P.S.
Čestitam kolegi koji je upravo odrapio po asku. Nije kupio od mene, a kupio je vrijednost, sada, a u budućnosti još veću. I nije lipario po bidu što je stara navada “investitora” sa ZSE. Čestitam još jednom!
Ma nema na ćemu, mislim da ovdje ask može brzo pobjeći, sve se to u sekundi okrene, iako nemam ništa protiv da sačekam i jesen ovdje.
A ti si? Bravo.
Ja sam nešto bio lipario na 980 lala i onda odrapio po asku negdje oko 1000. Skupio zimnicu, a iduće jeseni ne razgovaramo ispod booka. Pojest ću diplomu ko Ćiro B. ne bude li tako.
Value, EV/EBITDA baš i nije teško izračunati. EBITDA Q4 2015+Q1-Q3 2016 je oko 166 milijuna kuna. Pomnoži se sa multiplom koja vam se sviđa, oduzme oko 600 milijuna kuna duga na kraju Q3 i podijeli sa 532.659 dionica (onih 15% u trezoru se ne računa koliko znam).
Prije ste si kontrirali na različitima temama, sada si već unutar tri posta kontrirate.
Čestitam kolegi koji je upravo odrapio po asku. Nije kupio od mene, a kupio je vrijednost, sada, a u budućnosti još veću. I nije lipario po bidu što je stara navada “investitora” sa ZSE. Čestitam još jednom!
A ti si? Bravo.
Ja sam nešto bio lipario na 980 lala i onda odrapio po asku negdje oko 1000. Skupio zimnicu, a iduće jeseni ne razgovaramo ispod booka. Pojest ću diplomu ko Ćiro B. ne bude li tako.
Nema veze, sretno sa jeftinim navlačenjem, ovdje barem imate kvalitetnu podlogu pa će se vjerojatno i ostvariti taj book ako dođe još novih na burzu. Pozdrav
Tako je, nitko nije savršen. Vidio da drugi lipare pa probao i ja. I nije išlo pa sam brzo odustao.
Kao što kaže naš stari mag barba Luka “j…š čovika koji nije prominija mišljenje”.
@xdado: po vašoj metodologiji korak po korak i koristeći 11,5 koliko ste rekli.
EBITDA ttm Q3 2016 166.000.000 kn
Mutlipla 11,5
1.909.000.000 kn
Dug na kraju Q3 2016 -600.000.000 kn
1.309.000.000 kn
Cijena po dionici 2.457 kn
To je to?
Da, kao što sam rekao po tome je nešto preko 50% diskonta. Čak i kada ubacite multiplu 9 što je koliko sam gledao na mojedionice neki minimum za turiste u privatnim rukama trenutno, dobilo bi se 1670 kn. Vlasnička struktura je malo centralizirana u rukama građevinara, tako da je teško i pretpostaviti što bi se moglo događati sa cijenom dionice, ali ipak mi je ovo veliki diskont, po 9 EV/EBITDA se trguje LRH kojem se prva dva vlasnika svađaju i pokušavaju ga razdijeliti i prodati, i ne pričaju sa trećim vlasnikom.
To je samo trailing EBITDA pomnožen sa 11,5
Gdje je EV bez kojeg onda nema ni EV/EBITDA?
Vjerujem da svi znate da se kod SLRS EBITDA računa drugačije, odn. postoji razlog zašto je tako mala EV/EBITDA.
Boca, istina, iskreno se ispričavam što sam to zanemario, Prije par godina se prihod po reevaluacijskim rezervama pisao u sveobuhvatnu dobit, nisam primjetio da je sada u ostalim prihodima. Dakle, treba oduzeti 30,5 milijuna EBITDA godišnje što daje za multiplu 10,5 cijenu 1550, a za multiplu 9 cijenu 1160., iliti sa današnjom zadnjom cijenom od 1085 daje EV/EBITDA 8,7. Još uvijek niže od većine ostalih turista.
Value, EV je cijena*broj dionica koje nisu u trezoru plus dug (uglavnom se računa samo onaj prema bankama) minus cash i ekvivalenti.
Vjerujem da svi znate da se kod SLRS EBITDA računa drugačije, odn. postoji razlog zašto je tako mala EV/EBITDA.
ja ne znam. Zašto?