SNBA (Slatinska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SNBA (Slatinska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 06:16
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SNBA
15,90
80
5
15,40
15,90
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

124,60 kuna a prodaja slaba : ))

126,21 kuna prava prodaja i ozbiljnije količine tek iznad 300,00 kuna.

[thumbsup] [smiley] [wink] Dionica Slatinske banke na 130 kuna još je uvjek debelo podcjenjena. Dionice sličnih banaka Centar banke ili Karlovačke banke kad se pogleda kvalteta daleko su skuplje od dionica Slatinske banke koja ima mrežu poslovnica po Hrvatskoj i Zagrebu.Prave prodaje na ovoj dionici nema , igrači ju nisu prodavali ZABI na 550 kuna. Mislim da su tu veće količine na visokim cjenama.Ovo malo što se uspije upecati faktički je poklon. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

[thumbsup] [smiley] [wink] Dionica Slatinske banke na 130 kuna još je uvjek debelo podcjenjena. Dionice sličnih banaka Centar banke ili Karlovačke banke kad se pogleda kvalteta daleko su skuplje od dionica Slatinske banke koja ima mrežu poslovnica po Hrvatskoj i Zagrebu.Prave prodaje na ovoj dionici nema , igrači ju nisu prodavali ZABI na 550 kuna. Mislim da su tu veće količine na visokim cjenama.Ovo malo što se uspije upecati faktički je poklon. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]

Kolega, slažem se s vama, ta dionica tek dolazi u fokus investitora …

Ko vrijedi leti!

Kolega, slažem se s vama, ta dionica tek dolazi u fokus investitora …
[/quote]
ovo je zanimljiva stvar baš i u tom pogledu, to je "mala dionica" (tj. firma) ali zapravo je bila u fokusu investitora već i prije unaotč svojim mikro-dimenzijama, stvar je u tome da su investitore preplašile razno-razne babaroge (neke i iz susjedne države) a poznato je kako "je kapital plašljiv", kapital je najplašljivija mala slatka životinjica na svijetu, kao zec, brzo i hitro skoči na svaki šum, ma koliko taj šum bio bezazlen poput šuškanja lišća na normlanom laganom povjetarcu… Zato je ova dionica, posebice snažno pretprijela ovaj zadnji bear market, sve je "padalo samo od sebe", a ona i zbog toga što su investitori iz razno raznih (ali suludih) razloga bili uplašeni, sumnjičavi… ali oni koji su uvjereni da su svi ti strahovi bili neopravdani (možda čak i najmerno izazavni od strane nekih… no o tome nečemo bez dokaza… ) ovakve cijene obzirom na fundamentalnu osnovu koja tu očigledno stoji u slučaju da su u pravu glede svojih procjena budućnosti ove banke, takvi investitori vide ovu dionica uistinu "po bagatelnoj cijeni" / "suludo smiješnim valuacijama", i defitnitivno najjeftinijom bankom u RH, čak jeftinijom i od KABA-e (koja po meni zbog svojih nezdravih odnosa među investitorima na relaciji "većinski"-manjinski opravdanije ovako valuairana) pa čak i od "super-izvrsno upravljane" CEBA-e koja po meni definitivno ima najbolji menadžment među malim bankama u RH (ali mi se ne sviđa struktura njene aktive, što djelomično opravdava njene niže valuacije od sličnih banaka). SNBA nema stvarnih razloga za biti po nižim valuacijama od drugih (svi su razlozi ovdje umišljeni) a "kako su i svi skupa nerazumno slabo cijenjeni" ja potencijal za rast cijene SNBA vidim u kombinaciji "rasta valuacija cijelog sektora" i onda uz to "napredovanjem SNBA unator sektora u relativnim valuacijama spram drugih". Kada će cijene prema fundamentalno opravdanima? To ne znamo, ali jednom moraju doći. Da poraste "sektor" dovoljno je da poraste opčenito burza (bull market) obzirom kako investitori sve po psihologiji rade, a da poraste SNBA još i dodatno unator sektora trebat će neko vrijeme da "investitore prestanu plašiti baba-roge"… kad će to sve? A ne znam, strpljen spašen. Možda je bull već krenuo prije 6 mjeseci… možda. Vidjet ćemo. Ako nije jednom će doći, a dok ne dođe: kupujmo. Bear market je dobar je se nude prilike za kupnju. Kada dođe bull najbolje gledati kako drugi kupuju i diviti se zelenilu… prodati onda kada baš moraš, kada ti nabiju cijene preko svake mjere da više ne vidiš poveznicu sa fundamentima.

Kolega Lynx!
Sa velikim sam zadovoljstvom i zanimanjem pročitao Vaš post! Neizmjerno cijenim vaš slikoviti stil opisivanja …
Mi investitori uvijek vjerujemo u svoje odluke, a vi donosite ovakvim tekstovima dimenziju više!!!

Ko vrijedi leti!

1. ZABA nikad nije kupovala SNBA vec Vaba; mjesate banke, toliko o losem druku
2. Ne vrijedi vise od 1.1-1.3 BV
3. Zaboravite 550 kn.
Ako dodje u narednih godinu dana na 350 kn uplacujem ti 4000 kn na racun.
Moze oklada?

Ako ne dodje ti meni 2000 kn/

Ako vjerujes da vrijedi 550 nemas sto izgubiti.
A dajem ti godinu i pol rok!!!

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ispravak netocnog navoda.
Povisujem ponudu na 5000 kn a meni 3000 kn ako ne dodje u godinu i pol na 350??

POnuda je za Sefa i Lynx-a

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ispravak netocnog navoda.
Povisujem ponudu na 5000 kn a meni 3000 kn ako ne dodje u godinu i pol na 350??

POnuda je za Sefa i Lynx-a

što mene petljaš u vaše kladioničke posle??

Ja se ne bavim time, mene ne zanima kakva će cijena biti za godinu ili dvije, ne znam i ne mislim da to mogu znati. Što niža to bolja. Više volim kupovati nego prodavati. Prodavati će se već jednom morati, kada se bikovi otmu kontroli. Ne treba to prizivati, to će se dogoditi samo od sebe. Pametnije je prizavati medvjeda, jer on je statistiški rjeđe uočiljiva životinja nego li bik – ja volim rijetke stvari 😀

Zašto?

I'LL BE BACK

Zašto?
[/quote]
ROE nikad visi od par posto, nekvaliteta aktive, nikakva perspektiva rasta, los management, Jugobanka.

ROE im je viši od 5% na prosjeku zadnjih 4 godina, imaš građevinare sa duplo manjim ROE pa se već sad trže na 1,2BV.

prihodi rastu, sporo doduše, ali rastu. istina da nije neki zmaj, sve ovisi o njima i kako će raditi u budućnosti. možda povećaju profitabilnost.

I'LL BE BACK

New Report

Close