SLRS (Solaris d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SLRS (Solaris d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Polako, tek je počelo.
Znaš da se većina uključi kad ….
Sad će dušebrižnici (Čitaj: zavidni koji su propustili priliku, ili “fondmenađerčići”) početi prosipati pamet kako to ne vrijedi iz ovih ili onih razloga pokušavajući malo srušiti za povoljniji ulaz….

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@ ING
evo kupnje na 1.000kn 🙂

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Čestitke strpljivima, da ne kažem nešto gore, ajde reči ću patnicima. Ovo je sve samo ne idealna dionica, bio sam njezin vlasnik u par navrata ali tko god pogleda trogodišnji graf shvatit će da je ovo bila dionica za pucati si u koljena. Ovo je jedino idealna dionica za one koji su ušli pred mjesec dana a ovi koji su čamili 3 godine u ovom ostaje utjeha da je konačno nešto i porasla.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Čestitke strpljivima, da ne kažem nešto gore, ajde reči ću patnicima. Ovo je sve samo ne idealna dionica, bio sam njezin vlasnik u par navrata ali tko god pogleda trogodišnji graf shvatit će da je ovo bila dionica za pucati si u koljena. Ovo je jedino idealna dionica za one koji su ušli pred mjesec dana a ovi koji su čamili 3 godine u ovom ostaje utjeha da je konačno nešto i porasla.

Naravno da nije idealna kad je ti nemas. Hahahahaha…. Ja ju imam 4 godine i nadokupljivao sve do 720 kn. I nikako nisam niti patnik niti bi si pucao u koljena. Zapravo, zao mi je sto jos uvjek nije na 700 kn da nadokupi jos malo po malo…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Evo, baš iša malo pogledat svoju patnju:
-dionice koje sam kupio pred 4 godine: rast oko 160%
-dionice koje sam kupio pred 2ipo godine: rast oko 50%
-dionice koje sam kupio pred godinu ipo: rast oko 45%
-dionice koje sam kupio pred 9 mjeseci: rast oko 50%

Teška patnja… Sva srića da si na vrime proda!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Kreso….. izmamio si mi osmjeh na lice….

kolega pokupnji i prodaji mislio je na graf u zadnje dvije i pol godine dakle rast u tom perjodu do prije mjesec dana oko 1_5 %……
reče jedan igrač, najviše sam zaradio kad nisam ništa radio… 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

imam jednu malu pitalicu za cijenjene kolege…
osobno pretpostavljam da cemo imat 4/17 EBITDA od 185 – 195mil kuna.
kao sto sam vec nekoliko puta napisao ocekujem prodaju nekom prirodnijem vlasniku i to zbog ulaganja negdje 2019/20.
Vjerujem da Zupan ima ponude za Solaris.
Jednostavno pitanje – koliko bi vi ponudili da kupujete cijelu firmu u ovom trenutku

A nešto tipa book value, možda malo više ako bi baš morao, ili dosta manje ukoliko nema jake konkurencije. Sve ovisi o tome. Imam SLRS.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ne zanima me zbog većinskog iako mislim da je ovo vrhunski upravljana i jako kvalitetna kompanija, već sam prije objasnio detalje pa se neću ponavljati.

I također izbacio brojke i argumente s kojima se ne morate slagati, ali možete barem one sa svoje strane izložiti. Znam jako dobro što su i book i rentabilnost, samo nisam shvatio zašto je ovdje rentabilnost veliki razlog ZA dok vam je na THNK nebitno što je nema.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Value probajte onda sa malo korištenijim EV/EBITDA. Uz recimo 11,5 po kojim su išle neke velike transakcije u zadnje vrijeme, tvrtka je na više od 50% diskonta… I to po Q3 ttm podacima, vjerujem da će kada se izračuna Q4 biti još i bolje. Tko mi ne vjeruje, neka sam izračuna.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

@xdado:

Nisam nigdje doveo u pitanje to što govorite ako se ne varam? Možda se ne bi složio baš sa 11,5 ali to su već detalji u očima promatrača.

Drugo, ja sam na puno dionica dao detaljne izračune korak po korak (ili recimo alias, dalibor, xindi…), zašto nam ne predstavite svoje pa da možemo raspraviti?

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Value probajte onda sa malo korištenijim EV/EBITDA. Uz recimo 11,5 po kojim su išle neke velike transakcije u zadnje vrijeme, tvrtka je na više od 50% diskonta… I to po Q3 ttm podacima, vjerujem da će kada se izračuna Q4 biti još i bolje. Tko mi ne vjeruje, neka sam izračuna.

Našao sam još jedan post koji nešto slično sugerira od jednog drugog kolege stručnjaka na turističkom polju, htio sam jednog turista u portfelju odabrao sam ovoga jer mislim da je recimo RIVP super i likvidan, ali već i fer vrednovan

New Report

Close