Smanjenje doprinosa za zdravstvo 2010. godine

Naslovnica Forum Komentari članaka Smanjenje doprinosa za zdravstvo 2010. godine

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Milinovićevih smo se “bisera”, hvala Bogu već dobrano naslušali. Tako je na početku svog mandata da će se svi građani morati plaćati zdravstvene usluge, jer da moraju znati da ništa nije besplatno.
Molim Vas, pa zar ovo zdravstvo sada financira njegov ćaća ili možda je njegov fakultet plaćao njegov ćaća?
Kaže da sada zaposleni troše svega 25 % od onog što su kroz doprinose uplatili, dok ostalo troše oni koji ništa sada ne pridonose (misli vjerojatno, između ostalih, i na umirovljenike). A tko je gospodine Milinoviću plaćao sva Vaša cijepljenja dok ste bili dijete, pa Vaš fakultet… Vidite to su, dok Vi niste ništa doprinosili plaćali oni koji danas ništa ne dipronose. I ne trebaju, jer su sve bolnice itd. izgrađene njihovim novcem u njihovo vrijeme, dok ste se Vi pišali u gaće ili primjerice sve nekretnine koje su sada Todorićevo vlasništvo.
Što je novo za vrijeme Vaše vlasti izgrađeno?
Bilo bi bolje da primjerice u Domu zdravlja na Krugama pogledate koliko koja “privatna” ordinacija radi. Neke rade manje od 4 sata dnevno, dok “vlasnici” ordinacija primaju punu plaću. Sredite to i sredit ćete polovicu deficita po osnovi izdvajanja za zdravstvo u proračunu.
I treba li uopće u ordinacijama opće prakse liječnik, čiji se posao ionako svodi – kao kod policajca na raskrižju, na preusmjeravanje ovom ili onom specijalisti, odnosno na u 90 % slučajeva – administrativne poslove. Ne bi li se za te poslove mogli angažirati niže obrazovani zdravstveni djelatnici, a skupe liječnike angažirati tamo gdje će se baviti svojim zanimanjem.
Ili napr. ja kome je utvrđena dijagnoza i koji redovito svaki mjesec moram ići u ordinaciju po 2 uputnice i 4 recepta.
Ne bi li takvi kao ja mogli dobiti trajne uputnice, odnosno recepte. Jer nije pošteno da samo zbog loše organiziranog zdravstvenog sustava moram dolaziti svaki mjesec u liječničku ordinaciju zbog istih razloga, što mi je itekakvo opterećenje, a sada ponovno plaćati još i masnu participaciju ili je to način kako nam “maznuti lovu”?
Ali nije jako inteligentan, a čini mi se, prema predloženim mjerama ni pametan, jer bi i moja pokojna baba znala gubitke nadomjestiti tako da nekom otme pare.
Itd, itd…
Bio bih gore navedenom novinaru zahvalan kad bi ovaj komentar proslijedio Milinoviću.

New Report

Close