Pozdrav svima!
Nije me bilo zadnjih dana na forumu jer mi se nije dalo čitati jadikovke koje se uvijek pojave za vrijeme korekcije, pa stoga malo kasnim s ovim pitanjem, ali nema veze, možda neko zna odgovor.
Dakle pitanje je da li se na skupštini doznalo kakav je dogovor između snho i vlho o podjeli duga države? Dakle konkretan brojčani omjer me zanima. Mislim da je to trebalo biti jedno od najvažnijih pitanja na skupštini, pa se nadam da ga je neko postavio i dobio odgovor.
Hvala.
Pozdrav.
Kolega ja sam bio na skupstini i mislim da sve ide nama u prilog za sada kako stvari stoje, korekcija bi ubrzo trbala doc na naplatu[smiley11].POZDRAV
Klega IWC je imao pravo u puno toga.
Kolega ručni sat (jer se radi samo o jednoj osobi sa dva nika, iwc i rolex, samo još fale omega i breitling) nemojte raditi cirkus od ove dionice jer to ne zavrijeđuje, na skupštini (bar na službenom djelu) nije bilo ničeg spektakularnog, kao i uvijek uostalom…dnevni red, je dnevni red i nema razgovora van toga…
Kolega ja sam bio na skupstini i mislim da sve ide nama u prilog za sada kako stvari stoje, korekcija bi ubrzo trbala doc na naplatu[smiley11].POZDRAV
Klega IWC je imao pravo u puno toga.
Kolega rolex u kojem si redu sjedio??
I veliki pozdrav Fishu. Drago mi je da si nam se pridružio. [smiley2]
uvjerenja sam da će se stvari jako brzo posložiti na mjesto!
Slažem se.ovo je trenutno najpotcjenjenija dionica na tržištu.Dug je neosporan,priznao ga je čak i Jurčić,tako i da sdp dođe na vlast,za dioničare snho nema zime.snho kad mu se vrati dug vrijedi cca 600 Kn.tako da je snho trenutno najsigurnija investicija [smiley2]
na temelju kojih pokazatelja je dionica toliko potcijenjena??
pa evo ovako, Vlada RH je bila vratila pa ponovno uzela 254410 komada dionica LRH SNHO-u. To je bila jedna politicka odluka koja ce se ispraviti nakon izbora, tj. Vlada RH mora vratiti dug koji postoji prema SN holdingu.
S obzirom da je od tada proslo oko 2 godine, ukupno dugovanje se penje 15% svake godine….
Ukoliko uzmemo neku realnu cijenu Liburnie, koja je daleko visa od 6000 kn, i to pomnozimo sa 254410, dobijemo iznos od 1,526 mlrd HRK. Ako tu svotu podijelimo samo sa brojem emitiranih dionica dionickog drustva SN (3.377.441), dobiti cemo iznos od 451,96 kuna….
Znaci u tu svotu recimo nije uračunato povecanje duga od 15% godisnje, sva imovina SNa (razne nekretnine, business centar o kojemu je bilo vise rijeci u prijasnjim postovima, Pakostan….sama dodatna prodaja preostalog udijela LRH od 160 milijuna kuna……
Uglavnom, Fima, ona poznata brokerska kuća procjenjuje vrijednost SN-a na oko 618,6 kuna…(eNAV)
pa eto, meni se cini da je onda ova dionica podcijenjena…zar nije logicno??
http://www2.fima.com/pdf/fondovi/t2007/200711051109_stock_report.pdf
http://www.bankamagazine.hr/dnevnevijesti/polancec-hfp-stvarni-vlasnik-liburnia-riviera-hotela
p.s. a uostalom, nakon ovih izbora, ovo se mora rijesiti, trpe najvise porezni obveznici jer se ovaj silan dug akumulira velikom brzinom…I Jurcic je priznao dug, i rekao da se mora rijesiti, a HDZ ako dobije (a vjerujem da hoce) ce to morati odmah rijesiti…tako da mi je ovo najbolji tajming za ulazak…steta sto nemam jos casha [smiley10]
P.P.S. ‘U pogledu samog ishoda arbitraže, Jurčić kaže da arbitri nisu ni mogli drugačije presuditi te da bi i on tako presudio da je kojim slučajem bio dijelom arbitražnog tijela.”Radi se o čistom pravnom postupku koji je regularan i nije se ni moglo drugačije presuditi u ocjeni toga ugovora”, zaključuje Jurčić’
http://www.poslovni.hr/39239.aspx
sve pohvale na izvješću,moji komentari o sn nisu prošli od moderatora,ali istomišljenici smo u ovim činjenicama…..
Lijepo panda, čestitam na trudu. Ja više ne mogu objašnjavati.[smiley2]
lijepo je gledati kako sn stoji unatoč cjelokupnom “ludilu”.[smiley2]
Toliko o precijenjenosti ove dionice u usporedbi sa ostalim.