pustite ove neznalice. ima zanimljiv članak iz novog lista kojeg sam postao na temi LRH. pročitajte i to pažljivo, ne samo naslov kao što većina čita i zaključuje pogrešno. Preuzimanje je po meni gotova stvar. idućeg tjedna ionako je odbijanac jer danas istječu certifikati, dakle ako bude crvenila, to je još u ponedjeljak a onda bounce-back. SNHO i LRH su ionako imuni na svjetska kretanja jer ponuda će ići po svemu sudeći po 5996 kuna, a gradske dionice dobit će SNHO. Pročitajte i smartov izvadak iz ugovora. Pametnima dovoljno.
kolega Jakob niste upoznati sa situacijom i molim vas da ne pišete ovakve nebuloze
Beli se bojis da bi kolo srece moglo ici drukcije?
Ne razumijem ja vas o ćemu vi pričate?? da država neće podmiriti dug prema Ostoji, a Ostoja je već dobio jednu presudu. Jel vi kolega znate što znaći mirno rješenje spora?
Trenutno je Ostojino potraživanje samo po toj »stavci« prema državi skočilo sa 600 na 900 milijuna kuna, ali Ostoja od tog potraživanje odustaje.
Ono što, međutim, Ostoja ipak potražuje od države, uz 59 posto dionica LRH, je iznos od 162 milijuna kuna, koliko je u ljeto 2005. godine, kada je preuzeo 84 posto LRH uplatio u državni proračun na ime obveze plaćanja predujma poreza.
Prema nagodbi, država će platiti Ostoji taj iznos, no on će ga odmah vratiti natrag u proračun opet na ime predujma poreza.
Prema procjenama Slavka Tešije, sudskog vještaka za financije, koji je prema narudžbi Vlade i HFP-a prošle jeseni izradio pravnu ekspertizu čitavog slučaja, Vlada će, prihvati li nagodbu uštedjeti oko 640 milijuna kuna s obzirom na trenutna ukupna potraživanja SN Holdinga koja debelo premašuju milijardu kuna.
Dobar dan svima.
Kanabis,prije svega, hvala na informacijama.
Jedna stvar koja je zanimljiva kod SNHO, jest ta da se 3 trgovinska dana za redom nakon zatvaranja tržišta, pojavljuje jednaka količina dionica na prodaji – ukupno 8173 kom.
Ne znam da li je to slučajnost, no miriši mi na orkestar koji svira kako dirigent pokazuje.
Srdačan pozdrav
Dobar dan svima.
Jedna stvar koja je zanimljiva kod SNHO, jest ta da se 3 trgovinska dana za redom nakon zatvaranja tržišta, pojavljuje jednaka količina dionica na prodaji – ukupno 8173 kom.
Ne znam da li je to slučajnost, no miriši mi na orkestar koji svira kako dirigent pokazuje.
Srdačan pozdrav
Bečka škola ne pomaže, nije ovo Ingra [kiss]
Dobar dan svima.
Srdačan pozdrav
Bečka škola ne pomaže, nije ovo Ingra [kiss]
[/quote]
Kolega Jakob, ne razumijem korelaciju Ingra i SNHO – različit sektor, različita pozicija, različiti ljudi.
Malo je neukusno davati ovakve komentare bez ikakvog saznanja o osobi.
Ne zamjeram Vam, ali ubuduće pripazite na način izražavanja.
Srdačan pozdrav
Danas još jedna uspavanka na SNHO,ko da svi čekaju u sjeni objavu nagodbe…tko želi dokupiti mislim da do 200kn nije visoka cijena s obzirom na rizik i veliku vjerovatnost nagodbe [thumbsup]
moja izloženost (četvrtina portfelja) ne dozvoljava dokup jer sam jedva preživio pad do 50 kn. Ne bih preživio još jedan. Čekam nagodbu ko ozebli sunce 😉
pošto se nagodba očekuje bit će ovdje još igara. Danas je jedna takva prošla na korfu, gdje su cijenu snizili na mizeriju. Treba si zacrtat target i samo ne prodavat
pošto se nagodba očekuje bit će ovdje još igara. Danas je jedna takva prošla na korfu, gdje su cijenu snizili na mizeriju. Treba si zacrtat target i samo ne prodavat
Onaj udar po asku oko pola 2,daje nam dodatno dozu optimizma i svakako da će igara biti,no izgledno je veoma da će najstrpljiviji proći najbolje,jer cijena će još dosta rasti jer nagodba je sve bliže! Za drugu opciju ni ne spominjem jer mislim da država si je nemože priuštiti u ovakvom momentu! [thumbsup]