Bio potpisat punomoć neki dan no odvjetnik mi nije znao reći da li se prikupilo dovoljno glasova za prihvaćanje prijedloga.
Nakon istresanja ostade cijelih 85komada na bidu…..koja divota od trgovanja – ali samo za odabrane….[emo_naivan]
Vratila se neka kupnja. Od danas kupljene dionice nemaju pravo glasa na skupštini ali imaju još uvijek pravo na dividendu ukoliko je bude.
Vratila se neka kupnja. Od danas kupljene dionice nemaju pravo glasa na skupštini ali imaju još uvijek pravo na dividendu ukoliko je bude.
Ako se ima pravo na dividendu koja može biti masna, zašto se izlazi?
Ne znam. Da je viša cijena i veći promet onda bih rekao zato da prodaju, ne izglase, pa uđu jeftinije. Makar teoretski nema razloga da isplata ili neisplata dividende mijenja cijenu dionice prije ex-div dana.
Ako nije špekulacija onda ispada da je pravo glasa na skupštini, ali ne i pravo na dividendu vrijedilo 10% cijene, ali mi to nema smisla
Kako promet nije nešto velik,meni ovo izgleda kako mali računaju da dividende neće biti ili još bolje da od danas nemaju pravu na dividendu, meni dovoljno da sam danas ušao, jel računam i na dividendu i na moguću prodaju LRH preko SNHO-a
Juhn Bojađijev kontrolira Vicis ali ne Pectoru, je li tako?
KJB i Vicis imaju 36%, KJB i Pectora 26%. Koga god da kontrolira, ako je ona protiv onda prijedlog sigurno ne prolazi.
Moguce objasnjenje za izlazak je da se nije skupilo dovoljno glasova za prihvacanje prijedloga.
Je li potrebno 50% ili 75%? Što se izlaza tiče, ne znam zašto bi danas izlazili budući da pravo na dividendu imaju svi dioničari koji su uknjiženi 23. 1. u knjizi dioničara
75%. Prijave i punomoci za sudjelovanje na skupstini treba predati do danas. Ako se vec zna da nema dovoljno glasova ZA, onda nema ni dividende, za sada.
Moje skromno mišljenje je da se ovdje događa jedan paradoks, da SNHO vrijedi više nakon isplate dividende nego ukoliko do te isplate ne dođe. Ako bi to bilo točno, onda nakon ex dividend daya možemo očekivati da neće doći do pada cijene, odnosno ukoliko dođe do izglasavanja podjele, može doći, neovisno o pravu na dividendu, do rasta cijene. Zašto? Pa iz više razloga. Prvi: ionako je po ovoj cijeni ta dividenda vrednovana sa 0 kuna, dakle nikoga ne zanima. Drugo, ne radi se podjela bezveze te valjda postoje neki planovi zašto se ovo radi…. Da li će doći do prodaje LRH preko SNHO? Ko će ga znati….
Što se tiče ovog pada cijene, on se ne događa od danas, tako da nema veze sa tim “pravom” na glasanje ili dividendu. A i prometi nisu mali kako neki navode. Ipak su značajni za ovu našu baricu. Već jučer je počelo istresanje po bidu i na kraju dana smo čak i ostali bez bida. Zašto se to događa? Opet: ko će ga znati? Da li se radi o insajderskim informacijama? Da li se zna da nisu skupili dovoljno punomoći? To valjda samo privilegirani znaju…. Jer cijena je opet došla do one koja je bila nakon što prvi put nije prošao prijedlog. Ipak, bilo bi lijepo da prijedlog prođe.
P.S. Ovo je samo moje skromno mišljenje i nije nagovor ili poticaj na bilo kakvu akciju na tržištu kapitala. Imam dionice SNHO.