Da, statut je promijenjen da se nenovčana dividenda može izglasati samo ako za nju glasa 75% danih glasova. Koliko sam pronašao, KJB upravlja tvrtkom Pectora (iako je u sudskom registru ovlaštena osoba za zastupanje Joško Marić, također dioničar SN holdinga (3,9%). Po tome bi ispalo da KJB može blokirati odluku s 26%, odnosno 30% ako i JM nastupa s njom. Međutim, ako je to istina, onda ne bi imalo smisla skupljati punomoći bez dogovora s KJB. Tako da su se možda oni ipak dogovotili. U svakom slučaju za tjedan dana ćemo znati više.
Ako treba 75% to je jako dobra vijest! To znači da bi se vodeći trebali dogovoriti da bi prijedlog prošo, a to je onda vrhunski jer znači da imaju zajednički plan!
Moze li pomoc iskusnijih i pametnijih kolega.
Uzmemo li u obzir danasnju cijenu samo LRH daje vrijednost SN 258,70. Vidim da neki od vas imaju misljenje da je iza ove dividenda zapravo stoji izdvajanje LRH. Ako bi uslijedila prodaja i uzmemo trenutno pokazatelje po kojima se turisti prodaju od P/B 1,5 i EV/EBITDA 12 znacilo bi cca 40% rast u slucaju prodaje. U tom trenutku smo na oko 362 kune bez ostale imovine SN-a. Ostatak, ako bi se izglasao, neznamo kada i hoce li biti uvrstenje na MTP. Recimo da i dalje nece biti transparentnosti i da ce biti velika zamucenost s povezanim drustvima, trziste to ocjeni maksimalno negativno i vrednuje drustva s P/B 0,25. Zbrojimo 1+1 …
Mislim da bi KressoM mogao biti u pravu sto se tice ex dividenda daya… ali zbog trgovanja zadnja 2 dana mislim da opet nece doci do izglasavanja dividende…
Uglavnom, meni kao pocetniku, je nejasno zasto bi se mali ulagaci odlucili kupiti LRH direktno gdje je likvidnost cak manja, nego preko SN (3% diskonta na zadnjoj danasnjoj cijeni) pa dobiti ostatak, kakav god bio, dobiti besplatno.
Dosta sam nov u ovome tako prizeljkujem kritike kakve god bile…
LP
Nije ni meni jasno, glavna kritika ovdje je netransparentnost, ali, kao i vi, ne vjerujem da tu netransparentnost treba diskontirati za vrijednost čitave ostale imovine, uključujući kratkotrajne financijske.
Dalibore, kako je onda skupila ako se dobro sjećam oko 60% glasova protiv na zadnjoj skupštini? Našao sam članke da KJB kontrolira Pectoris, ali za Vicis samo da je u vlasništvu Britanske firme, makar mi se čini da je to računovodstvena firma i moguće da su skrbnici, ali vjerujem da bih onda mogao naći barem jedan članak u kojem piše da KJB ili netko drugi stoji iza njih, a to nije slučaj. A čudno bi mi bilo da upravlja Vicisom putem Marića a da je on protiv nje.
Je li potrebno 50% ili 75%? Što se izlaza tiče, ne znam zašto bi danas izlazili budući da pravo na dividendu imaju svi dioničari koji su uknjiženi 23. 1. u knjizi dioničara
Zadnji dan za kupnju da se dobije dividenda je utorak ili srijeda?
http://zse.hr/default.aspx?id=53419
Je li potrebno 50% ili 75%? Što se izlaza tiče, ne znam zašto bi danas izlazili budući da pravo na dividendu imaju svi dioničari koji su uknjiženi 23. 1. u knjizi dioničara
Zadnji dan za kupnju da se dobije dividenda je utorak ili srijeda?
[/quote]
Dakle sutra zadnji dan za moguću dividendu,a možda i nešto više