SNHO (SN Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SNHO (SN Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SNHO je ovom nagodbom znatno oštećen jer je trebao dobiti oko 80% dionica LRH, a dobio je samo 53%
…ili drugim riječima: država im je bacila mrvice i ostavila grad Opatiju u vlasničkoj strukturi… tko zna čime su ucijenili Ostoju da odustane od skoro 30% dionica LRH [cry]

moji postovi nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica!!

SNHO je ovom nagodbom znatno oštećen jer je trebao dobiti oko 80% dionica LRH, a dobio je samo 53%
…ili drugim riječima: država im je bacila mrvice i ostavila grad Opatiju u vlasničkoj strukturi… tko zna čime su ucijenili Ostoju da odustane od skoro 30% dionica LRH [cry]

Zaboravili ste napomenuti da još mora ponuditi otkup 14% dionica LRH po cijeni utvrđenoj nagodbom,inače neće moći ostvarivati upravljačka prava.
Pozdrav

Evo cijli tekst,ukratko..pobjedi se ne gleda u zube,ipak je od ponedjeljka SNHO vredniji za minimalno 700milijuna kuna!

http://www.jutarnji.hr/darko-ostoja-nakon-zavrsetka-privatizacije-liburnia-rivijera-hotela–presretan-sam–obnovit-cu-sve-hotele-u-opatiji/849353/

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Ostoja: Umjereno sam zadovoljan,moglo je biti i puno bolje

Darko Ostoja, vlasnik SN Holdniga, jučer je imao pune ruke posla pripremajući dokumentaciju potrebnu za potpisivanje odluke o prijenosu dionica.

– Umjereno sam zadovoljan jer je moglo biti puno bolje. Na sudovima smo u dobroj poziciji, ali sporovi su mogli trajati još dulje, pa je pitanje kakva bi tada bila vrijednost Liburnije i dionica. Svaka je strana odustala od maksimističkih zahtjeva i našla se na pola puta – objasnio nam je jučer Ostoja. Idući mjesec će, kaže, na upoznavanje sa situacijom u LRH. (Večernji list)

I Ostoja je svjestan da su ga preveslali, SNHO je zakinut za 30% dionica LRH!!
Prevareni smo svi dioničari SNHO-a!!!

[angry]

moji postovi nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica!!

Zaboravili ste napomenuti da još mora ponuditi otkup 14% dionica LRH po cijeni utvrđenoj nagodbom,inače neće moći ostvarivati upravljačka prava.
Pozdrav
[/quote]

Neće to biti ni izbliza kao što misliš jer:
1. Obveza Opatije ovom nagodbom je anulirana, a Ostoja nije idiot da daje ponudu po 5700 kn
2. Pitanje je hoće li biti ikakve javne ponude
3. Ako bude bilo kakve javne ponude (sumnjam da će je uopće biti), neće biti iznad nominale, a 99% je vjerojatno da ako bude javne ponude da će biti po tromjesečnom prosjeku, što znači oko 2100 kn po dionici.

Dioničari SNHO-a imaju se pravo radovati, ali ne previše jer dobili su puno manje nego su trebali.
Mali dioničari LRH dobili su još manje jer Opatija neće dati javnu ponudu, a po neće ni Ostoja iznad sadašnje tržne cijene.

Molim nekoga, da mi objasni, kako može biti obaveza ANULIRANA? Opatija je ipak još uvjek u prekršaju, kojeg je utvrdila i HANFA. ???? Po meni još uvjek najbolje rješenje, da SNHO i Opaija davaju zajedničku ponudu za preuzimanje LRH a SNHO kupi sve. Vidjet ćemo….

koliko je ovdje novca otišlo Ostoji u džep! Još uvijek ne znam dali novinari imaju točne podatke, no ovo je katastrofično i vlada je izigrala zakone i dioničare. Dioničari lrh su izigrani za obvezu preuzimanja i izigrani za fer frijednost dionice. Da je lrh išla na aukciju, cijena bi joj sigurno bila znatno veća i dioničari bi bili pošteno obeštećeni. Ujedno su izigrani i dioničari snho-a koji su umjesto 2 milijarde dobili samo 700 milijuna, čak nisu dobili ni kamate na onih 160 milijuna uplaćenih sredstava. Mislim da nas je vlada sada s ovim nastojala sve izigrati i riješiti ovaj slučaj potkupljivanjem Ostoje, jer pravno nisu imali baš neke šanse na sudovima i vjerojatno bi kroz par godina koliko bi sud trajao morali isplatiti 2,5 do 3 milijarde kuna.

Čime su ga ucijenili?
Možda zatvorom ili nekim novim zakonom. Ostoja je prošao super. Da je čekao izbore i novu vlast – vjerojatno ne bi dobio ništa. Poznato je kako ga je Linić šutnuo. Uostalom on je ovo i zakuhao.

@sava

Dragi kolega ,čemu takva zavist.
Sami ste krivi ako ste se "kladili" na Dom holding!!!
Sorry
Pozdrav

Preporuka moja vama je da pročitate prospekt – stranica 17:

Tužitelj u tužbenom zahtjevu traži da se tuženiku naloži da tužitelju prenese

a) 48.075 redovnih dionica, serije "A", pojedinačne nominalne vrijednosti od po
3.500,00 kn, ukupne nominalne vrijednosti od 168.262.500,00 kn društva
"Anita" d.d. sa sjedištem u Vrsaru;
b) 135.029 redovnih dionica, serije "A", pojedinačne nominalne vrijednosti od po
100,00 DEM, ukupne nominalne vrijednosti od 13.502.900,00 DEM društva
"Laguna" d.d. sa sjedištem u Novigradu.

Dakle nije točna ni jedna jedina vaša izjava!
Inicijalno SNHO nije imao niti jedne dionice LRH – sve je bilo na KORF-u – stvari su se mjenjale kako nagodbom s hfp-om tako i s za sada nedostupnim Ugovorom o ustupanju potraživanja između KORF-a i SNHO!

Privatizacijski investicijski fondovi, tzv. PIF-ovi, naravno, pobunili su se, pa su 1999. vladini dužnosnici pristali da im fondovi vrate te bezvrijedne dionice i uzmu vrjednije.

Nakon 2000. fond je prestao zamjenjivati dionice s PIF-ovima, a ugovori prethodne vlade proglašeni su ništavnima. PIF-ovi su tužili državu! Dom Holding je dobio spor i HFP-u je naloženo da mu prenese dionica za 320 milijuna kuna te da plati troškove spora, a SN Holding, koji je pobijedio, trebao je dobiti 250 milijuna kuna za naknadu štete. Oba su fonda sa HFP-om 2005. dogovorili nagodbu. I kad je posao već bio pri kraju, Vlada se povukla. Rasplet se čekao još pet godina. Lani u listopadu SN Holding je poslao novi prijedlog nagodbe. Da država prihvati taj prijedlog, čekalo se još 10 mjeseci.
http://www.jutarnji.hr/darko-ostoja-nakon-zavrsetka-privatizacije-liburnia-rivijera-hotela–presretan-sam–obnovit-cu-sve-hotele-u-opatiji/849353/
Ima tu nešto o tome ali je onako mutno.

who dares, wins

SNHO i dioničari su ovom nagdbom jako oštećeni jer dobivaju samo 30% onoga što bi dobili da je SNHO ustajao do kraja u sporu.
Što se tiče dioničara LRH oni su nagrabusili još više od nas jer:

1. Vlada i Opatija raskidaju ugovor o prijenosu 25%+1 dionica, čime prestaje pravni osnov/obveza Opatije da objavi javnu ponudu po onih cca. 5700 kn

2. Vlada sklapa nagodbu da Ostoja i SNHO (tj. mali dioničari SNHO-a) ustupaju Opatiji 25%+1dionica, s čime se Opatija naravno slaže

3. SNHO se obvezuje da će ako bude potrebe za ovo zadnje stjecanje dionica od strane Opatije (koje im je dao SNHO) dati javnu ponudu ako bude potrebno

Iz gore navedenog je jasno da SNHO neće dati javnu ponudu jer već ima 54% i nikakvim naknadnim stjecanjima ne može si bitno poboljšati vlasničku poziciju jer Opatija drži 25%+1 dionica. Ako HANFA kojim slučajem naredi da temeljem ove nagodbe s državom SNHO ili Opatija moraju dati javnu ponudu, onda će SNHO dati javnu ponudu po tromjesečnoj cijeni na burzi u vrijeme sklapanja ove nagodbe tj. oko 2100 kn.

Mi bismo mogli skočiti možda na 180-190 kn, ali LRH nema nikakvog razlog za rast jer tamo ako uopće bude javna ponuda neće biti iznad 2100 kn!

– Zar svaka stvar u Hrvatskoj mora biti komplicirana, začahurena i netransparentna.
– Ostoja će naći investitore za obnovu pojedinih hotela, i upravljat će sa LRH
– Grad Opatija ima 25+1 i ona će biti u upravi i brinut će se za zaposlene…

Svi sretni !?

Ostoja a i grad Opatija ne idu u preuzimanje ?!

SNHO će sa LRH povečati svoj NAV, i vrijednost dionice je povečana.
Svi sretni i zadovoljni, i čića mića gotova je priča !

Ililsa možda naivan !?

du du du .. nema nam pomoći

New Report

Close