Da li tko slučajno zna da li je HNB odobrio VABA-i da preuzme Slatinsku banku?
Ono što sam ja pogledao je da još nisu dobili rješenje od HNB-a, te samim time ne mogu steći više od 10 % dionica, sada su na 6,91 skoro pa duplo od onog što su imali prije tjedan dana… ili je HNB to već odobrio ili znaju da će im uskoro odobrit… BTW moje je mišljenje da VABA ili FIMA grupa ili već netko od njihovih imaju po raznim skrbničkim računima približno 50 % SNBA . Samo u drugom mjesecu je protrgovano 20 % SNBA, a TOP 10 se nije promijenio…I da nikako mi nije jasno tko prodaje po ovoj cijeni kad je prije godine dana VABA bila spremna ponuditi i 500 kn po dionici, a po njihovim najavama planiraju do kraja godine preuzeti Slatinsku banku.
Neznam za odobrenje HNB-a ali ako kupuju dionice onda se valjda odobrenje čeka.
[thumbsup] [smiley] [wink]U Slatinsku banku se svakako isplati ući prvo jer je bankarska dionica jedna od rijetkih banaka u hrvatskom vlasništvu. Drugo daleko slabija dionica Centar banke trguje se po 300 kuna pogledajte koliko fali Slatinskoj da ju stigne a dionica Slatinske je uvijek bila skuplja .Treće pred bankom je preuzimanje a znamo da je VABA prilikom zadnjeg preuzimanja plaćala 550 kuna po dionici ali nisu uspijeli niti po toj cijeni sakupiti ozbiljniju količinu. Ja ju osobno čekam na 1.000 kuna ne zamaram se s tim kad će to biti. [thumbsup] [smiley] [wink]
[thumbsup] [smiley] [wink]U Slatinsku banku se svakako isplati ući prvo jer je bankarska dionica jedna od rijetkih banaka u hrvatskom vlasništvu. Drugo daleko slabija dionica Centar banke trguje se po 300 kuna pogledajte koliko fali Slatinskoj da ju stigne a dionica Slatinske je uvijek bila skuplja .Treće pred bankom je preuzimanje a znamo da je VABA prilikom zadnjeg preuzimanja plaćala 550 kuna po dionici ali nisu uspijeli niti po toj cijeni sakupiti ozbiljniju količinu. Ja ju osobno čekam na 1.000 kuna ne zamaram se s tim kad će to biti. [thumbsup] [smiley] [wink]
jedan ispravak netočnog navoda: CEBA nije daleko slabija dionica od SNBA, samo mi nemoj spominjati poslovnu mrežu, CEBA je ok banka…slažem se da je SNBA na strašnom sniženju zbog kraha fin. sektora, ali doći će i njeno vrijeme, polako…a ovo da je hrv. banka ti ništa ne znači…nemojte biti nestrpljivi kolega, fin. sektor se još konsolidira i stabilizira, trajat će to još neko vrijeme
jedan ispravak netočnog navoda: CEBA nije daleko slabija dionica od SNBA, samo mi nemoj spominjati poslovnu mrežu, CEBA je ok banka…slažem se da je SNBA na strašnom sniženju zbog kraha fin. sektora, ali doći će i njeno vrijeme, polako…a ovo da je hrv. banka ti ništa ne znači…nemojte biti nestrpljivi kolega, fin. sektor se još konsolidira i stabilizira, trajat će to još neko vrijeme
[/quote]
i još nešto, pišeš o odnosu cijena CEBE i SNBA…CEBA ti je nominala 400 kn, a SNBA 100 kn, ne da mi se o drugim pokazateljima
Dobro je to što Slatinska i vaba nisu fondovske dionice,kad ih prodaju izazivaju veliki pad cijene.Mislim da bi mogla biti dobra priča sa spajanjem slatinske i varaždinske,shodno tome cijena dionice takve udružene banke bi mogla biti oko 1000 kn.Slatinska je bila oko 500 kn svojevremeno,a vaba oko 700 kn.
Majko mila koja matematika [shocked]
Trebali bi vrijediti više kad se spoje na ne manje.imaju isti promet a manje troškove
al matematika je jača,kao na placu
Jel se zna šta da li će biti izvanredne dividende?
O izvanrednoj dividendi se sigurno neće odlučivati na idućoj skupštini (30.06.2009.).
Osim toga, kao dioničar Slatinske banke, tj. kao suvlasnik Slatinske banke, ne bih ni u kojem slučaju želio da isplate dividendu, i definitivno bih na skupštini glasao protiv dividende.
U sadašnjim uvjetima je najbolje održati visoki likvidnost i kapitaliziranost banke, kako bi se održao kontinuitet poslovanja.
Jel se zna šta da li će biti izvanredne dividende?
nemojte nasjedati pričama o izvnrednoj dividendi…već sam o tome pisao, onakve nebulozne iznose nije moguće isplatiti zbog adekvatnosti kapitala i same likvidnosti…adekvatnost bi se drastično pogoršala, a što je nemoguće zbog kontrola HNB-a…ona ljigava navlačenja od nekih likova ne uzimajte za ozbiljno, jedan mi je odgovorio na private "navlače i lažu svi, pa to radi i ti isto"…umjesto da je forum mjesto razmjene informacija i mišljenja u svrhu postizanja zajedničkog cilja, svodi se na širenje laži, dezinformacija i navlačenja…dugo trgujem snba, tako da znam što govorim
kakvih 50% da VABA drzi po skrbickima, sta ste pojeli bunike?
Onda bi trebali dati javnu ponudu.
Sta je sa Jugobankom?
Vrijedi vise ali ne i previse.
Pogledajte na koliko BV se trzi, koliki je povrat na kapital u zadnjih 5-6 godina i gdje posluje (Slatina i okolica)
To sto je Vaba dala 500 nekoc samo pokazuje da je srce jace od razuma
@ blueman
dao sam ti stotku, jer si postavio racionalno stvari. (iako se gotovo nikad s tobom ne slažem)
Naravno da debili u VABI nemaju 50 posto, …možda ima neki dio FIME…., ali to kak oni rade je ili kriminal ili nesposobnost ili oboje.
Ali za Slatinsku banku i Slatinu uopće je bolje da nemaju veze s Vabom i Varaždinom, nego da nastave stabilno poslovati dok ih ne preuzme neka bolja banka (npr. HPB s drugom upravom), ili neka strana banka koja bi htjela ući na naše tržište, s obzirom da je bankarstvo lukrativan posao u ovom podneblju (a Roha je implicitno dao do znanja da strane banke jedino preuzimanjima mogu ući u RH).
Jugobanka bi mogla biti problematična, i priznajem da se i sam malo pribojavam rezultata spora. Međutim, vjerujem (naglasak na -vjerujem) da će biti pozitivno riješeno, kao i svaki put do sad.
Pokazatelji su takvi kakvi jesu s obzirom na vlasničku strukturu. KAd bi imali definiranu vlasničku strukturu, i drugog potencijalnog partnera – bili bi profitabilniji. Ovako su sasvim solidni.
To što je Vaba dala 500 nekoć pokazuje da su bili poludebili. 🙂 Kao i njihovi prijatelji u Ingri. 🙂
Još veći debilizam je da u Vabi vode dionice Slatinske po povijesnom trošku (!) i vrijednosno ih ne usklađuju (!), a revizori i supervizori puše te fore…