“Smrt birokraciji”… Najavio Milan Bandić

Naslovnica Forum Komentari članaka “Smrt birokraciji”… Najavio Milan Bandić

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

smrt birokraciji, lol, kakav slogan, što će sad, počiniti samoubojstvo, pa nema goreg i destruktivnijeg birokrata od njega, bandić i sdp sustavno su uništavali zagrebačku industriju, ta nitko više ne radi u zg osim birokrata kojima je glavni prihod grebanje o državne poreze, naplata parkinga i guljenje stanovništva kroz enormne cijene komunalnih usluga.

Najveći birokrat u cijeloj ekipi jest sam Bandić. Čudno kako nitko od poilitičara ne krene od sebe i sebi smanji plaću, da otkaz i sl. Svi oni iz štićenih pozicija promatraju što je trulo u zemlji HRV? Kad bi hodali po toj zemlji i živjeli realan život možda bi i napravili neki pomak naprijed koji bi običan smrtnik vidio i osjetio.

Nikad dosta demagogije!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Političari su muljatori debela đona.Pričaju ono što bi narod htio čuti a pojma nemaju o zbilji.
Evo baš neštp pratim ovoj kamp oko Svetica…..hallo!
Zar nije logičnije da on bude na Bjelolasici.Bjelolasica je Olimpijski cenrat, jest da ga treba obnoviti, ima nadmorsku visinu, mir, nogometni teren još izgraditi bazen vanjski i unutarni pokoji teren,….
Nogometaši u tijeku priprema mogu jurcati po skijaškim stazama i tako stjecati snagu,…a daleko su od zagrebačkog smoga….

Eto, Bandić je skupio snage za demagoški zaokret i od posla za sve sad je došla “smrt birokraciji”. Bankrot je blizu, čovjek je zbrojio dva i dva i odlučio promijeniti ploču. Koliko god to bilo prozirno i jeftino, Vlada ne može čak ni to – oni se i dalje drže svojih “umjerenih rezova” premda je baruština već toliko presušila da su se počeli i međusobno glodati.

Interesantno je, odnosno zapanjujuće, da su neki od kandidata, njih 10-ak posto, diplomirali medicinu prije 15-20 godina i da do dana današnjeg nisu uspjeli dobiti specijalizaciju.

– Neki od kandidata su zbog tog razloga prešli i dobnu granicu života od 40 godina, kada Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) prestaje financirati specijalizacije, jer se po HZZO-u ne isplati plaćati specijalizaciju za nekoga tko je navršio 40 godina života. U HZZO-u smatraju, a i ja se s time slažem, da je u slučaju da plate specijalizaciju nekome tko ima 40 godina života, preostalo premalo vremena da nakon završetka specijalizacije taj specijalist kroz svoj rad vrati uložena sredstva u njegovu specijalizaciju – kazuje dr. Petric.

Najstarija kandidatkinja koja se sada natjecala za jednu od specijalizacija pri DZ SD županije ima 49 godina. Nažalost, ljude je ponekad život preskočio i ostali su bez specijalizacije – govori dr. Petric.

Na sreću svih kandidata Povjerenstvo HDZ brzo je donijelo odluku o dobivanju specijalizacija. Nismo htjeli da ljudi čekaju, kao što je to slučaj u nekim drugim zdravstvenim ustanovama, a znao je prije biti i slučaj u DZ SD županije. Kandidati bi živjeli u neizvjesnosti i po nekoliko mjeseci i tek bi im tada bili predočeni rezultati izbora. Na ovaj način, brzim izborom, uspjeli smo smanjiti i pritiske koji su dolazili sa strane, kako bismo kandidate odabrali “po babi i po stričevima”. To je jedan veliki “šušur” i da bismo ga izbjegli, odluke smo donijeli brzo. Dok sam ja ravnatelj DZ SD županije, kandidate će se birati po stručnosti, ocjenama i uloženom trudu, a ne zbog raznih pritisaka – kazuje dr. Petric

New Report

Close