem u niti jednu od alfabeta, imam strah od viših sila, pa se ne petljam tu, ali razumijem osnove matematike, pa mi nije jasno.
Logika? 🙂
Betu ‘vrednuju’ i diskontiraju s obzirom na cijenu LRH na burzi a Gamu ‘vrednuju’ i diskontiraju s obzirom na jednu transakciju izmedu SNH i zdruzenih opcina. Nagadam.
Meni se isto na kraju sve više čini da neće biti nikakve likvidacije niti isplate, ukoliko dođe do prodaje. Ovdje je sve pripremljeno kako sam i govorio. Idu spajanja i svatko svojim putem. A sada sa 6 derivata, ja osobno imam 4 mogu birat kojim putem poći.
Meni se isto na kraju sve više čini da neće biti nikakve likvidacije niti isplate, ukoliko dođe do prodaje. Ovdje je sve pripremljeno kako sam i govorio. Idu spajanja i svatko svojim putem. A sada sa 6 derivata, ja osobno imam 4 mogu birat kojim putem poći.
Lulg i Pcts će se spojiti sa zadnja 4 derivata SNHO. Svaki vlasnik, Ostoja i Ksenija će uzeti tako keš od prodaje LRH sa minimalnim plaćanjem poreza i krenuti svatko svojim putem. Ostoja će rezvijati LRHC, a Ksenija svoje projekte. Tu govorim o derivatima Beta i Gama – tu će svatko svojim putem, odnosno ta dva derivata će se pripojiti Lulg i Pcts. Nakon toga nam ostaju SNHA, za kojeg stvarno nemam pojma što će biti, možda će se on još kasnije podjeliti ili likvidirati ili itd(lupam i nagađam). A DELT ostaje u budućoj vlasničkoj strukturi LRH kako god se ona razvijala. Meni osobno Beta i Gama ne interesiraju i vjerovatno ću ih likvidirati iz portfelja ako bude likvidnosti.
Eto moje mišljenje, nisam prorok, ali logično sagledane stvari
… vidim da i dalje traju preslagivanja u “alphabet-u” – podaci su sa M.Dionica od 05.01.’16..
KJB ja sada vodeći dioničar u Alfa i Beta (nešto manje ima DO), dok je DO vodeći dioničar u Gami – KJB je tamo još samo kroz Bifidus i Balbus… RB je vodeći dioničar u Delti…
Eventualno spajanje vidim jedino Gama + PCTS.
Alfa i Beta prodaja. LULG i Delta svatko svojim putem.
Dati ću svoje mišljenje i da se odmah razumijemo iz tog razloga sam prodao dok je još bilo SNHO. Mislim da će se sve spojiti i ostati samo PCTS i LULG (ako ništa drugo onda na to upučuju potpuno nekreativna imena novih SN-ova), bez ikakave isplate dioničarima (osim onima LRH).
E sad, ja nisam vidovit, ali tako mi to sve izgleda i jednostavno nisam htio ulaziti u PCTS i LULG pa sam prodao. Sretno svima!