Ali Snho je i dalje vlasnik tih tvrtki zar ne?
Ako prođe prijedlog, ne.
Da bi cijena SNHO-R-A pala za iznos isplaćene nenovčane dividende prvo bi se morao znati udio te nenovčane dividende u cijeni dionice SNHO-R-A. Budući da tvrtke čije se dionice dijele dioničarima SNHO-a nemaju udjela u vlasništvu LRH-a (što daleko najviše utječe na cijenu SNHO-a) mislim da vrijednost dionice SNHO-a zbog ove dividende neće više padati, odnosno može samo rasti ako se na GS saznaju neke novosti u vezi eventualne prodaje LRH-a (što u stvari može biti glavni razlog ove podjele)
Da li netko zna što će SNHO posjedovati nakon podjele? Samo LRH ili ima tu još neke imovine?
Gledajte, ovdje se ne radi o običnoj isplati dividende od 3-10%.
Radi se o tvrtkama LUX i PECTINATUS.
Otiđite na stranice FINE pa pogledajte kako stoje i čime raspolažu tvrtke u njihovom vlasništvu.
Neću dalje, ionako ćemo vidjeti situaciju u ponedjeljak.
Osim što ćemo vidjeti dali prijedlog uopće prolazi, vjerojatno ćemo više saznati o vrijednosti tih tvrtki.
Ali Snho je i dalje vlasnik tih tvrtki zar ne?
Ne mjenja se ništa osim što vlasnici snho-a sad dobivaju vlasništvo i nad ostale dvije tvrtke sukladno vlasništvu u snho.
Sam si sebi odgovorio. Samo jos tu uvrsti vlasnici do kojeg datuma.
Prema revizorskom izvješću za 2013. SNHO je imao 100% Nonnullus (dionice LRH), Luxa (nekretnine na hvaru) i Pectinatusa (BCI Zagreb, energetika), i 50% Loquor doo i 23,88% Velifer doo. Loquor je u međuvremenu kupio i postao 100% vlasnik (sudreg, 4.2.2014. SNHO postaje jedini član). Inače ovo su sve javni podaci, gledati FINA izvješća, promjene u sudskom registru, kao i prijepisi dokumenata npr. izmijenjene društvene ugovore koji se mogu tražiti od trgovačkih sudova.
Znači ostati će:
100% Nonnullus (dionice LRH)
100% Loquor doo i
23,88% Velifer doo
Zna li netko što se krije iza Loquora i Velifera i da li Nonnullus ima još što vrijedno?
Naravno, to su sve javni podatci i treba istraživati, al zato postoji forum, zar ne? Ako netko zna, da podijeli s drugima. Ja sam trenutno na mobitelu, to me zanima, a trenutno nemam kako to istražiti. Možda ima kolega koji već to znaju. I naravno, poslije skupštine u ponedjeljak valjda će se još više znati…
ako ne prođe prijedlog o dividendi, bit će suza.
nego, sve kako sam vam obećao, 260 se nije moglo probiti!
izgleda da ta tehnološka analiza ipak radi.
što još da vam obećam?
Uh, Gandalf kako si mudar!
Ako ne prođe prijedlog o dividendi onda će ona nestati? Propasti? Postat će te tvrtke bezvrijedne?
Ajme.
Kako čujem dividenda nije prošla?
Nebi li dionica sad trebala rasti?
Što ne kupuješ ako je tako?
Ja da imam takvu informaciju kupio bih po ovoj cijeni.