Prepričaj ga slobodnim stilom.[smiley2]
Čekam da ga meni prepričaju stručnim stilom[smiley2]
Vidjet ćes danas……jesi jučer gledao vijesti kasno navečer….[smiley1]
ja danas vidim samo dobro, a vijesti nisam gledao [smiley7]
ako je DO reklo da nije nadlezno za prijenos LRH 25%+1 dionica….
mozda je doslo do nekog pomaka za namiru SN-a….
ovaj termin je idealan…ljudi su na godisnjem…bolje sada nego na jesen…
umorni su od svega…a na kraju krajeva SN-u je drzava zaista duzna…
ne bi to bila nikakva afera, nego civilizirani svijet
E ovak
(Aktiva + Kapital i rezerve – Obveze) : Broj dionica = 261 kn po dionici. Tako mi rekli da se to radii[smiley2]
E sad ako tu nadodamo ono što znamo od ove godine, a to je povećanje cijene LRH i povećanje cijene vlastitih dionica što iznosi cca 35 kn po dionici. Znači s tim bi moglo bit oko 300 kn.
Ili su kupovali još zemljišta ili je ono što su imali naraslo za 2,6 puta.
Dobit je 3,90 kn po dionici.
Nemojte me tuć ako sam krivo računao! Nisam vičan računovodstvu.
trakavica goes on
Opatija, 26. srpnja 2007.
Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je telefonskoj sjednici dala suglasnost na Sporazum o razrješenju imovinskopravnih odnosa i prijenosu 25%+1 dionice LRH.
Nakon što se Državno odvjetništvo RH proglasilo nenadležnim za davanje mišljenja o Sporazumu, preostali potpisnici – Grad Opatija, Hrvatski fond za privatizaciju i LRH, a uz suglasnost Vlade RH, sklopili su Aneks Sporazuma, koji omogućuje njegovo stupanje na snagu i bez mišljenja Državnog odvjetništva. Prijenos dionica trebao bi biti obavljen u roku od sedam radnih dana od stupanja Sporazuma na snagu.
O Sporazumu i Aneksu na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik informirao vijećnike.
Ispod ovog teksta možete preuzeti današnju Odluku Vlade RH.
DOKUMENTI:
LRH_-_Odluka_Vlade_od_26.07.07..pdf (pdf; 39949Byte)
izvor:
http://www.opatija.hr/default.asp?ru=1&gl=200707260000002&sid=&jezik=1
Državno odvjetništvo se proglasilo nenadležnim[smiley2][smiley2]. Nakon ovoga i cijeli sporazum između vlade i Opatije je upitan. Izgleda da jedino i konačno rješenje je odluka suda. Treba čekati jesen i početak suđenja. Odluku arbitraže imamo.[smiley2]
ako je DO reklo da nije nadlezno za prijenos LRH 25%+1 dionica…. mozda je doslo do nekog pomaka za namiru SN-a…. ovaj termin je idealan…ljudi su na godisnjem…bolje sada nego na jesen… umorni su od svega…a na kraju krajeva SN-u je drzava zaista duzna… ne bi to bila nikakva afera, nego civilizirani svijet
Oprosti, bi li bio tako ljubazan pa da malo pojasniš o čemu govoriš – za nas koji nismo gledali televiziju kasno sinoć. S pola uha sam na dnevniku Nove TV registrirao vijest da je vlada “održala žurnu telefonsku sjednicu i odlučila završiti priču o LRH-u te naložila prijenos kontrolnog paketa dionica na grad Optiju”. I baš sam prokomentirao sa suprugom, kako je, tek što se je počela oporavljati, dionica SN holdinga opet na udaru. Dakle, kratkoročno gledajući to baš i nije dobra vijest po vlasnike te dionice, premda dugoročno ne bi trebala nikoga zabrinjavati. Naime, dug države postoji i nesporan je, a i Polenčecov “osigurač” je više nego smiješan, te ne jamči da će Opatija zaista zadržati kontrolni paket. Ali do izbora bi to vjerovatno trebalo držati vodu.
E, sad čini mi se da to, s obzirom na vaše komentare nije bila i zadnja vijest uz LRH i SN holding. Dakle?
Zahvaljujem na odgovoru.
Obrest, po onom što si napisao dionica vrijedi oko 300 kunića. Molim da me neko podsjeti koliko sada iznosi dug. Još kad se vrati, gdje će nam biti kraj[smiley1][smiley1][smiley1]
BTW kupnja jača[smiley2]
[smiley2]
Oprosti, bi li bio tako ljubazan pa da malo pojasniš o čemu govoriš –
[/quote]
evo sve cu objasniti….
ako pretpostavimo da je Vlada RH racionalna te da donosi dobre odluke za nji i gradjane, onda je i za pretpostaviti da je vracanje duga SN-u dogovoreno nagodbom.
Ukoliko je Vlada RH neracionalna, nerazborita i politicki orijentirana (iako to moze imati ozbiljne posljedice u slucaju da stvari krenu u losem smjeru, odnosno negativnog po vladu pravorijeka Upravnog suda), ona bi dopustila provodjenje ovoga sporazuma, tj. DO (citaj Bajic) kao njen proxy…
jer se moze dogoditi vrlo kompleksna situacija da kasnije Sud donese odluku u korist SN hodling, nakon cega ce Vlada RH biti u tehnickoj nemogucnosti vratiti vise od 80 posto dionica SN-u, jer ako mu da 25%, ostaje manje od 75%….
Iz toga, ja zakljucujem da je Vlada racionalna, iako neiskljucujem scenarij da je iracionalna (sto pokazuju mnogi primjeri kroz povijest ne samo ove nego i svih drugih vlada u svijetu)…u slucaju da je Vlada iracionalna, to u konacnici ce njezini porezni obveznici biti vise optereceni….jer u dugom roku uz postojanje deficita(duga) koji raste, smanjuje se razina outputa koje neko gospodarstvo moze proizvesti….
Ili su kupovali još zemljišta ili je ono što su imali naraslo za 2,6 puta.
Dobit je 3,90 kn po dionici.
da,kupovali su oni zemljista i nekretnine – u ISTRI
izvor: prof.dr.sc. X.X.