Za mene osobno ova cijena je prihvatljiv rizik, pa ako ne uspijem kupiti dionice na kojima čekam na kupnji, dokupit ću vjerojatno SNHO.
Kolega, vrlo ste hrabri – skidam kapu.
Obzirom na nekoliko mogućih raspleta situacije oko SNHO-a i famoznog duga, čiji (ne)mogući povrat je do sada nemilice pumpao cijenu SNHO-a prema gore, gotovo je nemoguće odrediti prihvatljivu razinu cijene za dokup.
Dakle, svatko neka riskira onoliko koliko si može priuštiti.
Dug kao dug nije za mene upitan, upitna je naplata putem dionica LRH i mislim da od toga neće biti ništa, no ostaje obveza države prema SNHO-u (osim ako ne ponište cjelokupnu kuponsku privatizaciju u što sumnjam). S druge strane, SNHO ima i popriličnu (iako netransparentnu) imovinu, a kako vidimo sad će od prodaje LRH imati i brdo gotovine na računu. Kad to sve odvagnem, cijena oko 270-280 kn po meni je prihvatljiva razina rizika, no slažem se da svatko to sam mora procijeniti.
ajde avax napokon da se u nečemu slažemo
poništit će kuponsku privatizaciju kad ponište i dionice kupljene managerskeim kreditima
Znači nikad
Za mene osobno ova cijena je prihvatljiv rizik, pa ako ne uspijem kupiti dionice na kojima čekam na kupnji, dokupit ću vjerojatno SNHO.
Kolega vi dakle mislite da smo sada negdje pri dnu i da neće dalje klizati?
Ja takođe čekam dno za dokup ali nekako nisam siguran da je ovo dno. Ja sam pretpostavljao da ćemo se vratit na razinu cijene iz 3 mjeseca (neću napisat koja je to jer će me optužit da drukam dole i da sam prešao u vaš tabor) tamo negdje do jeseni (naravno ako se ništa ne riješi i ne bude novih momenata.). Zanimaju me vaša razmišljanja o tome.
poništit će kuponsku privatizaciju kad ponište i dionice kupljene managerskeim kreditima Znači nikad
Nitko niti ne očekuje da će se poništiti cijelokupna hrvatska privatizacijska rabota, međutim izgledno je da se ponište pojedine transakcije za koje istraga dokaže da su provedene mimo zakona (ha, većina su baš takve !) .
Pitanje za mil. $ glasi: spada li tu i SNHO, tj. da li je njegovo potraživanje prema HFP-u plod jedne ili više protuzakonitih radnji ?
Da, znam da je HFP prije par godina dao tadašnjem SNF-u dionice propalih tvrtki, pa su ovi tražili zamjenske, pa krenulo sudovanje…ali to je onaj dio priče koji svi znamo – pitanje je što se tu događalo iza kulisa i jesu li Grof i Ostoja možda surađivali s tri, pet, deset ili koliko već “tenora” iz HFP-a !?
Ako istraga pokaže da jesu…onda ode SNHO…znate već gdje.
Upravo ta mogućnost pritišće cijenu prema dolje.
Pitate se kako su to Grof i Ostoja mogli surađivati s “tenorima” iz HFP-a ?
Tako da se što dulje opstruira vraćanje duga SNHO-u da bi se na istog vremenom nakalemila što veća kamata (dobra, stara pohlepa).
Godine su prolazile i ta je kamata napumpala prvobitni iznos duga na preko milijardu kuna, koju su dečki iz SNHO-a mislili namiriti dionicama LRH-a.
Umalo su u tome i uspjeli.
Naravno, prije nego što me prikujete na križ, molim primite na znajnje da je ovo još jedna teorija (zavjere), čiju će ispravnost pokazati vrijeme.
Kolegice molio bih vas da mi odgovorite, zanima me da li i ovo obuhvaća vaša teoriju zavjere:
1.Da li to znači da je Anita Vrsar prodana da bi se produžio dug? Jer da su je dali SNF-u dug ne bi bio ovoliki, tj. ne bi ga više bilo.
2.Da li to znači da je i Linić sudjelovao u toj zavjeri kad nije htio vratit dug i kad je prijetio Ostoji? Jer da im je vratio, dug ne bi bio ovoliki i ne bi ga više bilo.
3.I da li to znači da je Vlada, koja je naložila da se postigne nagodba i vrate novci koji su ovrhom skinuti s HFP-a isto sudjelovala u toj zavjeri? Jer da je SNHO nastavio skidat lovu, dug ne bi bio ovoliki i ne bi ga više bilo.
Ako je prvo od ovoga točno, a jedino to smatram mogućim s time da ne znam tko je i zašto prodao Anitu Vrsar, to bi sad trebalo već bit u zastari. Tak da ne vidim poseban razlog za paniku.
Kolega Oberst, nema panike – samo glasno razmišljamo.
Pa nema pan’ke…Ali i ja pokušavam shvatit kako mogu “tri tenora” upropasit Ostoju i ovaj dug! Ovo vaše ima smisla, ali kad pogledate kako se odvijalo i tko je odgovoran za ne vraćanje duga, mislim da ta teorija nije toliko sigurna. Možda na neki drugi način?
avax10: ” Za mene osobno ova cijena je prihvatljiv rizik, pa ako ne uspijem kupiti dionice na kojima čekam na kupnji, dokupit ću vjerojatno SNHO. ” Kolega vi dakle mislite da smo sada negdje pri dnu i da neće dalje klizati? Ja takođe čekam dno za dokup ali nekako nisam siguran da je ovo dno. Ja sam pretpostavljao da ćemo se vratit na razinu cijene iz 3 mjeseca (neću napisat koja je to jer će me optužit da drukam dole i da sam prešao u vaš tabor) tamo negdje do jeseni (naravno ako se ništa ne riješi i ne bude novih momenata.). Zanimaju me vaša razmišljanja o tome.
Da, mislim da smo pri dnu i da će teško ispod 270 kn osim na nekim malim količinama, a većim samo jednokratno radi dogovornog prekrcaja. Oko 270-280 će se vjerojatno vrtjeti još koji dan, a onda očekujem da se cijena oporavi. Prije tog oporavka planiram dokupiti. Ne bude li nekih loših vijesti po Ostoju od 3 tenora, cijena bi se nakon toga mogla ustaliti oko 300 kn.