Daj Kanabis oladi…Jočer je bio ex dividend day to svi znaju, o čemu pričaš?
Ovi koji su kupovali jučer i koji kupuju danas očito samatraju da vrijedi više od trenutne cijene i bez dividende.Točka!
A među njima sam i ja!
Pozdrav od Buffeta!
Kolega vrjednost u LRH koji posjeduje SNHO je nekih 245 kune,znači bez ičega drugoga, što je tu špekulantski? Znači ako se isplati i dividenda ovo su odlične cijene ulaza. Evo ja gubim sa cijenom u zadnja 2 dana i ne pomišljam na prodaju bilo dividende ili ne
Meni osobno se ovakav pokušaj raspodijele dividende uopće ne dopada i volio bih da prijedlog ne prođe.Da objasnim svoje viđenje; SNHO ima gotovinu, no on ne želi tu gotovinu podijeliti dioničarima kao dividendu nego nam želi UTRPATI dvije firme koje mu očito ne donose neke prinose i kojih se na ovaj način želi riješiti ( jednog dobrog dijela )- pri tome određejući po ne znamo kakvom kriteriju cijenu svake firme i koja nam se uračunava u takozvanu ” DIVIDENDU ” – u ovom slučaju neku zamijensku dividendu i ako bi im taj prijedlog prošao mi dobivamo nešto vrednovano po visokoj cijeni , a tko zna kolika bi bila tržišna i kada bismo išta od toga uspijeli unovčiti , a da baš ne moramo poklanjati – jer kome ćemo mi to prodati kada ni Ostoja to ne želi — a njima ostaje KEŠ ?? Još mi je nešto jako sumnjivo; kako se baš omjer zamijene dividende poklopio da svakom od nas koji imamo SNHO točno ide po jedna dionica od svake firme ?? Previše je tu muljanja i smatram da je Juhn u pravu kada traži isplatu u novcu , a to bi i nama manjima svakako trebala biti neka vodilja .
Fedor po čemu udio LRH-a vrijedi samo 245?
Mislim da se varaš!
Jedino ako računaš trenutnu cijenu Lrh-a!
Ali ona je po meni diskontna!
Misliš da bi je Ostoja i KJB frknuli samo za 3500?
Ako može komentar na položaj naloga sa količinom 7 na Ask-u.
Pa koga oni to zahebavaju?
Ma mislio sam na cijenu LRH trenutno na burzi, jasno je da u slučaju prodaje LRH i cijena SNHO-a ide duplo gore
@ruki
Tebi neke elementarne stvari nisu jasne. Objasni TKO to želi nama UTRPATI dvije firme? Tko je to ON? SNHO? Kome TO NAMA? Što je SNHO? Tko su vlasnici SNHO?
Da ti pomognem. SNHO je firma koje smo svi mi dioničari vlasnici. Svaki dioničar će dobiti jednako dionica koje ima i u SNHO i to nije nikakva SLUČAJNOST to je jednostavnost. Tako je namješteno, nije to nikakvo muljanje. Firme mogu biti podjeljene na koliko god dionica dioničari žele.
Kako to misliš da ni Ostoja ne želi te firme, a i on će dobiti dionice isto kao i “MI”. Nešto si gadno zabrijao i trebaš poznavati neke elementarne stvari…. Kome to NJIMA ostaje KEŠ?
“Kako se baš omjer zamjene dividende poklopio da svakom od nas točno ide po jedna dionica od svake firme ??”
Fakat KAKO ???
Ljudi, neke stvari bi ipak morali znati ako ulažete svoje novce (opet kad vidim maženje dužnika u chf, zašto bi išta znao i informirao se, nek me porezni obveznici koji su siromašniji od mene i bez nekretnina izlače iz govana…druga tema).
Tu se radi o klasičnom spinoffu. Spinoffe kao ulagačku priliku opisao je recimo Greenblatt (inače autor čuvene magične formule o ulaganju samo koristeći ROIC i EV/EBITDA) u svojoj skromno nazvanoj knjigici You can be a stock market genius (od stranice 29).
https://matrixtrainings.files.wordpress.com/2014/09/you-can-be-a-stock-market-genius-1.pdf
Očekivati da nekome možemo utopiti novostječene dionice po navedenoj cifri u prijedlogu dividende (ili booka obje firme zbrojeno od 111kn) su apsolutno nerealna jer će, i ako se iste pojave na burzi, ponuda po tim cijenama debelo premašivati potražnju (dioničari, bar mi mali, smo prventveno kupovali SNHO zbog LRH jer je samo udjel SNHO u LRH vrijedi više nego cjelokupna TK SNHO). Pošto će dioničari dobiti dionice firmi koje nisu prvenstveno željeli kupiti, već dobili kao bonus, ponuda će rušiti cijenu. Ne bi špekulirao o medjusobnom odnosu glavnih većinskih u SNHO i tko bi na kraju mogao bio zainteresiran za kupovinu neke od tih firmi (naravno kad mu cijena zbog ponude padne na odgovarajuću razinu, tad i Greenblatt vidi svoju priliku).
Imam SNHO, i ovo naravno nije nagovor na išta.
Fakat KAKO ???
Jel se vi zezate ili?!?!? Jako jednostavno: IMAJU JEDNAK BROJ DIONICA KAO I SNHO. Di ćeš jednostavno.
Očekivati da nekome možemo utopiti novostječene dionice po navedenoj cifri u prijedlogu dividende (ili booka obje firme zbrojeno od 111kn) su apsolutno nerealna jer će, i ako se iste pojave na burzi, ponuda po tim cijenama debelo premašivati potražnju (dioničari, bar mi mali, smo prventveno kupovali SNHO zbog LRH jer je samo udjel SNHO u LRH vrijedi više nego cjelokupna TK SNHO). Pošto će dioničari dobiti dionice firmi koje nisu prvenstveno željeli kupiti, već dobili kao bonus, ponuda će rušiti cijenu. Ne bi špekulirao o medjusobnom odnosu glavnih većinskih u SNHO i tko bi na kraju mogao bio zainteresiran za kupovinu neke od tih firmi (naravno kad mu cijena zbog ponude padne na odgovarajuću razinu, tad i Greenblatt vidi svoju priliku).
Imam SNHO, i ovo naravno nije nagovor na išta.?
Pa zašto bi utopili po navedenoj cifri? Ako si kupovao SNHO zbog LRH onda ova dividenda vrijedi za tebe 0 i ako prodaš bilo koliko više od 0 ti ćeš zaraditi bekonačno puta više nego što ti vrijedi. Što se onda buniš? Drugo, nisu svi ko ti i neki će dionice zadržati. Neki će možda i kupiti nove dionice (vjerojatno ovisno o cijeni, nisu svi ludi ko neki pa da će pošto-poto nešto kupovati ili prodavati, bez obzira na cijenu). A sve i da se sruši cijena na 1 kn zbog velike ponude, kakve to uopće veze ima?!?!?
@KressoM
Jel se vi zezate ili?!?!? Jako jednostavno: IMAJU JEDNAK BROJ DIONICA KAO I SNHO. Di ćeš jednostavno.
Zeru [emo_zloban]. Pročitaj ostatak mog posta. Recimo da se eto baš “poklopilo”[emo_smijeh]
Pa zašto bi utopili po navedenoj cifri? Ako si kupovao SNHO zbog LRH onda ova dividenda vrijedi za tebe 0 i ako prodaš bilo koliko više od 0 ti ćeš zaraditi bekonačno puta više nego što ti vrijedi. Što se onda buniš? Drugo, nisu svi ko ti i neki će dionice zadržati. Neki će možda i kupiti nove dionice (vjerojatno ovisno o cijeni, nisu svi ludi ko neki pa da će pošto-poto nešto kupovati ili prodavati, bez obzira na cijenu). A sve i da se sruši cijena na 1 kn zbog velike ponude, kakve to uopće veze ima?!?!?
Pod pretpostavkom da prodje divka. Na žalost sam pod temperaturom pa me nema na skupštini.
KressoM, gdje se ja to bunim i gdje sam ja to rekao da ću prodati Pectinatus i Lux prvom prilikom? Ja imam svoju cijenu po kojoj bi prodao (ako/kad to dodje na burzu ili bude neka otkupna ponuda), a imam i neku cijenu po kojoj bi to probao kupiti (pročitaj malo o spinoff prilikama).
KressoM, omašio si ceo fudbal, na krivu adresu si uputio strelicu, jer se o ovoj stvari većinom slažemo (moj post uopće nije bio tebi upućen)[emo_namigusa]
Bez brige, većinski znaju koliko ta imovina vrijedi i vjerujem da žele to otkupiti, samo je pitanje po kolikom velikom diskontu [emo_smijesak]