Zimzelen veli da vam je po raznim forumima još prije godinu-dvije pisao da pazite na ovaj slučaj “slatinska-jugobanka” kako na kraju ne bi vi, mali dioničari, plaćali ceh, ali većina je tada više vjerovala raznim fond menadžerima… [thumbsup]
Da li ti misliš da ova korekcija, kao i sve ostale imaju veze sa rezultatima, [lol]
Uostalom Jugobanka je tužila i ZABU, pa ništa od toga
Hm, ja sam čuo da je taj neki Zimzelen zapravo Gastarbajter na jednom Forumu.
A nije baš tako “preporučao”, kolegice Sarah-Kay. [huh]
Zagrebačka i Slatinska banka su dvije različite priče, sa različitim akterima, sa različitom povješću, sa različitim mecenama i zaštitnicima, sa različitim većinskim vlasnicima, pa im zato i krajevi moraju biti različiti. [thumbsup]
Zagrebačka i Slatinska banka su dvije različite priče, sa različitim akterima, sa različitom povješću, sa različitim mecenama i zaštitnicima, sa različitim većinskim vlasnicima, pa im zato i krajevi moraju biti različiti. [thumbsup]
The point is, banka propada ili što?
ZASTO NEKI PISU BOLDANO[/b]
Zimzelen veli da je investitore upozoravao na ovo što se sada dešava vođen samo čistom logikom stvari. Naime, trenutačno je nebitno što će na kraju biti sa Slatinskom bankom i da li će ona ikakvo obeštećenje na kraju dati Jugobanci u stečaju. Bitno je da će sudski proces trajati ne dan-dva nego ipak nešto dulje, i da će za to vrijeme nad Slatinskom bankom visjeti Damoklov mač, i da će iz toga razloga mnogi investitori izbjegavati njezinu dionicu, i da će zbog toga cijena njezine dionice biti niska, i da će iz tog razloga njezini sadašnji dioničari imati samo dva rješenja: prodati s gubitkom ili čekati rješenje slučaja i za to vrijeme imati svoj novac zamrznut u ovoj dionici uz veliki rizik, jer niti se zna kada će proces završiti niti se zna kakav će mu kraj biti. [thumbsup]
Zimzelen veli da je investitore upozoravao na ovo što se sada dešava vođen samo čistom logikom stvari. Naime, trenutačno je nebitno što će na kraju biti sa Slatinskom bankom i da li će ona ikakvo obeštećenje na kraju dati Jugobanci u stečaju. Bitno je da će sudski proces trajati ne dan-dva nego ipak nešto dulje, i da će za to vrijeme nad Slatinskom bankom visjeti Damoklov mač, i da će iz toga razloga mnogi investitori izbjegavati njezinu dionicu, i da će zbog toga cijena njezine dionice biti niska, i da će iz tog razloga njezini sadašnji dioničari imati samo dva rješenja: prodati s gubitkom ili čekati rješenje slučaja i za to vrijeme imati svoj novac zamrznut u ovoj dionici uz veliki rizik, jer niti se zna kada će proces završiti niti se zna kakav će mu kraj biti. [thumbsup]
SUTRA NAPISI TO VABI,
ISTO BOLDAJ
04.03.2006. 20:36 zimzelen
korisnik od: 12.02.2006.
“Nikada nije dobro kad većinski vlasnik banke svoje dionice prodaje na burzi uz diskont, pa makar njegova banka usput prikazala i veliku dobit i dijelila dividendu. Ne kažem, da ova dionica ne može još gore, ali bojim se da će u jednom trenu u rukama mnogih ostati skupa bankovna dionica…..”
—————————————-
Obratite pažnju na datum. Napisano na ovome forumu prije više od dvije godine!
[thumbsup]
04.03.2006. 18:22
zimzelen
korisnik od: 12.02.2006. lokacija:
broj poruka: 412
“….dionicu sam kupovao još prije par godina po 80 i 90 i 100 kuna, a prodao je ono onda kad je gazda krenuo svoje prodavati….da mu valja ne bi prodavao. Mislim se onda, ak’ njemu ne valja , ne valja ni meni, a vama koji ste tek ušli ne bi bio u koži….ne volim ja takve dionice, čovjek se ne naspava prek’ noći dok ih ima u džepu.
Ne volim dionice koje kvare san….”
——————————————————-
i ovo je napisano prije više od dvije godine. treba čitati stare postove. nešto se ipak od starijih može naučiti.
sad su svi pametni, trebalo je biti pametan kad i šimara.
[thumbsup]
Možda je VABA napravila ražanj a zec je još u šumi i spreman na odstrijel. Evo članka iz Poslovnog dnevnika o apetitima Volksbanke i planovima akvizicije jedne domaće banke.
http://www.poslovni.hr/76199.aspx
[thumbsup][pray][wink]