Zašto na forumu nitko za nijednu dionicu koju ima ne vidi mogućnost ničega osim najboljeg mogućeg scenarija? Meni se čini nevjeroajtno da bi slavonac (auctor) davao ponudu i preuzimao po ovoj cijeni.
S druge strane jedan scenarij koji mi ne bi bio nevjerojatan, da paket kupi netko njihov kao i na još nekim dionicama. Nema ponude, nema nove opozicije i sve se nastavlja po starom.
Ovo je bez preuzimanja najeftinija banka na burzi, trenutno je jedva nešto iznad 0,3 BV-a, pogledaj druge banke i vidjet ćeš da su na minimalno 0,5 BV-a bez preuzimanja. Nisko je bila samo zbog tužbe Jugobanke koja bi ju spucala na 10 kuna da je prošla,ali eto nije. Moguće preuzimanje je samo gratis na ovo sve.
Budući da se u posljednjih godinu i više, ulagači u banke traže povećalom, na tržištu se nagađa da je Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) u prodaju 8,3 posto dionica krenula zbog interesa nekog od postojećih dioničara, no o prodaji u Agenciji na čijem je čelu Marija Hrebac ne žele službeno komentirati proces u tijeku.
Meni ovo izgleda da se neslužbeno komentiralo.
Kad bi se moglo znati nesto vise o prodaji,danas ili drugi tjedan?
Kad bi se moglo znati nesto vise o prodaji,danas ili drugi tjedan?
ponedjeljak
al ste utihnuli! kamo svi nestadoše? nitko ni ne komentira jučerašnje i današnje trgovanje. pogotovo zadnji sat!
Rekao bi Bare: strah, samo strah.
Vjerojatno se očekuje da neće biti ponuda po traženih 200 kuna.
Pa odma svi trzaju kao da nikada ni na koji način neće biti viša od sedamdesetak, što je ipak podcjenjujuće.
Da li će ponuda proći ili ne nebitno je. Ono što je bitno jest da je krenulo okrupnjivanje. Ako ponuda ne prođe na nižoj cijeni može biti više interesenata. Ako prođe onda SZIF ima prag. Nakon toga mogu ponuditi i 150kn što će (možda)dovoljan broj prihvatiti. Za njih je najbolja opcija da prihvate ponudu i osiguraju prag a onda ponude i nešto nižu cijenu za ostatak. Niti u jednom slučaju mali neće proći loše osim onih koji ne znaju što imaju a oni niti ne zaslužuju da u ovom sudjeluju. Ako cijena padne to je izlaz špekija pa postoji prigoda za jeftin dokup. Iskreno bih volio da se to desi.
Da li će ponuda proći ili ne nebitno je. Ono što je bitno jest da je krenulo okrupnjivanje. Ako ponuda ne prođe na nižoj cijeni može biti više interesenata. Ako prođe onda SZIF ima prag. Nakon toga mogu ponuditi i 150kn što će (možda)dovoljan broj prihvatiti. Za njih je najbolja opcija da prihvate ponudu i osiguraju prag a onda ponude i nešto nižu cijenu za ostatak. Niti u jednom slučaju mali neće proći loše osim onih koji ne znaju što imaju a oni niti ne zaslužuju da u ovom sudjeluju. Ako cijena padne to je izlaz špekija pa postoji prigoda za jeftin dokup. Iskreno bih volio da se to desi.
Slazem se,meni bi isto odgovaralo da malo dokupim
Mene kretanje cijene ove dionice strašno posdjeća na RIZ s tim da se sada nalazimo negdje na RIZ-ovih 50 kuna, koliko će trebati da ode na svoju realnu vrijednost ostaje da vidimo.