Sad je upravo bila vidljiva čista manipulacija na djelu.
Stavi 721 komad na ask na 265 i pokupi ga (naravno, s drugog računa) nakon par sekundi kompletnog.
Sve ovisi koliko je danas malih ušlo,a koliko izašlo. To je najbitniji podatak o kretanju cijene sutra i preksutra.
Zašto bi to bila manipulacija? U čemu je razlika ako pratim i vidim da netko stavi količinu po cijeni koja mi odgovara i kupim, ili da napišem ili koristim program koji će staviti nalog umjesto mene?
Iskreno……kolike su šanse da će netko ovdje prisutan (osim velikog prodavača) u par sekundi odlučiti počistiti 721kom SNHO po 265kn ?
Mala, vjerojatnije je da je to prije odlučio ali stavio nalog tek kada je vidio takvu ponudu na prodaji…
nikako mi nije jasno postavljanje velikih H naloga na 210, 200, 185 kuna. ocito namjera nije dizanje cijene a ni količinom na tim razinima ne mogu nikog zavarat ukupnim stanjem na kupnji.
i pitam se oce ovaj prodavatelj bombardirat po bidu do utorka.
prva veća kupnja je duboko ispod donje blokade (na 211 kn)
ne sluti na sretan završetak [emo_beztona]
Koji brutalan iskrcaj već danima. Zašto?
U čemu je kvaka …može mi netko pojasnit jer nisam pratio ovu dionicu uopće do sada..
Prosli tjedan je jasan zbog prvog prijedloga dividende i datuma tada navedenih za isplatu nenovcane dividende. Pa onda iznenadenje, na skupstini je prosao protuprijedlog s novim datumom za dividendu i ocekivana bi bila ‘rasprodaja’ u petak. Tako da ovo sto se sad dogada… pojma nemam kakve se igre igraju. Da se vodeci raskusuravaju, sta nisu mogli dogovoriti blok transakcije? Zanimljivo za pratit, u svakom slucaju.
prva veća kupnja je duboko ispod donje blokade (na 211 kn)
ne sluti na sretan završetak [emo_beztona]
sad je podigao nalog na 241,01 kn, ali ga i dalje drži ispod donje blokade. izgleda da bi taj rado iskrcao veće količine po kupnji, ali iznad donje blokade kupnja je vrlo slaba
Meni je ovo totalno čudno.
Ide dividenda cijena raste a netko prodaje ogromne količine.
Čudno da čudnije ne može biti ..što god prada ne posustaje.
Svašta