Opatiji prijeti bankrot zbog obvezne ponude za LRH
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/opatiji-prijeti-bankrot-zbog-obvezne-ponude-za-lrh,75692.html
Ovo se odlično priprema da gospodin Ostoja dođe kao veliki spasitelj [thumbsup] očito smo jako blizu [wink]
Ovo se odlično priprema da gospodin Ostoja dođe kao veliki spasitelj…
Da, Ostoja je veliki altruist kad su, osim njegovog, u pitanju tuđi džepovi.
Ako i bude nekakva ponuda s njegove strane, mislim da će cijenovno biti iznimno niska.
Ponuda???
Ako sam ja dobro upoznat sa slučajem SNH dobiva dionice LRH na ime duga koji mu duguje država a onaj ostatak koji mora kupiti da bi imao 50 + 1 dionicu je cjenovno zanemariv i on se po ovoj cijeni na tržištu može već sad kupiti u 10-ak dana a da nitko neće ni primjetiti..No morati će dati ponudu za bar određenu količinu za koju mislim da će ponuditi oko 3500Kn (možda i više) s obzirom da će u ugovoru pod stavkom "obveze" biti nabrojana ozbiljna i obvezujuća ulaganja u tvrtku LRH…to je moje mišljenje no neznam možda negdje griješim – ali do sad nisam u svezi ovog slučaja…L.P.
Ako i bude nekakva ponuda s njegove strane, mislim da će cijenovno biti iznimno niska.
[/quote]
O tome se i radi. I ja mislim da neće ponuditi više od 3 mjesečnog prosjeka, a to je odlično za snho jer će čitavu "stvar" dobiti puno jeftinije [thumbsup]
[/quote]
O tome se i radi. I ja mislim da neće ponuditi više od 3 mjesečnog prosjeka, a to je odlično za snho jer će čitavu "stvar" dobiti puno jeftinije [thumbsup]
[/quote]
Može on ponuditi i 1000 kn…ali, tko će mu prodati po takvoj cijeni?
Da, drzava jedva ceka da mu pokloni Liburniju za dzabe, o cemu vi pricate?
Ako bude nagodbe, znati ce se koliko mu je drzava duzna.. sto mu za to daje.. i iz toga koliko to vrijedi, tj. po kojoj cijeni on dionice stice. I to je cijena dionice u ponudi za preuzimanje. A sve ispod nominale (koja je jos iz "onih" vremena) – ne prolazi! Tocka.
Opet se piskara svašta…
Sve smo ovo već prošli. Ukoliko do sporazuma dođe, i SNHO dobije od HFP-a nekakve dionice cijena u ponudi mora biti cijena sticanja a tek ako bi ona bila niža od 3 mjesečnog prosijeka ide prosijek. No matematka kaže da ne može biti niža. Pri zadnjem dogovoru kad je predmet nagodbe bio 89% dionica cijena je bila preko 2150, a kada se uzeo u obzir i odustajanje od tužbe (tužba majka) preko 4300kn (Pisao sam to već negdje a neda mi se sad to tražiti da napišem točne iznose). SNHO je tada za ostatak dao ponudu od 3200 kn!!!! To je bilo 2005, crobex je bio 20% niži nego danas a cijena LRH na burzi je bila cca tu negdje. HNAFA je tada između ostalog odbila ponudu zbog netransparetnog prikazivanja vrijednosti sporazuma i nemogučnosti da se iz istog izračuna cijena stijecanja!!!
Ukoliko ikakav dogovor bude postignut neće biti lošiji za male dioničare od onog iz 2005!!!
Ponuda???
Ako sam ja dobro upoznat sa slučajem SNH dobiva dionice LRH na ime duga koji mu duguje država a onaj ostatak koji mora kupiti da bi imao 50 + 1 dionicu je cjenovno zanemariv i on se po ovoj cijeni na tržištu može već sad kupiti u 10-ak dana a da nitko neće ni primjetiti..No morati će dati ponudu za bar određenu količinu za koju mislim da će ponuditi oko 3500Kn (možda i više) s obzirom da će u ugovoru pod stavkom "obveze" biti nabrojana ozbiljna i obvezujuća ulaganja u tvrtku LRH…to je moje mišljenje no neznam možda negdje griješim – ali do sad nisam u svezi ovog slučaja…L.P.
pa ne bih bas rekao da se ne pazi!
11:45:02 157 20 5
11:45:02 156,99 30 4
11:38:52 156,99 30 3
11:38:52 156,98 20 2
10:32:19 151,05 104 1
a ako je i napravio on koju od ovih trasakcije mislim da mu sigurno treba vise od 10 dana [cool]
SNHO je tada za ostatak dao ponudu od 3200 kn!!!! To je bilo 2005…
Ukoliko ikakav dogovor bude postignut neće biti lošiji za male dioničare od onog iz 2005!!!
Ako su 2005. godine nudili 3.200 Kn, to nije nikakva garancija da će isto toliko ponuditi i 2010., pa taman da staviš 10 uskličnika na kraju rečenice.
Eme, ti si baš zapela svina nama dokazati da LRH ne vrijedi ni 600 kuna…. [lol]
pa ohladi malo, briga te….ti i onako nemaš LRH tako da može biti ponuda i po 1000 kuna… [proud]
ema@:
ja stavljam uskličnike kad nešto želim naglasiti jer se ponovo poćelo nabacivati nekakvim cijenama, prosijecima itd… Pa pošto vidim da su to neki novi kolege eto potsjetim ih šta je bilo prije 5 godina ako ne znaju ili su zaboravili
No ima tu puno više upitnika nego uskličnika:
kao prvo i najvažnije dali uopće ima ikave "nagodbe" ili nema..
kao drugo meni vrlo zanimljivo:
ima li ema dionice lrh ili nema? zadnji puta kad me je poklopila sam je to pitao pa nisam dobio odgovor (hvala svima koji su mi tada stali u obranu)
Ja stvarno ne vidim razloga da se ovdje nešto prepucavamo šta će biti jer to nitko ne zna ali možda da zajednički udružimo znanje i informacije da bi svako za sebe lakše donio neku odluku
…ali možda da zajednički udružimo znanje i informacije da bi svako za sebe lakše donio neku odluku
Apsolutno se slažem, baš zbog toga uvijek volim pisati "protiv struje", odnosno postavljati neugodna pitanja, kako bih u konačnici isprovocirala ljude da obrazlože svoja, prethodno već, deklarirana stajališta.
Obzirom da živimo u zemlji gdje politika i stranački interesi odlučuju o (svim) bitnim stvarima (čitaj: “pravna država” samo na papiru), držim da je važno neprestano sučeljavati suprotna mišljenja – kao kad pišeš knjigu ili scenarij, čiji se tekst po nekoliko puta mijenja, "brusi", sve dok autor ne bude zadovoljan finalnom verzijom.