SNHO (SN Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SNHO (SN Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@wein
Prije svega,Vi ste napisali tu glupost o zabrani otuđenja na nekoliko godina,a ne ja!!!
Uvjeren sam da ste izmislili bilo kakvu zabranu!!!
Sprazum još nije objavljen i ne znam detalje,ali znam tekst Odluke Vlade i obrazloženje
http://www.vlada.hr i nigdje se ne spominje nešto slično.
Dakle,mislim da se radi o još jednoj Vašoj izmišljotini.

Ljudi moji ovo vam je sada bolesno precijenjena dionica po ovim cijenama.
KORF se trži na 0,16 book a SNHO na 1,05 book. Kad se ovdje uračuna efekt od ovih 700 mil kn još uvijek je skupo u odnosu na sektor.
Pošto ovdje nema biznisa već samo imovina, turistički sektor ne vidim zašto bi se tržilo na različitim multiplama.
Sve mi se čini da će neko sutra izgubiti hlače!

Kolega, upoznajte se malo prvo sa cjenovnom povješću neke dionice prije nego što iznosite stavove…..

Ovo je neko dobrano kupovao 2007 i po 400kn, a u očekivanju nagodbe prije koji mjesec i po 212…..
izgleda da se kupci ipak povode nekom drugom logikom nego što se vama čini ispravnom…..
ali, s druge strane, možda su to oni isti koji su kupovali i Ingru po 60000….
zaključite sami….. [smiley]

U svakom slučaju ova je nagodba loša vijest za dioničare SNHO. Dobra vijest bi bila da država plaća 500.000.000 kn kamata. Ovako…

Molim upućene, jel sutra letimo gore ili dole!!!???

[thumbsup]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Nakon dužeg vremena, da se i ja javim na ovoj temi…

Kao prvo želio bi se zahvaliti onim forumašima koji su u najtežim trenucima za ovu dionicu bili unutra, čekali, i postali informacije koje su tada dolazile na kapaljku… Vjerujem da će naše strpljenje biti nagrađeno… [wink] [cool] [thumbsup]

Unazad par mjeseci SNHO je mnogima postao zanimljivija dionica, ponajviše zbog, tada, špekulacija oko potpisivanja sporazuma do kojega je i došlo. Budući da se je unazad par mjeseci na forumu pojavilo previše drukera koji su neargumentirano, namjerno iznoseći neistine, drukali za pad cijene dionice SNHO-a (kako bi što jeftinije kupili iste), unazad par mjeseci nisam niti sudjelovao u raspravama na forumu jer sam, kao i još par forumaša, čvrsto vjerovao u pozitivan ishod, budući da je ovo bila win-win situacija za sve dioničare SNHO-a, a kao dugoročni investitor nije mi bilo bitno dali će cijena SNHO kratkoročno pasti za 10-ak% ili neće…

Vjerujem kako je SNHO u ovom sporu itekako dobro prošao, a očito je dogovor Ostoje sa vladajucima, da Ostoja kroz medije pokuša državu prikazati kao onoga koji je bolje prošao, kako bi vladajući ispali spasitelji koji ispravljaju tuđe greške, te tako dobili političkje poene.
…ali SNHO je iznio model nagodbe HFP-u i uvjeren sam da Ostoja zna što radi jer ako se je on svjesno odrekao 1.8 milijardi kn koje bi SNHO dobio kroz par godina, onda očito ima računicu po kojoj je ova solucija dugoročno bolja za SNHO, jer da nije tako nebi niti predlagao nagodbu…

Ono što me pomalo čudi jest da, iako je ispisano 10-ak stranica od kada je objavljeno da je postignuta nogodba, nitko nije matematički pokušao izraziti koliko je točno SNHO dobio.

SNHO ima 3.377.441 dionica. HFP će SN Holdingu isplatiti i 162,1 milijun kuna koliko je taj Holding uplatio nakon sporazuma iz 2005. koji nije realiziran. SN Holding će dobiti i 54,83% LRH ili 165.941 dionicu LRH-a.

E sada…najveći problem pri ovom izračunu jer odrediti vrijednost LRH…

1.) Uzmimo tržišnu cijenu koja je 2.240,00 kn.
165.941 dionica LRH x 2.240,00 kn = 371.707.840,00kn
+ 162.100.000,00kn
s u m a 533.807.840,00kn

Dakle, ako računamo tržišnu vrijednost LRH-a ispada da je SNHO dobio 533.807.840,00kn, što bi, kada se to podijeli sa brojem dionica koje SNHO ima iznosilo povečanje vrijednost dionice SNHO-a od čak 158,05kn, zahvaljujući ovom sporazumu. Ako uzmemo u obzir da SNHO ima itekako vrijednu i drugu imovinu, te da mu je tržišna cijena, prije potpisivanja sporazuma bila 163,00kn, jasno je da nam slijedi rast…

Ako bi računali nominalnu cijenu dionice LRH-a + 162,1 mil kn ispada da je SNHO dobio 693.111.200,00kn što bi značilo da je vrijednost svake dionice SNHO-a, potpisivanjem ovog sporazuma, porasla za 205,22kn

Ipak, prvi izračun mi se nekako čini realniji, budući da se u obzir uzima tržišna cijena, međutim možemo samo zamišljati koliko bi LRH, a time i SNHO moga vrijediti za par godina, kada uđemo u EU i kada se hoteli renoviraju…

Očekujem lijep rast SNHO-a danas pred kojim je lijepa buducnost. Sumnjam da će ozbiljnije trgovine i biti do 12:00:00, budući da je sasvim realno očekivati pozitivnu blokadu u 10:00:00.
Ako uzmemo u obzir da je cijena SNHO-a prije objave sporazuma dosezala čak i 212,00 kn, realno je za očekivati da će današnja tržišna cijena biti barem tolika, ako ne i veća. Osobno očekujem cijenu, ne manju od 250,00kn, iako niti po toj cijeni nebi prodao svoje dionice, koje mi čini preko 50% portfolia budući da vjerujem da će kroz par godina cijena SNHO-a i LRH-a biti višestruko veća. [smiley]

Neki likovi su malo smješni sa svojim procjenama . a da Vlada kaže, da je SNHO dobio sve dionice LRH za 1 (jednu) kunu, onda bi podjelili ovu jednu kunu sa brojem svih dionica SNHO i onda napisli, da SNHO dobiva 0,00000037 kuna po dionici… Svašta. Treba videti, koliko se može dobiti na tržištu za LRH – i onda to podjeliti sa dionicama SNHO. Nije jasno?

Molim da mi netko navede 10 firmi na ZSE sa godišnjim prihodom većim od 100mil eur?
Ljudi a ovdje je prihod dobiven,tj. radi se o čistoj dobiti jer je dobiveno praktički kako su i objavili ˝bez naknade"..i kako onda da dionica nebi trebala rasti ako je ostvaren dobitak po dionici veća od trenutne cijene same dionice?

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Molim da mi netko navede 10 firmi na ZSE sa godišnjim prihodom većim od 100mil eur?
Ljudi a ovdje je prihod dobiven,tj. radi se o čistoj dobiti jer je dobiveno praktički kako su i objavili ˝bez naknade"..i kako onda da dionica nebi trebala rasti ako je ostvaren dobitak po dionici veća od trenutne cijene same dionice?

Mnogi sada žele ući u ovu dionicu. pa sada kukaju i pišu laži, samo da kupe dionicu što povoljnije, a čekanje se strpljivim i pravim dioničarima isplatilo……

Stoga čestitam manjiskim dioničarima i želim vam puno sreće a nagrada već danas dolazi u obliku jako visoke cijene dionice……. [thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Vidim skupilo se ovdje dosta brokera a to može značiti samo da će biti kipanja.
Sve vam je ovdje uračunato u cijenu čak i preračunato.
SHNO se nebi smio tržiti više od 120 kn! [bye] [bye] [bye]

Nije točno, SNHO sa nagodbom vrijedi oko 180 kn i danas ću vjerojatno pokloniti nekome dionice po toj cijeni [thumbsup]

moji postovi nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica!!

Blokada odma na startu, klasika.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Nije točno, SNHO sa nagodbom vrijedi oko 180 kn i danas ću vjerojatno pokloniti nekome dionice po toj cijeni [thumbsup]
[/quote]
Izračunaj koliko je book SNHO s nagodbom pa usporedi s KORF-om.
SNHO je znatno skuplji, oko 180 kn je pametno prodavati teško da će iznad! [thumbsup]

New Report

Close