Pa kako netko može kupiti onu jednu dionicu po 270 kuna kad provizija košta pola te cijene. Nije mi jasno…
U complete lineu ti se naplaćuje po prometu,nema minimalne provizije
Moram priznati da sam veći dio današnjeg dana proveo čitajući izvješće Državnog ureda za reviziju.
Ne mogu pronaći razlog zašto ste ga postali, ali nema veze.
Ukratko za one koji nisu čitali:
– revizija navodi dug HFP–a prema fondovima, koji je stvaran i postoji
citat:
“Prema evidenciji Hrvatskoga fonda za privatizaciju, privatizacijski investicijski fondovi vratili su ukupno 749.700.929,- DEM, što je 21,9% od 3.429.546.732,16 DEM dražbovanih dionica. Hrvatski fond za privatizaciju je u zamjenu prenio dionica nominalne vrijednosti 455.571.903,- DEM te je ostao dug u iznosu 294.129.026,- DEM ili 39,2% od ukupno vraćenih dionica. ”
Problem je razlika obračuna duga između fondova i HFP-a (fondovi su tražili više, ništa čudno[smiley2]
itd, itd i ono najvažnije dolazi u očitovanju predstavnika HFP-a.
citat:
“Zakonski predstavnik Hrvatskoga fonda za privatizaciju u svom očitovanju od 1. veljače 2002. izjavljuje kako prihvaća ocjenu Državnoga ureda za reviziju o procesu kuponske privatizacije. Ističe kako je i sam Hrvatski fond za privatizaciju, naknadno saznavši za neke nepravilnosti koje su se dogodile u vezi s kuponskom privatizacijom, inicirao reviziju procesa kuponske privatizacije.
Dalje navodi kako je u arbitražnim – parničnim postupcima koji su pokrenuli privatizacijski investicijski fondovi kao tužitelji protiv Hrvatskoga fonda za privatizaciju kao tuženika, a radi ispunjenja ugovora o nadoknadi dionica u procesu kuponske privatizacije, koji su vođeni pred Stalnim izabranim sudištem pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatski fond za privatizaciju nastupao s argumentacijom koja je sadržana dijelom i u ocjenama iz Izvješća Državnoga ureda za reviziju.
Također navodi kako su u međuvremenu pravorijekom Stalnog izabranog sudišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komori dovršeni arbitražni postupci. Utvrđeno je da su ugovori o nadoknadi dionica u procesu kuponske privatizacije i dodaci tim ugovorima ništavi. Stoga će Hrvatski fond za privatizaciju, po pravomoćnosti odluka u navedenim postupcima, poduzeti moguće pravne radnje u svom interesu, a radi otklanjanja nepravilnosti koje su se pojavile kao posljedice spomenutih pravnih poslova. ”
– gle sad ovo. Izvješće su iskoristili kao argument u parničnim postupcima sa fondovima pred Stalnim izabranim sudištem pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Pravorijekom Stalnog izabranog sudišta dovršeni su arbitražni postupci. Zanimljivo kako danas upravo od starne HFP-a ne priznaju odluku suda donesenu u korist SN od prije par mjeseci.
Znam da je gornji post bio malo duži ali da još dodam.
Ovo je dionica koja je sigurni dobitak. Dug države postoji. Hoće li biti riješen novim pregovorima ili pred sudom u postupku tužbe SN prema HFP, svejedno je.
Na žalost dionica je osjetljiva na natpise u novinama te svaki objavljeni tekst uzrokuje ili ogroman pad ili rast (na radost špekulanata).
Na radost, ogromana većina dionica u sigurnim je rukama.[smiley1]
SNHO-R-A
Kupnja Prodaja
265,10 53
265,01 130
265,00 400
262,01 134
261,50 438
280,00 82
287,50 35
288,00 1
288,49 40
288,50 30
Šteta što ne možemo vidjet omjer k/p…
Znam da je gornji post bio malo duži ali da još dodam. Ovo je dionica koja je sigurni dobitak. Dug države postoji. Hoće li biti riješen novim pregovorima ili pred sudom u postupku tužbe SN prema HFP, svejedno je. Na žalost dionica je osjetljiva na natpise u novinama te svaki objavljeni tekst uzrokuje ili ogroman pad ili rast (na radost špekulanata). Na radost, ogromana većina dionica u sigurnim je rukama.[smiley1]
Ako dug postoji onda je SNHO već odavno trebao pokrenuti neku tužbu pred nekim od hrvatskih sudova.
Ovako ispada da su odustali od svojih “potraživanja”, tj ja ne vidim načina kako uzeti novac od države ako ih ne tužiš i ne dobiješ na sudu.
Država očito ne drži do pravorijeka Stalnog izbranog sudišta pri HGK. A i tko bi se toga držao kada nije ugovoreno njegovo sudovanje. Pa i afera u HFP-u daje pravo državi za ovakvo ponašanje. Ja jedmostavno ne vidim načina da se nepostojeći dug naplati,
Pa naravno da su pokrenuli. Ali su se nagodili i odustali od tužbi u zamjenu za LRH. Zato ih sad i traže.
Pa naravno da su pokrenuli. Ali su se nagodili i odustali od tužbi u zamjenu za LRH. Zato ih sad i traže.
E baš su se dobro nagodili!
Ni tužbe a niti LRH.
GLEDAJUĆI S POZICIJE POREZNOG OBVEZNIKA, NADAM SE DA ĆE TAKO I OSTATI.
Uostalom u prospektu lijepo piše da su velike neizvjesnosti u pogledu naplate potraživanja te ih PROSJEČAN kupac dionica SNHO ne bi trebao uzimati u obzir kod kupovine.
Zar nije normalno da špekulanti povremeno popuše neku lovu.
I ne znam kome bi taj “dug” trebao biti vraćen, stradalnicima ili špekulantima.
Pa tužba je sad na Upravnom sudu. A dobili su arbitražu nedavno :giggle:
I stradalnici i špekulanti će dobit taj “dug”.
Pa tužba je sad na Upravnom sudu. A dobili su arbitražu nedavno :giggle: I stradalnici i špekulanti će dobit taj “dug”.
A što se sude na Upravnom sudu!
Mislim da je to nije upravna nego trgovačka stvar te bi takva mogla biti i odluka Suda!
Ograditi će se od svega.
Pa tužba je sad na Upravnom sudu. A dobili su arbitražu nedavno :giggle: I stradalnici i špekulanti će dobit taj “dug”.
ZAKON O UPRAVNIM SPOROVIMA
I. OSNOVNE ODREDBE
Član 1.
Radi osiguranja sudske zaštite prava građana i pravnih osoba te radi osiguranja zakonitosti sud u upravnom sporu odlučuje o zakonitosti akata kojima državni organi i organizacije koje imaju javne ovlasti (u daljnjem tekstu: “organizacije”) rješavaju o pravima i obvezama u upravnim stvarima.
Zakonska regulativa dala je mogucnost Vladi da sama odluci ciji posao moze javnost kontrolirati, bolje receno nadzirati. Stoga je u 2006. VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Na temelju članka 3. stavka 2. Zakona o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine«, broj 172/2003), objavljuje POPIS TIJELA
JAVNE VLASTI ZA 2006. GODINU
Na spisku nema ni HANFE ni SDA!
SNHO-R-A Kupnja Prodaja 265,10 53 265,01 130 265,00 400 262,01 134 261,50 438 280,00 82 287,50 35 288,00 1 288,49 40 288,50 30 Šteta što ne možemo vidjet omjer k/p…
pa nije ni to problem, sutra ću nazvati brokera i pitati……..valjda će mi točno reći….