SM86 (SEM 1986 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SM86 (SEM 1986 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Splitska tvrtka SEM 1986, u partnerskom vlasništvu splitskog poduzetnika Juroslava Buljubašića, prodaje Bračku perlu, hotel de luxe u Supetru na Braču. Svaki od šest hotelskih apartmana je etažiran i zasebno je na prodaju. Hotel je u prodaji od listopada, a oglas je objavljen u Financial Timesu. Do sada su ozbiljan interes pokazala dva europska investicijska fonda, no imena kao i prodajna cijena poslovna su tajna. “Hotel je vrlo dobro poslovao tijekom sezone, no turizam nije naš core biznis”, pojasnila je razlog prodaje voditeljica Ureda uprave u SEM-u Đurđica Mitrović.Međutim, usporedo dok traži potencijalnog kupca za svoju prvu akviziciju u turizmu, SEM i dalje vrši predbilježbe za iduću turističku sezonu.

Herbos d.d. - lider u zaštiti bilja sa više od 62. godine tradicije

Kad se vec ne moze komentirati na komentarima trgovanja onda molim moderatora da ovaj moj post tamo prebaci jednom kada ce moci…

Dakle pocisceno SM86 sve sto je bilo do 400, prva prodaja neka sica na 500, a kupnja na 330…, vjerujem da je force sretan, ja bih bio sretniji da sam uhvatio vise dok nije usla u fokus

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Kupnja:
200 330,02
70 330,01
102 330
200 300,02
50 300

Prodaja:
150 380
35 395
100 400
30 650

To je u 13:23

Kad se vec ne moze komentirati na komentarima trgovanja onda molim moderatora da ovaj moj post tamo prebaci jednom kada ce moci…

Dakle pocisceno SM86 sve sto je bilo do 400, prva prodaja neka sica na 500, a kupnja na 330…, vjerujem da je force sretan, ja bih bio sretniji da sam uhvatio vise dok nije usla u fokus

Ljudi napokon skužili da je dionica i više nego podcjenjena….

Ponovit ću još jednom, poslovi:

10 milj. eur- dom za starije s poliklinikom
12 milj. eur- vjetroelektrana
5 milj. eur- punionica voda (za flaširanje)
2 milj. eur- hotel “Bračke perle”
4 milj. eur-stambeno-poslovne zgrade na Ravnim njivama
hotel u centru Splita, ne znam koliko dođe, na prostoru nekadašnje robne kuće “Diokom” u Zadarskoj ulici
To su poslovi koje sam uspio iskopati

Splitski poduzetnici Juroslav Buljubašić (Sem 1986.-vlasnik Buljubašić) i Zvonko Kotarac koncem godine planiraju početi gradnju suvremene marine na Žnjanu, vrijedne između 120 i 150 milijuna eura.
Tvrtka sem u svom vlasništvu ima svoje dionice i dionice split toursa. Također drže nekretnine diljem Splita (iznajmljuju prostore) i po otocima…
U vlasničkoj strukturi je i st invest…..

Po cijeni od 400 kn, p/e=3,05 , što je i dalje užasno nisko… Pa vi mislite….

Vidim jedan zgodan tekstic u sutrasnjem poslovnom, veli:

SEM 1986 otvara prvi hotel u Splitu… zgodno

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Znam da su tu zgradu od Keruma kupili za 2,5 milj. eura, ali kolika je ukupna investicija uložena u taj projekt, to ne znam…..

Oprostite, krivo sam napisao, punionica vode će ih doći 9 milj. eura:
“Projekt “Bijelo zlato” investicija je teška devet milijuna eura.”

Kako se tu vrte mil. eura, bit će tu i dokapitalizacije.

Kako to misliš bebeto?

Sve više komuniciramo, sve se manje razumijemo

30.01.2007 Sandra Livajić

U PROSTORU NEKADAŠNJE ROBNE KUĆE DIOKOM OTVARA SE HOTEL VRIJEDAN 700 TISUĆA EURA

Tvrtka SEM 1986. otvara svoj prvi hotel u Splitu

Splitska tvrtka već posjeduje hotel u Supetru na Braču, otvoren u lipnju prošle godine
U prostoru nekadašnje robne kuće Diokom u Zadarskoj ulici splitska tvrtka SEM 1986., čiji je jedan od suvlasnika poznati splitski poduzetnik Juroslav Buljubašić, gradi hotel s četiri zvjezdice, a otvorenje tog hotela očekuje se na proljeće. Sada se upravo preuređuje zgrada u Zadarskoj ulici koju je 2005. godine SEM 1986. kupio od Željka Keruma za 2,5 milijuna eura. Novi hotel s četiri zvjezdice imat će 22 sobe, koje će se prostirati na ukupno 750 četvornih metara podijeljenih na dva kata i potkrovlje. Idejno rješenje budućeg hotela izradio je splitski arhitekt Neno Kezić, a investicija se procjenjuje na oko 700 tisuća eura. U prizemlju budućeg hotela i dalje će biti smještena prodavaonica mobilnog operatera VIP-a, a uskoro će se u susjednom prostoru otvoriti i poslovnica Banke splitsko-dalmatinske.
Ljetnikovci
U SEM-u 1986. ističu kako ne namjeravaju ući u neki od poznatih hotelskih lanaca, već će hotel voditi potpuno samostalno. Tvrtka SEM 1986. kupila je bivšu robnu kuću propalog giganta Diokoma u najstrožem centru Splita od splitskog kralja trgovine Željka Keruma za oko 2,5 milijuna eura. Kerum je u stečajnom postupku prije tri godine za sedam milijuna kuna kupio propali Diokom, bivšu Jugoplastiku, koja je svojevremeno zapošljavala 12 tisuća radnika. Hotel u Splitu druga je akvizicija tvrtke SEM 1986. u turizmu. Naime, splitska tvrtka već posjeduje hotel u Supetru na Braču, otvoren u lipnju prošle godine. Imena Bračka perla, luksuzni aparthotel s četiri zvjezdice, vrijedan dva milijuna eura, sagrađen je od ručno obrađenog bračkog kamena, u tradiciji starih dalmatinskih ljetnikovaca. Tvrtka je u listopadu prošle godine oglasila prodaju ovog hotela, a do sada su ozbiljan interes pokazala dva europska investicijska fonda, no imena kao i prodajna cijena poslovna su tajna. U isto vrijeme dok traži potencijalnog kupca za svoj brački hotel, SEM i dalje vrši predbilježbe za predstojeću turističku sezonu. Svaki od šest hotelskih apartmana je etažiran i zasebno je na prodaju. Hotel je u prodaji od listopada, a oglas je objavljen u Financial Timesu. Do sada su ozbiljan interes pokazala dva europska investicijska fonda, no imena kao i prodajna cijena poslovna su tajna.
Anatomski kreveti
Sastoji se od triju međusobno povezanih kamenih katnica, a u prizemlju se nalazi šest luksuznih i klimatiziranih apartmana s vlastitim terasama, ulazom i parkirališnim mjestom. Svi apartmani i sobe imaju pogled na more. Na prvom katu raspoređene su dvije etažne sobe i tri dvokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom, mini-barom, LCD televizorima, sefom i internetskom vezom. Svi smještajni kapaciteti upotpunjeni su anatomskim krevetima. Hotel kojeg je projektirao Nikola Popić prostire se na površini od dvije tisuće četvornih metara, od plaže udaljene tek 20-ak metara, odvojene kamenim zidom.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Evo link:
http://www.poslovni.hr/32435.aspx

New Report

Close