SNHO (SN Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SNHO (SN Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve mi ovo smrdi da ipak postoji postoji neki dogovor. Još kad se sjetim da sam neki dan (valjda jučer) pročitao da će se vlada do 15.10. izjasniti o dogovoru Štrok-Ostoja. Mislio sam da je to gotovo, ali… Ništa me više tu nebi iznenadilo.

I gle sad se i ovih 20 dana pojavilo. Pa zar odvjetnici SN-a nisu do sada bili upoznati sa tim. Zar i arbitraža to nije vidjela???

Tih 20 dana ti je na istu foru kao i nagodba sa Štrokom. Pristali su razgovarat o nagodbi s njim, a onda ne žele nagodbu jer bi s njom priznali potraživanja Ostoji. Pa to su znali i prije nego su išli u pregovore.[lol] Mogli su ga odmah odbit. Tak i ovih 20 dana, uopće nije trebalo 3 godine upravnog suda. To se oni međusobno malo igraju. [lol]

Only God, Muammar and Libya!

Slican clanak u jutarnjem
Odbijene tužbe Dom i SN Holdinga oko poništenja prijenosa dionica LRH
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,10,7,dom_sn,136119.jl

Novinaru bi trebala biti poznata činjenica da Dom Holding nije više ni u kakvom sporu s RH glede potraživanja iz nadoknade dionica u procesu kuponske privatizacije. Sva svoja potraživanja prenio je na SNHO!

Ovako…
Čitajući ove komentare vrag mi nije dao mira pa sam morao (još jednom, sorry ljudi) ubacit svoje opaske o ovom cijelom slučaju u 3 ujutro..

što se tiče duga on je neosporan (ili u pravnom smislu vlada ga niti na jedan način nije osporila), dakle on i dalje postoji. (ne navlačim i baš me briga ako neko hoće prodat neka proda njegova stvar, slobodno prodajte, to je vaše pravo, a i na neki način dužnost prema samima sebi ako mislite da je to ispravno). Dug iznosi koliko iznosi i na njega (po mojem mišljenju) možemo obračunavati godišnje kamate ili štetu zbog neostvarene dobiti. U slučaju da je Ostoja dobio LRH, mislim da na kamate ne bi imao pravo, ne znam možda bi mu prošla neka tužba za naknadu izgubljene dobiti ali sumnjam. Dakle ovo je po meni bolje riješenje što se tiče novčane vrijednosti onog što je država dužna, a (eventualno ili vjerojatno) lošije po pitanju kada će se povrat duga izvršiti.

Što se tiče samog riješenja upravnog suda moj komentar je ovaj (nisam pravnik ali volim pričati s njima): činjenični supstrat na temelju kojega je donesena odluka je isti kakav je bio i pred arbitražnom komisijom, dakle po meni dva različita tijela su donijele na temelju istih činjenica različite odluke (što to znači u to ne bih sada ulazio). Arbitražna komisija je znala (kao i svi mi koji smo pratili) da je potrebna vladina potvrda odluke u roku od 20 dana, međutim postojala su pravna tumačenja (koje je uvažila i arbitražna komisjija ako se ne varam) da taj ugovor može biti od vlade potvrđen ili da isto tako nemora biti službeno poptvrđen, dovoljno je da bude konzumiran (što bi faktično bio taj prijenos dionica) a da bi bio pravovaljan. KOliko se ja sjećam odluka arbitražne komisije je to na neki način potvrdila i rekla da dionice (oko kojih se vodio spor na upravnom sudu) smatra već prenesenima i naložila prijenos ostatka dionica koje dotada nisu bile prenesene (novim članovima predlažem da pročitaju temu ispočetka pa će vidjeti o čemu se radi). Stoga osobno mislim da je upravni sud (nisam pravnik i možda sam u krivu) iskoristio svoje ”pravo” da pogriješi i donese pogrešnu odluku. U prilog tome govori i činjenica da je većina pravnih stručnjaka davala slabe šanse vladi u ovom sporu, a posebno nakon odluke arbitraže.

Neovisno o svemu snaga ove dionice bila je da unatoč bilo kakvoj odluci suda u ovom sporu (oko vraćanja dionica), dug i dalje ostaje, stoga ja na ovo više gledam kao na obveznicu. NO to je moje mišljenje i pozivam sve koji misle drukčije da ne budu ljuti, neka si priznaju poraz i prodaju ovu dionicu ako misle da više ne valja, jer je to burza, sve ima svoj rizik, svako svoju procijenu i volio bih da cijena uvijek odražava stvarno raspoloženje među dioničarima. Vjerojatno je vrijeme za zauzimaje novih pozicija u ovoj dionici, pa zbog štednje živaca predlažem svima da djeluju, bit će zanimljivije.

Takođe bih volio čuti komentare ljudi koji su u ovoj dionici već duže vrijeme, a koji su u zadnje vrijeme malo utihnuli. Posebno mje zanima komentar kolege avaxa, nisam ga dugo čuo na ovoj temi.

Pozdrav svima.

Neke će dionice vrijditi više od sadašnje cijene. Puno puno više. Donirajte humanitarnoj organizaciji po vašem izboru klikom na ovaj link http://www.thenonprofits.com

7. listopada je donesena presuda kojom je izašlo na vidjelo na SN Holdng neće dobiti dionice LRH. To nikako ne znači, da dug i dalje ne postoji. Dug nikada nije bio upitan, međutim upitan je način njegova rješavanja…u ovoj dionici sam jako dugo i slažem se s finim_čovjekom da tko želi prodati nek jednostavno proda. Uostalom svi imamo svoje ulagačke ciljeve, svi ima svoje targete a činjenica je i da nemamo jednaku moć ostati mirni na zbivanja vezana uz financijsku globalnu krizu. Međutim, ono što me smeta, je neargumentirano drukanje na dolje, i to od pojedinaca koji si žele smaljit ulaz na nekih 150 kn (svi znamo na koga mislim). Ti isti spominju četvrtak kao dan u kojem bi nam nešto trebalo biti "jasnije"… Četvrtak može biti dan pada a može biti i dan rasta. Ja u ovoj dionici nisam zbog dana, nego zbog godina…a sad je pola četiri ujutro…

Slican clanak u jutarnjem
Odbijene tužbe Dom i SN Holdinga oko poništenja prijenosa dionica LRH
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,10,7,dom_sn,136119.jl

Novinaru bi trebala biti poznata činjenica da Dom Holding nije više ni u kakvom sporu s RH glede potraživanja iz nadoknade dionica u procesu kuponske privatizacije. Sva svoja potraživanja prenio je na SNHO!
[/quote]

evo neka im se nadje nova informaija:)

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

Dug jednostavno ne postoji, a to je utvrdila i Državna revizija.
Ako nekoga interesira stvarno stanje onda neka pročita izvješće revizije kuponske privatizacije.
A to što je Stalno izbrano sudište pri HGK donijelo neke odluke koje su na razini pljačke to neka se oni upitaju zašto su tako presuđivali.

Ako ćemo se držati revizije, po njoj je bilo potrebno novo dražbovanje kako bi se nadoknadila šteta zbog nesolventnih i neprofitabilnih društava. Hoće li do njega doći? Na koji način će se to ispraviti?

Only God, Muammar and Libya!

čitam komentare i vidim da pola vas piše s figom u džepu jer je većini jasno da je SNHO od jučer jedna gadna pušiona… druge dionice popadale su 70-80% a SNHO se održao ovako visoko samo zbog očekivanja presude u njegovu korist …to je sad propalo i što dalje? to više ni dragi bog ne zna jer SNHO je povukao tužbe protiv države i to se više ne može vratiti u staro stanje nego samo pokrenuti novu parnicu a to su godine i godine sporenja s državom s neizvjesnim ishodom… slažem se da će cijena ispod 100 kn sviđalo se to vama ili ne jer jedino iščekivanje rezultata pred upravnim sudom odražalo je SNHO iznad 100 kn… tko to može prihvatiti i gledati potonuće OK, al većina će ipak prodati i otići u druge dionice… znam da ćete sad pičiti jedinice jer istina boli, ali sutra ćete biti prvi na prodaji u 10.00

SVE DRUKERE I NAVLAKAČE TREBA BATINOM !!!!!

Dug jednostavno ne postoji, a to je utvrdila i Državna revizija.
Ako nekoga interesira stvarno stanje onda neka pročita izvješće revizije kuponske privatizacije.
A to što je Stalno izbrano sudište pri HGK donijelo neke odluke koje su na razini pljačke to neka se oni upitaju zašto su tako presuđivali.
[/quote]

Savo očito dobro poznaješ problematiku. I sam tvrdiš da je arbitraža pri HGK donjela odluku da dug postoji. Ta odluka ima pravnu snagu drugostupanjske sudeske odluke, dakle ne može se promijeniti. Postoji mogućnost pobijanja te odluke na trgovačkom sudu uz argument nepoštivanja procedure. HFP je probao i to, i trgovački sud je odbio u tu tužbu, dakle to je to, odluka je KONAČNA.

Što se tiče izvještaja revizije, revizija radi s oskudnim sredstvima, kadrovski nepopunjena tako da i nije u stanju raditi preozbiljne analize iz doba privatizacije, no unatoč tome ako se ne varam utvrdili su da je 98% (ili tako nešto) poduzeća nepravilno privatizirano i što sad s tim? Pa očito ništa, pa tako i sa ovim. Revizija nije sudsko tijelo i njen izvještaj može samo biti podloga da neke druge službe odrade svoj posao. To se kod nas ne radi, što je vrlo očito, i za bilo kakvu reviziju privatizacije više nema šanse – ni HDZ ni SDP neće to nikada napraviti, inače nema niti jedne dionice koja je sigurna (osim MAGME)

Pozdrav.

Neke će dionice vrijditi više od sadašnje cijene. Puno puno više. Donirajte humanitarnoj organizaciji po vašem izboru klikom na ovaj link http://www.thenonprofits.com

potpisujem

Nakon ove presude preostaje im samo da isplate male dioničare i da nastave poslovati pod nekim drugim uzusima.
Love imaju dovoljno da pokriju ovu cijenu, nadam se. Sutra im se ne piše dobro.

sava, jesi li namirisao da bi ovdje moglo biti mesa uskoro?

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

New Report

Close