Kako čujem dividenda nije prošla?
Nebi li dionica sad trebala rasti?
Da trebala bi rasti,a ja sam spušio ako nije prošla dividenda.
Prenočio sam u SNHO uz gubitak od desetak kuna po dionici.Sreća što je pala samo toliko.Trebao sam proći lošije.
Šteta kada smo već dogurali do rastave.Rat se nastavlja a to nije dobro za dioničare!!!!!Možda zbog toga i ne raste.
Ipak pričekajmo službeni izvještaj.
230kn je trenutno cijena udjela LRH prema današnjoj cijeni na burzi. A dividenda ne može pobječi bila izglasana ili ne.
pozdrav
230kn je trenutno cijena udjela LRH prema današnjoj cijeni na burzi. A dividenda ne može pobječi bila izglasana ili ne.
pozdrav
A i LCDS ima imovinu od gotovo 100 kn po dionici,pa se tržio na 13 tj.na osmini vrijednosti.Što mislite da zavađeni Ostoja i Ksenija i još neki vrijede osam puta više od Andabake.Nikoma iz bivših PIFova nije za virovati.
evo odgovora na zse.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/dIZcRyTAg089inzLONYYPA==.pdf
Svaka čast svima, ja u svojoj maloj špekulaciji pogubio 15 kn po dionici ( par stotina komada meni u stvari i nije malo ). Za sada ako cijena ne padne ispod 200kn ja to više ne bi dirao. Razočarao sam se u vjerodostojnost uprave a i osobno sam razočaran [emo_smijeh]. Da dionica vrijedi – vrijedi. Vrijedi i puno više, ali ova ekipa na čelu zaslužna je za ovako diskontnu cijenu pa bi takva mogla i ostati duže vrijeme.
Zanimljivo da već drugi puta idu na skupštinu sa prijedlogom koji nisu dogovorili među ključnim igračima.
Zna li se što želi “druga” strana. Svojevremeno su tražili dividendu u novcu (kojeg nema)
Uh, Gandalf kako si mudar!
Ako ne prođe prijedlog o dividendi onda će ona nestati? Propasti? Postat će te tvrtke bezvrijedne?
Ajme.
ne, nego će plakati oni koji su prodali, ako dividenda ne prođe.
a upravo to se desilo!
a upravo to se desilo!
možete malo pojasniti? nisam baš u temi, ali bih rado pročitala kratko i suvislo obrazloženje zašto je za male dioničare dobro da prijedlog o dividendi nie prošao?
@bogata
Nitko nije rekao da je dobro ili loše. Zeznuli su se oni koji su prodali misleći da su ostvarili pravo na dividendu. Logično bi bilo da nakon “isplate” dionica vrijedi manje za iznos isplate
Pojednostavljeno.
SNHO je vrijedio 250 kn po dionici prije odluke o dividendi
Da je dividenda isplaćena SNHO bi trebao vrijediti recimo 200 kn ako bi tržišna vrijednost novih dionica bila 50 kuna
Dioničari bi bili na istom
Uh, Gandalf kako si mudar!
Ako ne prođe prijedlog o dividendi onda će ona nestati? Propasti? Postat će te tvrtke bezvrijedne?
Ajme.
a upravo to se desilo!
[/quote]
pa sad kad su prodali neka kupe i nisu se puno zeznuli veli n.b.
@bogata
Nitko nije rekao da je dobro ili loše. Zeznuli su se oni koji su prodali misleći da su ostvarili pravo na dividendu. Logično bi bilo da nakon "isplate" dionica vrijedi manje za iznos isplate
Pojednostavljeno.
SNHO je vrijedio 250 kn po dionici prije odluke o dividendi
Da je dividenda isplaćena SNHO bi trebao vrijediti recimo 200 kn ako bi tržišna vrijednost novih dionica bila 50 kuna
Dioničari bi bili na istom
ok. to je jasno. samo ja i dalje ne vidim zašto bi “plakali ovi koji su prodali”. iako nisu ostvarili pravo na dividendu nisu ništa niti izgubili time što su prodali. mogu ponovo kupiti po istoj cijeni (ili čak malo nižoj, ako se ne varam)