Primjetio sam kako je u četvrtak i petak bio neobično visok promet za ovu dionicu, pa malo svratio na ovaj topic da vidim šta se piše.
Inače povijest nam govori da se kod ove dionice veliki prometi događaju upravo na lokalnim vrhovima. Dakle za očekivat je vjerojatno dublji zaron uskoro. Nisam siguran da može izdržat ova potpora na 90 kuna.
[undecid]
Ja sam siguran da zlonamjerno pišeš, s obzirom da nema ni prodaje koja bi pritisnula tu "potporu" (koja je ionako skrivena).
PAst može na 100, i to samo zbog nešto lošijih financijskih rezultata u odnosu na prošlu godinu. Ispod toga ne vjerujem.
Slavonski ZIF kupio je 16.028 dionica Slatinske banke (ZSE:SNBA-R-A) i učvrstio prvo mjesto s 11,5 posto udjela.
[sealed]
Slavonski ZIF kupio je 16.028 dionica Slatinske banke (ZSE:SNBA-R-A) i učvrstio prvo mjesto s 11,5 posto udjela.
[sealed]
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 109.897 11,96 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 76.494 8,32 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. SOKAČIĆ DRAGUTIN 72.510 7,89 Osnovni račun SLATINA, HRVATSKA
4. VELEBIT OSIGURANJE D.D. 50.271 5,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
5. PBZ D.D./PBZ EQUITY – OIF S JAVNOM PONUDOM 48.559 5,28 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D./ADRIS GRUPA D.D. 40.258 4,38 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. VABA D.D. BANKA VARAŽDIN 35.000 3,81 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
8. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 34.728 3,78 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. GALIĆ JOSIP 29.962 3,26 Osnovni račun POŽEGA, HRVATSKA
10. MRKOCI MILIVOJ 29.960 3,26 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 57,42
da, baš sam i ja gledao malo prije. SZIF se sigurno ne misli baviti bankarstvom… očito cilja na moguće preuzimanje pa svakih par dana poskida što se nakupi na prodaji. što misliš, po koliko kuna po dionici bi mogla biti prodana SNBA?
Po onoliko kuna koliko su sadašnji dioničari voljni je prodati. 🙂
To je budućnost. Futur II.
U ovoj fazi niti znamo tko tu koga niti kada.
po kolko se inače prodaju/preuzimaju slične banke? da bi to bilo usporedivo sa SNBA?
po kolko se inače prodaju/preuzimaju slične banke? da bi to bilo usporedivo sa SNBA?
Dionice ove banke njezini dioničari nisu htjeli prodati VABI niti po 550 kuna tako da niti sada neće dati jeftino u biti prodaje do 400 -500 kuna skoro da i nema u ozbiljnijoj količini.
Dionice ove banke njezini dioničari nisu htjeli prodati VABI niti po 550 kuna tako da niti sada neće dati jeftino u biti prodaje do 400 -500 kuna skoro da i nema u ozbiljnijoj količini.
[/quote]
Možeš li navesti izvor informacije?
[/quote]
E tu su izgleda pogrješili, jer sad jedva mogu dobit 100 kuna, a možda uskoro neće ni toliko jer marže očito padaju iz kvartala u kvartal, iz godine u godinu.
ima li netko ideju zašto SZIF kupuje SNBA? OK, cijena im odgovara, ali kakvi su im planovi s ovom bankom?
ima li netko ideju zašto SZIF kupuje SNBA? OK, cijena im odgovara, ali kakvi su im planovi s ovom bankom?
išla je nekakva priča da prikupljaju dionice za neku veču banku,kojoj bi Snba bila ulaznica u HR bankarski sektor
po meni sakupljaći imaju oko 25% dionica [sealed]