@ fiuman100
gdje je link za taj clanaka, ja ne vidim ovaj tvoj podebljan tekst u jutarnjem online?
Ne znam ima li link, ja sam pročitao u tiskanom izdanju i neke dijelove citirao (prepisao). To je bilo izdvojeno u zasebne male uokvirene kolumne.
@ fiuman100
gdje je link za taj clanaka, ja ne vidim ovaj tvoj podebljan tekst u jutarnjem online?
Ne znam ima li link, ja sam pročitao u tiskanom izdanju i neke dijelove citirao (prepisao). To je bilo izdvojeno u zasebne male uokvirene kolumne.
[/quote]
pa jel nije bilo rijeci da je taj ugovor vrijedio samo do kraja 6. mjeseca? a nakon toga prestaje mu valjanost ako se ne nadje rijesenje, tj. potpise…
iz tiska:
U Vladi su spremni nagoditi se s vlasnikom Jadranskih luksuznih hotela Goranom Štrokom oko preuzimanja Liburnija Riviera hotela. Kao što je poznato, Štrok je nedavno preuzeo potraživanja SN Holdinga Darka Ostoje prema državi u vrijednosti od 160 milijuna eura, a cilj mu je s Vladom se nagoditi na način da zauzvrat dobije dionice Liburnia Riviere. Nagađa se da bi se Štrok s Vladom mogao dogovoriti već u rujnu. Opatijski gradonačelnik Amir Muzur odmah je Štroka proglasio poželjnim partnerom, uz zahtjev da Opatija zadrži svoj paket od 25 posto dionica.
– nadam se da ćemo uskoro saznati nešto više o preuzimanju potraživanja, odnosno što SN time dobiva
Sam ću sebi stvoriti konkurente
Goran Štrok, predsjednik Uprave tvrtke Jadranski luksuzni hoteli, ponovno se susreo s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom i nastavio razgovore oko mogućeg velikog posla na sjevernom Jadranu, preuzimanja najvažnije opatijske hotelske kompanije Liburnia Riviera Hoteli. Kako nam je sam rekao, pregovori idu za njega u dobrom smjeru iako su sve opcije još otvorene. Ako postigne sporazum s Vladom, Štrok bi u petnaestak objekata LRH uložio više od 200 milijuna eura.
• Koliko je realno da pregovori s Vladom oko LRH završe na način koji vama odgovara i da vi preuzmete tu tvrtku?
– LRH je vrlo kompleksan poslovni projekt i rezultat pregovora mora odgovarati i Vladi i Opatiji i nama. Držim da smo pravno u dobroj poziciji i mislim da smo na dobrom putu. Imamo potpisan ugovor i opciju za sve tražbine SN Holdinga, što znači da, među ostalim, imam pravo pregovarati s Vladom u ovoj akviziciji. Pravni stručnjaci, domaći i strani, tvrde da su šanse da država taj slučaj dobije vrlo male… Ali mislim da je Vlada shvatila da mi nismo spekulantski investitor nego da želimo napraviti ono što smo već napravili u Dubrovniku i Rijeci. Mi smo jedni od rijetkih koji smo svoju viziju realizirali, a to je jako važno. Ta vizija danas proizvodi najbolje rezultate u Hrvatskoj. Prema Horwath istraživanju s početka ove godine, svi naši hoteli ostvaruju najbolje poslovne rezultate, a najveću razliku smo ostvarili u hotelima s pet zvjezdica u odnosu na prosjek Hrvatske u toj kategoriji.
• Ali, je li opcija da ne uđete u LRH još uvijek moguća?
– Takva mogućnost uvijek postoji. Ali u tom slučaju Vlada treba pružiti kvalitetno objašnjenje. Opatija, koju vidim kao kvalitetnu destinaciju i zasigurno može stajati uz bok Dubrovniku, već dugi niz godina je turistički zanemarena i nije joj se dogodio gospodarski zamah, kakav je Dubrovnik doživio nakon 2000. godine. S takvom odlukom bi se produljilo nedefinirano stanje u ko&#
vidim da se izgubio ostatak teksta pa evo link na cijeli članak
http://www.jutarnji.hr/novac/bizzbuzz/clanak/art-2008,9,2,strok_hoteli,131858.jl
znači, Štrok je i dalje u igri i očito su bile dezinformacije da je ugovor Štroka i SNHO-a važio samo do kraja lipnja. Štrok je čvrsto zapeo, a obzirom na njegov poslovni utjecaj i ugled, ne sumnjam da će sve s vladom riješiti, možda već ovaj mjesec jer ni grad Opatija nema ništa protiv.
Izgleda da ćemo ubrzo početi zbrajati zarade SNHO-a u ovom poslu stoljeća. [thumbsup]
ovako niski prometi rezultat su malih prodavatelja koji su neupućeni i prodajusvoje male pakete od 104 komada a velike ribe samo skupljaju i to jeftino, jako jeftino…
ne zaboravimo, sto sve ovo duže traje kamate se gomilaju po 15% godisnje..
neće kamate još dugo rasti na dug, moglo bi ovaj mjesec konačno sve biti obračunato [wink]
vezano za ovo skupljanje po 104 komada. Više puta sam postao top 10. Pogledaj skrbnički Raifaisen banke u zadnja tri mjeseca. [huh]
Izgleda da su sve pokupili od tada. OK, nešto je otišlo i sa strane.
Dobro je da je Štork jako zainteresiran za preuzimanje Opatije. A time i SN dobiva svoje. Uskoro će valjda izaći nešto na vidjelo. Prevelik je ulog u igri, da bi se iznos odštete mogao sakriti u javnost.
Najviše mi se sviđa dio: Pravni stručnjaci, domaći i strani, tvrde da su šanse da država taj slučaj dobije vrlo male… [thumbsup]
kupnja se povećala za oko 1000 komada, a cijena je skočila (iako na malom prometu, +7,16%). sudeći po nalozima koji se preskaču na kupnji, očito da je ova dionica pred ključanjem.
Čak i da je SNHO prodao Štroku potraživanje prema državi s nekakvim diskontom, dobit iz te nagodbe bit će preko 100 mil EUR što je oooogromna lova. moglo bi ovdje uskoro biti "debele" dividende [thumbsup]
Kupnja – SNHO-R-A
30 203,01
280 203,00
25 202,10
15 202,07
34 202,05
Prodaja – SNHO-R-A
13 216,50
20 229,00
20 230,00
30 234,00
39 234,99
SNHO-R-A 10:23:14 10 216,50 2.165,00
SNHO-R-A 10:21:42 27 216,50 5.845,50
SNHO-R-A 10:21:42 23 213,94 4.920,62
SNHO-R-A 10:19:23 37 213,94 7.915,78
SNHO-R-A 10:19:23 30 212,84 6.385,20
ala ovi na kupnji lipare…znamo da je vrijednost sa dugom 618,6 kn a oni tako lipare…
jos kad ukljucimo porast vrijednosti svih nekretnina, kamate na dug, taj iznos je garant još i veći…
http://reports.aiidatapro.com/CBB/FIMA/stock_report20070703.pdf
smiješno je kako su ulagači toliko preplašeni da se boje preuzeti minimalan rizik s ovom dionicom i kupiti je po 210-220 kn, iako je vrlo izvjesno da će po službenoj objavi nagodbe s državom i Štrokom oko LRH cijena krenuti na 3xx kn, a s druge strane kupuju sve i svašta na rekla-kazala. kad vidim kako Dioki po 6 puta raste na istim pričama o LNG terminalu ne znam bih li se smijao ili plakao, a SNHO čak ni pred vrlo izvjesnom skorom nagodbom i brdom keša koji će dobiti skoro da se ne pomakne. hebi ga, morat ćemo proći ubrzani tečaj drukanja kod onih na Diokiju inače se nećemo maknuti s mjesta još godinu dana [lol]
gle sve stoji što s napisao osim očekivane cijene. 3xx kn. [shocked] Pa bez duga vrijedi cca 280-300 kn. A po objavi nagodbe (najviše će nas zanimati koliko love ili nečega drugog sjeda na račun SN) cijena bi trebala ići i puno više. [tongue]