SNHO (SN Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SNHO (SN Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link Sry pobijego mi link..

Bile su karte dijeljene i za uadnju skupštinu pa su mali dioničari + ksenija srušili Ostojin prijedlog o podijeli SNHO. I ovo je sad prijedlog, a isti treba usvojiti na skupštini.. Ne znam kako stoji ovdje sa 3/4 većinom budući se sad ne radi o podijeli firme ali za neke od ovih odluka mislim da bi morala biti 3/4 većina. Ukoliko nije pao dogovor Ksenija – Ostoja neće biti tako lako ovo provesti.

@munjava123

Prolistajte malo forum već je pojašnjavano ali ukratko uz dionicu SNHO dobti ćete još 3 nove, gdje bi SNHO zapravo ostao bez imovine koja bi se prebacila na ove 3 nove firme. Naravno nigdje ne piše što će biti dalje ali vjerovatno su se večinski vlasnici međusobno dogovorili da onda razmijene dionice tj podjele mođusobno te 3 nove firme. Zapravo mali dioničari ništa posebno ne gube čak bi rekao da dobijaju: umjesto jedne brige imaju još 3 nove :)) Malo se šalim..

Cek, citam sad izvjestaj sa zadnje skusptine. Ako sam dobro razumio.

Tocka 7 srusena je sa 99,95% glasova nazocnih na skusptini.

Tocka 8 srusena je sa 100% glasova nazocnih na skusptini.

Sto bi znacilo da je i Ostoja bio protiv tog prijedloga. Znaci, da iz toga ne mozemo zakljuciti kakvi su omjeri snaga Ostoja/Ksenija.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Mislim da sam ovdje pred par stranica navodio neke navode iz Narodnih novina – sekcija: upisi u Sudski registar.
Šteta što to ne čitate jer se tamo štošta može saznati.
Tako je proteklih tjedana bilo podosta izmjena u SR za razne firme (meni neke i nepoznatih imena – i ne samo latinskih, haha) sa sjedištem Miramarska 24 gdje se mijenjao direktor i to iz prezimena Juhn u prezime Ostoja, Marić ili neko treće.

Mislim da to dovoljno govori o svemu i da je ovo konačni dogovor jedne i druge strane.
Kao što rekoh još prije, sam datum sjednice dovoljno govori sam za sebe i jasno je (ne samo iz toga) da će ova sjednica završiti dogovorom, a ne opet odgodom.

Citao sam. Ali opet je iz svega toga tesko zakljuciti pravi omjer snaga kak bi mogli spekulirati o podijeli dividende u obliku dionica LRH.

I meni se cini da ce se ovaj put izglasati predlozeno.

Iako su ovo zanimljive spekulacije sumnjam da bi se jedna strana oslanjala na suradnju hrpe malih dionicara. Jednostavnije im je da to rijese izmedu sebe.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Isprika što sam bacio kost, samo sam reagirao na neki post koji je komentirao da nema novaca za isplatu dividende pa sam ponudio alternativu, no naravno da su igraći našli bolji model za sebe..
Pretpostavljam da se ekipa ipak nešto dogovorila, snage su odmjerili zadnji put …

Već sam dugo u ovoj dionici, i vjerujem da vrijedi znatno više od trenutne cijene, ili da će bar u budućnosti vrijediti…

Koje sve opcije postoje, osim isplate u dionicama, kada se spominje isplata nenovčane dividende?

Koja je procedura za prijavljivanje sudjelovanja na glavnoj skupštini? Potrebno je tjedan dana ranije najaviti svoj dolazak? Na koju adresu se treba javiti, ukoliko se misli dolaziti?
Tko sve od forumaša planira doći?

Osobno još nikad nisam bio na glavnim skupštinama, iako trgujem dionicama preko 7 godina. S obzirom na relativno beznačajan udjel u odnosu na glavne igrace, ima li uopće svrhe pojaviti se tamo, osim u svrh u informiranja…?

Za sam SNHO teško mi je reći jer su ovdje – inače, a i trenutno, zbog cijele priče – neke druge stvari po srijedi, ali svakako se isplati – ako je čovjek u mogućnosti – dolaziti na skupštine dioničkih društava čije dionice posjedujete, bez obzira na udio. Uvijek se može saznati barem neka sitnica koju inače ne biste mogli saznati (k tome i iz prve ruke, a ne "preko interneta" što uvijek može biti i ne istinito), a i imate priliku – bilo u okviru točaka dnevnog reda, razno ili pak poslije same skupštine – pitati što vas zanima. Tko pita ne skita…
Osobno sam dosad bio na skupštinama dvaju DDova čije dionice mi zauzimaju najveći dio portfelja, prvenstveno zbog te same činjenice, a i općenito to ne škodi.
Na jednoj skupštini sam već drugu godinu za redom bio jedini prisutni dioničar osim većinskog vlasnika (iako ukupno ima više od 1.000 dioničara) iako je moj udio u postotku malen. Prošle godine su me gledali poput bijelog slona (dvije godine prije im nitko nije dolazio osim mene), no ove godine je atmosfera bila srdačna a i izvan skupštine sam doznao neke pojedinosti koje su samo potvrdile moje smjernice koje su me i dovele do tog ulaganja.
Dakle, ako ste u mogućnosti, svakako preporučam dolaske na sjednice, a pogotovo na ovu – ako ste dioničar SNHO – jer se radi o vašim novcima koje ste ulagali u tu dionicu.

Nitko ne komentira članak danas u Jutarnjem? Ajde dobro nekom je Zagreb daleko za dolazak na skupštinu ali kiosk je blizu..

Ne vidim nista novo u clanku u Jutarnjem.

Pa i nije ništa novo.. rekao bi da je čak sustavno isto!?
Mislite li da članci u novinama izlaze tek tako? Sad kad baš i nije vrijeme kiselih krastavaca.. Siguran sam da je za cijelu 6 stranicu bilo svašta interesantnije za napisati..

Prijava za sudjelovanje u pismenom obliku trebaju stići na adresu društva (SN Holding d.d., Miramarska 24, 10000 Zagreb) najkasnije do 17 sati u petak 25.11. Prijavu možete predati i osobno u vremenu od
9 do 17 sati.

New Report

Close