SLRS (Solaris d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SLRS (Solaris d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

NickLeeson, 09.09.2024. u 16:11

I odluka o “pravičnoj” naknadi od 100,99 EUR koja korespondira 3M prosjeku jedne nekikvidne dionice.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/56938

Tko se usprotivi delistingu na skupštini, dobija “pravičnu” naknadu. Tko ne dođe na skupštinu ili se ne usprotivi, ostaje unutra.

Kakvi su vam planovi/ideje? Veliko je pitanje što će biti s onima koji ostanu. Možda squeeze out po tko zna kojim uvjetima.

Ja sam pola prodao po 98,5 (za tu količinu mi se nikako nije isplatilo ići do Šibenika), sa pola ostao da vidim što će dalje biti. Ne znam koliko će daleko biti od squeeze-outa, ali ako i budu blizu nisam siguran da će ako se nešto bitno ne desi cijena biti manja od ove – da mogu dobiti manju procjenu vjerojatno ne bi lovili trenutak kada tromjesečni prosjek vrijedi nego bi par mjeseci kasnije ulovili trenutak kada se ne računa i delistirali po procjeni revizora.

A možda su i našli kupca pa da mu lakše prodaju bez obveze javne ponude, ali tako nešto bi se već pročulo čim bi počeli tražiti kupce… Za neku dokapitalizaciju im je svejedno jesu li na burzi ili ne tako da nije zbog toga.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

New Report

Close