SNBA (Slatinska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SNBA (Slatinska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 00:08
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SNBA
15,90
747
47
15,60
15,90
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zaboravili su,možda nema zainteresiranih ali opet je trebala ići neka obavijest

Nisu zaboravili nego ili nema ponuda ili nisu baš sjajne. Što bi drugo bilo? Da su super ponude već bi nešto rekli.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Nisu zaboravili nego ili nema ponuda ili nisu baš sjajne. Što bi drugo bilo? Da su super ponude već bi nešto rekli.
[/quote]

sigurni u vaše navode ili samo predpostavljate..

wohnen

Mislim da raspored riječi i interpunkcijskih znakova u mom postu sve govori.
1. Pretpostavka.
2. Pitanje, retoričko.
3. Zaključak.
Naravno, kako nemam dokaza za ikoju od tvrdnji cijeli moj post je špekulativan. Pokušavam doći do zaključka iz manjkavih informacija koje svi imamo.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

kakve su to ideje kako ne bi objavili jer su loše vijesti….realno kao da je njih briga ima li ili nema ponuda..oni moraju objaviti što znaju i to je to

wohnen

Mislim da raspored riječi i interpunkcijskih znakova u mom postu sve govori.
1. Pretpostavka.
2. Pitanje, retoričko.
3. Zaključak.
Naravno, kako nemam dokaza za ikoju od tvrdnji cijeli moj post je špekulativan. Pokušavam doći do zaključka iz manjkavih informacija koje svi imamo.

, ali nema razloga , za manjkavost informacija , dali je natječaj objavljen u NN i na službenoj web stranici.

Isto tako treba i objavit dali je zaprimljena koja ponuda , koja je cjena i tko je kupac ako postoji.

ako dođe do pozitivne vjesti , neće se imati što kupiti do 90-100 kn

kakve su to ideje kako ne bi objavili jer su loše vijesti….realno kao da je njih briga ima li ili nema ponuda..oni moraju objaviti što znaju i to je to

loša ili dobra vjest, nebitno, mora se službeno objaviti priopćenje za javnost i objava u NN

Imate pravo. Objavit će kad budu morali. A kad je to ne znamo.
A da će im netko ponuditi 200 kn, neće. Može ponuditi prosjek tromjesečne cijene na burzi ili koju kunu više. Zašto bi dao 80-100 kn za paket koji ne odlučuje o ničemu?

zato što ti nemaš tu dionicu ili bi je htio još kupiti jer da ju imaš onda bi logika recimo bila kako se to apsolutno mora platiti oko 200 kuna jer po sadašnjoj cijeni na burzi bi tu količinu dugo skupljao ako ikako [emo_smijeh]

zato što ti nemaš tu dionicu ili bi je htio još kupiti jer da ju imaš onda bi logika recimo bila kako se to apsolutno mora platiti oko 200 kuna jer po sadašnjoj cijeni na burzi bi tu količinu dugo skupljao ako ikako [emo_smijeh]

a dobiju još i trezorske dionica.

DAB natječajem traži kupca za 8,3 posto Slatinske banke

Natječaj za prodaju 76.494 dionice ili 8,3 posto temeljnoga kapitala Slatinske DAB je oglasio putem Narodnih novina potkraj prošlog tjedna, a za davanje ponuda određen je rok od 15 dana. S obzirom na utvrđenu početnu cijenu, taj bi natječaj trebao poslužiti tek za zagrijavanje. Za DAB-ov se paket, naime, za početak traži 15,3 milijuna kuna ili 200 kuna po dionici, što je razina knjigovodstvene vrijednosti. Međutim, tržišna cijena dionica Slatinske kreće se oko petine knjigovodstvene, odnosno 40-ak kuna.

Istina je da su te dionice na burzi jedne od mnogih niskolikvidnih, no najviša cijena uz koju je unatrag godinu dan zabilježeno kakvo-takvo trgovanje bila je niža od 50 kuna. DAB je ljestvicu očito postavio visoko zbog propisa kojih se mora držati, no to samo znači da zacijelo računa da će prvi krug natječaja pasti u vodu. Odgovor na pitanje je li natječaj potaknut iskazanim interesom konkretnog ulagača za taj državni paket ili je posrijedi DAB-ova inicijativa, u Agenciji nismo uspjeli dobiti. U zoni spekulacija ostaje i pitanje je li za taj paket (po nekoj drugoj cijeni) zainteresirana otprije dominantna skupina dioničara ili netko od manjinskih dioničara iz redova ‘lokalnih’ igrača.

Pojedinačno najveći dioničar Slatinske je Slavonski ZIF, ali pod kontrolom iste skupine dioničara su i neke druge od top 10 vlasničkih pozicija. Među ostalim, nemalih 7,8 posto čine trezorske dionice
[emo_palacg][emo_euro]

E sada ostaje otvoreno pitanje ,tko je dominantna skupina dioničara , ili netko od manjinskih -lokalnih igrača .

a 7,8 % je trezorskih.

ovje bi se svakako mogao dogoditi scenario , licitacije cjene dionica , a koliko vidim počela je borba za prevlast i preuzimanje navedene banke .

@ Wohnen

˝ E sada ostaje otvoreno pitanje ,tko je dominantna skupina dioničara , ili netko od manjinskih -lokalnih igrača.˝

– SZAIF je definitivno nakon transakcije od 65 050 dionica, postao jedini dominantni igrač, dioničari su općenito toliko rascjepkani i sa beznačajnim količinama dionica, da ih je nemoguće okrupniti i ne predstavljaju ništa važno!!!

LP.

Mali dioničari Slatinske banke imaju dosta dionica u svojim rukama i poznati su po tome da nismo prodavali niti na 555 kuna a kamo li sada. Dionica je rušena i srušena prijetnjama tužbom Jugobanke koja je odbačena ali se cijena nije vratila u normalu oko 200 kuna. Znači po meni i bez ikakvog preuzimanja dionica vrijedi minimalno 200 kuna. A to što nije na toj cijeni je opća kriza na buri, manjak svježeg kapitala, prestrašenost mali dioničara krizom itd. No govorka se o oporavku burze pa mislim da će Slatinska biti jedna od perijanica rasta.[emo_palacg]

New Report

Close