Teško je povjerovati da će ijedna Vlada platiti tzv. dug jer prema izvješću Državne revizije duga nema.
Evo jedne rečenice iz izvješća….Ukoliko se uzme dražbovana vrijednost dionica, privatizacijski investicijski fondovi su ukupno vratili dionice koje su u postupku dražbovanja plaćene 182 884 941 bodova. U zamjenu su dane dionice koje bi u postupku dražbovanja bili plaćene 186 598 449 bodova, odnosno dano je više za
3 713 508 bodova.
Ispada da su fondovi dužni HFP-u!
A da ne govorim da je većina zamjena izvršena bez odobrenja Hrvatske Vlade.
neka se ne ljute imaoci SNHO ali te petljancije od 6.mj. na dalje su mi dojadile a mislim da
će tu biti svega još i unatoć svim info. ne možemo predvidjeti ni približno scenarij kako će se završiti te sam zato polako izlazio od tada – sve u svemu ipak bez gubitka.
Teško je povjerovati da će ijedna Vlada platiti tzv. dug jer prema izvješću Državne revizije duga nema.
Evo jedne rečenice iz izvješća….Ukoliko se uzme dražbovana vrijednost dionica, privatizacijski investicijski fondovi su ukupno vratili dionice koje su u postupku dražbovanja plaćene 182 884 941 bodova. U zamjenu su dane dionice koje bi u postupku dražbovanja bili plaćene 186 598 449 bodova, odnosno dano je više za
3 713 508 bodova.
Ispada da su fondovi dužni HFP-u!
A da ne govorim da je većina zamjena izvršena bez odobrenja Hrvatske Vlade.
A ovo je isto zanimljivo iz revizije
…Iz ovih podataka može se zaključiti da nisu određena jednaka pravila za sve privatizacijske investicijske fondove, odnosno nije određeno koliko je dionica u odnosu na stečene mogao vratiti pojedini privatizacijski investicijski fond.
…
Prijenosom zamjenskih dionica koje su u kuponskoj dražbi postigle višu cijenu, pojedini privatizacijski investicijski fondovi stavljeni su u povoljniji položaj. Tako je privatizacijski investicijski fond Dom Fond primio dionice kojima je dražbovana vrijednost za 19 933 747 bodova ili 30,1% veća od vraćene dražbovane vrijednosti.
Daklem, fondova je bilo 7. I ako je sveukupni dug prema njima preplaćen, ne znači da je svima vraćen.
Dražbovana vrijednost vraćenih dionica nominalne vrijednosti 83.944.050,- DEM iznosi 23 310 559 bodova, što čini 27,8% nominalne vrijednosti. Dražbovana vrijednost prenesenih dionica nominalne vrijednosti 22.122.999,- DEM iznosi 22 754 513 bodova, što čini 102,9% nominalne vrijednosti. Iako SNF potražuje od Hrvatskoga fonda za privatizaciju 61.821.051,- DEM nominalne vrijednosti dionica, uzimajući dražbovanu vrijednost Hrvatski fond za privatizaciju prenio je više za 556 046 bodova. Proizlazi da je Hrvatski fond za privatizaciju u zamjenu dao kvalitetne dionice čija je postignuta cijena u postupku dražbovanja iznad nominalne vrijednosti za 2,3%. Sve dionice koje je Hrvatski fond za privatizaciju dao u zamjenu sudjelovale su u procesu kuponske privatizacije.
Od 79 trgovačkih društava čije su dionice vraćene Hrvatskom fondu za privatizaciju, nad 21 trgovačkim društvom (26,6%) u kojima je nominalna vrijednost kapitala iznosila 16.514.420,- DEM ili 19,7% pokrenut je stečajni postupak. Od 21 trgovačkog društva čije su dionice prenesene SNF-u, niti jedno nije otišlo u stečaj.
Utvrđena odstupanja rezultat su neažurnog evidentiranja portfelja. Broj dionica i nominalna vrijednost mnogih trgovačkih društava iz kuponske liste nisu odgovarale broju i nominalnoj vrijednosti dionica u vrijeme dražbovanja. Hrvatski fond za privatizaciju nakon 3 godine od provedene kuponske privatizacije, a 2,5 godine od zaključenja prvih ugovora o nadoknadi dionica nije utvrdio stvarno stanje obveza prema SNF. Uz to, od vraćenih dionica 79 trgovačkih društava Hrvatski fond za privatizaciju za 9 trgovačkih društava čije su dionice vraćene, i u kojima je nominalna vrijednost kapitala iznosila 7.495.000,- DEM, nije se upisao kao vlasnik u knjizi dionica niti ih ima evidentirane u bazi podataka. Stoga nije isključena mogućnost da je SNF dio vraćenih dionica prodao ili zamijenio, jer je u knjigama dionica upisan i dalje kao vlasnik dionica. Hrvatski fond za privatizaciju bio je obvezan poduzeti radnje za međusobno usklađivanje obveza prema ugovorima o nadoknadi dionica u programu kuponske privatizacije i vraćene dionice evidentirati u portfelju i u knjizi dionica, što nije u cijelosti učinjeno.
—————————–
Evo konkretno što se tiče SNF-a. Zapravo se ne zna šta je.[smiley1] Kod jednih piše jedno, a kod drugih drugo. A ne treba spominjat da su neki brojevi krivo zbrajani[smiley1]
Nego, mene više zanima jedna druga stvar, dugo nije bilo nikog na temi. I sad se opet počelo. Samo čekam post da će Ostoja u bajbokanu. Hm, trebam li se zapitat dal se događa nešto što znaju samo neki koji imaju neke izvore negdje?[smiley8]
Obrest, pls, daj postaj link do tog izvješća
Nego, mene više zanima jedna druga stvar, dugo nije bilo nikog na temi. I sad se opet počelo. Samo čekam post da će Ostoja u bajbokanu. Hm, trebam li se zapitat dal se događa nešto što znaju samo neki koji imaju neke izvore negdje?
Oni koji “nešto znaju” sigurno nisu na ovom forumu, odnosno nisu ovdje dok ne kupe ili prodaju, zavisi od informacije koju posjeduju.
Koje liparenje na kupnji, a na prodaji 1 kom po 270. [smiley2][smiley2]
Udica je bačena.
Obrest, pls, daj postaj link do tog izvješća
http://www.bankamagazine.hr/poduzeca/dokumenti/revizija/001KUPON.DOC
Pa kako netko može kupiti onu jednu dionicu po 270 kuna kad provizija košta pola te cijene. Nije mi jasno…
kupljeno sve po 270…… ha,ha,ha….
ostalo mi malo siće, pa čisto da ne stoji u kešu nego u dionici…..
sad ću staviti na prodaju po 288,….
tako to rade pravi day traderi……ha,ha,ha ! !! ! !!!!!
Pa kako netko može kupiti onu jednu dionicu po 270 kuna kad provizija košta pola te cijene. Nije mi jasno…
možda ju misli prodat po 500[smiley2]
ne, meni je provizija za tu kupnju 1,62 kn…..