SM86 (SEM 1986 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SM86 (SEM 1986 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sad žalim što sam sa ‘samo’ 30% portfelja u sm86. Al ajde više od 20% u roku par dana ni loše :). Možda se netko odluči malo istrest pa dobimo još dokupa po 300 i sitno. mada sumnjam…[smiley8]

Ja ću se tek početi iskrcavati tamo oko 1300 kn, možda i kasnije…

Herbos d.d. - lider u zaštiti bilja sa više od 62. godine tradicije

Ovisno o fin. rezultatima…

Poučen rastom nekih firmi tipa Ingra il MMTZ mislim da bi ova dionica mogla lako na 2000. Nju mislim duže vrijeme držat. Naravno ako nastavi sa ovako dobrim poslovnim rezultatima. U svakom slučaju 1000 je granica ispod koje sigurno ne mislim prodavat. Uzmimo u obzir da je ovo firma koja ima izvrsne poslovne rezultate za razliku od PTKM i čak ddjh (prvu posjedujem drugu sam imao). Ako zarada nastavi biti 60 kn po polugodištu mislim da ćemo lako uskoro i brzo prebacit tisućicu. Ne želim reklamirati dionicu ali mislim da je je možda trenutno najbolja kupnja na burzi. Mada ću je ja probat lovit ispod 400 ako uspijem. Zasad mi je target između 1500 i 2000 mada se može desit da bude i viši. Nadam se…[smiley2]

Ja ću se tek početi iskrcavati tamo oko 1300 kn, možda i kasnije…

Kojom brzinom popravljate target mislim da će uskoro prijeći i 2000 [smiley1]

pogotovo kad prodaje gotovo da i nema… [smiley2]

“Please, God, Just One More Bubble.”

Nemoj tako govorit [smiley2], evo zadnje stanje:
kupnja
17 401
50 400
16 386
21 385,02
33 362,02

prodaja
50 420
100 423
100 430
17 499

Poučen rastom nekih firmi tipa Ingra il MMTZ mislim da bi ova dionica mogla lako na 2000. Nju mislim duže vrijeme držat. Naravno ako nastavi sa ovako dobrim poslovnim rezultatima. U svakom slučaju 1000 je granica ispod koje sigurno ne mislim prodavat. Uzmimo u obzir da je ovo firma koja ima izvrsne poslovne rezultate za razliku od PTKM i čak ddjh (prvu posjedujem drugu sam imao). Ako zarada nastavi biti 60 kn po polugodištu mislim da ćemo lako uskoro i brzo prebacit tisućicu. Ne želim reklamirati dionicu ali mislim da je je možda trenutno najbolja kupnja na burzi. Mada ću je ja probat lovit ispod 400 ako uspijem. Zasad mi je target između 1500 i 2000 mada se može desit da bude i viši. Nadam se…[smiley2]

Ne znam kako uopće mozeš raditi analizu između PTKM, DDJH sa SM86, koje nemaju nikave veze sa tom dionicom, koju, čini mi se ipak reklamiraš.
Mislim da si malo promašio u uspoređivanju.
Nemam dionice SM86, vjerovatno ću ih kupiti, ali ne zbog nekih targeta koje dižete u visine, nego radi dobrih pokazatelja te mislim da će ova dionica u budućnosti imati dobar potencijal, ali ne još.

Pozdravljam ujedno sve koji imaju dotične dionice i veselim se sa njima odličnom rastu!

And God says let there be light and be light, and it was good...

A čime se bavi to poduzeće? Kojom djelatnošću?

People do not get what they want or what they expect from the markets; they get what they deserve!

Ponovit ću još jednom, poslovi: 10 milj. eur- dom za starije s poliklinikom 12 milj. eur- vjetroelektrana 5 milj. eur- punionica voda (za flaširanje) 2 milj. eur- hotel “Bračke perle” 4 milj. eur-stambeno-poslovne zgrade na Ravnim njivama hotel u centru Splita, ne znam koliko dođe, na prostoru nekadašnje robne kuće “Diokom” u Zadarskoj ulici To su poslovi koje sam uspio iskopati Splitski poduzetnici Juroslav Buljubašić (Sem 1986.-vlasnik Buljubašić) i Zvonko Kotarac koncem godine planiraju početi gradnju suvremene marine na Žnjanu, vrijedne između 120 i 150 milijuna eura. Tvrtka sem u svom vlasništvu ima svoje dionice i dionice split toursa. Također drže nekretnine diljem Splita (iznajmljuju prostore) i po otocima… U vlasničkoj strukturi je i st invest….. Po cijeni od 400 kn, p/e=3,05 , što je i dalje užasno nisko… Pa vi mislite….

“Please, God, Just One More Bubble.”

Savage:

Ne znam kako uopće mozeš raditi analizu između PTKM, DDJH sa SM86, koje nemaju nikave veze sa tom dionicom, koju, čini mi se ipak reklamiraš.
Mislim da si malo promašio u uspoređivanju.
Nemam dionice SM86, vjerovatno ću ih kupiti, ali ne zbog nekih targeta koje dižete u visine, nego radi dobrih pokazatelja te mislim da će ova dionica u budućnosti imati dobar potencijal, ali ne još.

Pozdravljam ujedno sve koji imaju dotične dionice i veselim se sa njima odličnom rastu!

pa jesam li ja radio analizu između te 3 dionice? Jedino što sam rekao jest sm86 nije gubitaš ko ptkm ili ddjh koji je to bar do nedavno bio…

force:

A sta ces, valjda ljudi skužili da i po 340 kn je jeftina kupnja…. 340/40=8.5 p/e=8.5 je jeftin jer su to podaci od 2005. a u 2006. će biti dobit veća ja mislim zbog prodaje hotela…..

Splitski SEM 1986 u prvom je polugodištu ove godine imao prihod od 17,8 milijuna kuna te dobit od gotovo devet milijuna kuna, priopćeno je iz tvrtke

Nacional

Uuuuuu, dobro si nas zajeba, ovo je za 2005. god….

New Report

Close