SLRS (Solaris d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SLRS (Solaris d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BVPS 1.455,61
EPS 46,91

Ja sam uzeo zadnja 4 kvartala što znači ušao je i zadnji kvartal 2015.
Samo za ovu godinu EBITDA je 181 mil i nisam uzimao u izračun tu brojku.
Kako god uzmemo rast prihoda od prodaje pa i EBITDA je preko 26% !!

Nemoj misliti na m2!

je gospon Daliborop sve bi to i bilo donekle tako da se podvuce crta poslovanja sa 3 q 2016 ali prosle godine Solaris je u 4q imao gubitak iz poslovanja od -53 mil kn i na financijskim transakcijama 16 mil kn kumulativni gubitak Solarisa za 2015 godinu u 4q bio je 69 mil kn probajte sad izracunati fer vrijednost.Dalje vjerujem da ce se trezorske dionice ponistiti skoro to znaci da ce br 1 u Vlasnickoj strukturi doci na 90.7 posto vlasnistva meni dosta dovoljno mi je reci FRNk,MMTZ,BDSS,CHAg,Sunh i da dalje ne nabrajam sta se sve po njuskalima vrti,imali ste jucer cijeli dan i dobr dio petka pa zar dionica nebi trebala na nesto ovako ocito jeftino drukcije reagirati a ne sa sramezljivim bidom na 740 ako je vama jeftino a je po ovoj cijeni i meni je jeftino ali nevidim da se neko bas trga za ovu dionicu. Zadnji u top 10 ima svega 400 kom Solarisa tj cca 300k nebudite blesavi ovo je Zse i sve se unaprijed zna svako svoje novce tesko zaradjuje ali po meni ( to je moje misljenje jer se nesjecam kad je netko veliki poklonio nesto nama malima na ZSE) nesto ocito ovako jeftino a nelikvidno budi krajnji oprez.

Ja se sjecam: JDRA, HIMR, HCVT, VLHO, KORF

Ne vjerujem da ću UGO OPREMA kao većinski dioničar izdržat a da to ne proda jednom jačem igraču, naravno sve u svoje vrijeme….

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Neupitna činjenica je da je ovo po fundamentima podcijenjeno i to je skroz očito, ali za takav diskont tako dugo vremena uglavnom postoji i dobro obrazloženje. Solarisov konsolidirani izvještaj uključuje samo Vranjica Belvedere, ne i ostale d.o.o.-ove iz cijele priče, a kada pogledate bilješke od ostalih uključenih može se pronaći dosta stvari koje su odbojne za ulazak u ovu priču.

UGO grupa kao matica uzima pozajmice od Solarisa po 7% i daje dugoročne kredite ključnom poslovodstvu po 3% (oko 5 milijuna)? Ili 20 milijuna raznim pravnim i fizičkim osobama po 3-4%. Možemo pronaći i sa Solaris konstantno UGO grupi daje avanse. Također, MILENIJ HOTELS MANAGEMENT oib: 09882054699 je istina mala firma ali kada pogledate bilješke vidite da je riječ o čistom izvlačenju novaca iz sustava. I takvih stvari ima još, tako da SLRS izvještaj sam za sebe ne daje cijelu sliku.

Dioničari SLRS nisu dobili niti lipe dividende, ali zato je vlasnik kroz UGO grupu zadnjih 5 godina imao slijedeće isplate dobiti:
2015 – 7,55
2014 – 3,63
2013 – 3,29
2012 – 2,05
2011 – 3,37
Ukupno zadnjih 5 godina 19,89 milijuna kuna većinskom, a 0 kuna ostalima?

Netko interpretira da većinski nije loš prema malima jer nije već 3 godine otkad je prešao zakonski dopuštenih 10% poništio trezor, ali ima 75% pa mu to uopće nije potrebno, ništa s tim ne dobiva. Delistirati može, a jedini plus je što teško može doći na 95%.

Na kraju se sve svodi na to da li se netko želi kladiti na scenarij koji spominju jure 555 i ING, baš i ne vidim drugi način za zaradu ovdje.

Ps. pogledajte na sudskom registru promjene iz kolovoza za Ugo grupu i Milenij hotele, nemam ovo niti me zanima pa mi se ne da kopati detaljnije, možda je nešto važno.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

….
Dioničari SLRS nisu dobili niti lipe dividende, ali zato je vlasnik kroz UGO grupu zadnjih 5 godina imao slijedeće isplate dobiti:
2015 – 7,55
2014 – 3,63
2013 – 3,29
2012 – 2,05
2011 – 3,37
Ukupno zadnjih 5 godina 19,89 milijuna kuna ….

Od kuda ti ovo o isplatama dobiti?

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Isplata dobiti Ugo grupe? Vaš link …[/url]

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Treba napraviti account, onda uz izvještaje i bilješke imate i odluke o korištenju dobiti, više informacija nego kada se ide preko sudskog registra.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Što se tiče trezorskih, kako bi tumačili zakon?

S obzirom da je prag od 10% prijeđen prije više od tri godine da li SLRS mora postupiti po članku 236 ZTD-a i poništiti višak iznad 10% dionica u trezoru, ili su napravili kod stjecanja sve u skladu s čl.233. st.4. istog zakona pa ne moraju tništa poništavati.

U konačnici ne mjenja odnos snaga većinskog i malih ali zanimljiva situacija.

Gledam na FINA RGFI i ne nalazim. Odluka o raspodjeli dobiti kaže da ide u zadržanu dobit Društva.

Al sad kužim da ti govoriš za UGO grupu. To je OK. Oni imaju dobit i isplaćuju je Vlasnicima. Što ima to veze?

Prihodi UGO grupe su preko 100 milijuna kuna i imaju dobit od ispod 10 milijuna.

Osnovna djelatnost Društva je organiziranje poslovanja drušva unutar UGO Grupe. Sa tog naslova Društvo ostvaruje prihode od pružanja građevinskih usluga povezanim poduzetnicima, isporuka opreme i sitnog inventara te prihde od najma povezanom društvu Milenij Hoteli d.o.o., Opatija čiji je Društvo vlasnik.

U 2015. g, većina prihoda dolazi od:
Prihodi od građevinskih usluga: 100 milijuna

Super. Grade preko svoje firme, na tome zaraduju. Pošteno. A na Solarisu će zaraditi kad ga prodaju.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Bio je dalibor jednom objašnjavao zašto bi ciganili tako da potkradaju SVOJU imovinu kad mogu VIŠE zaraditi ako ju ušminkaju i prodaju.

Zašto bi uvik sve moralo bit “zločesti vlasnici”?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Dapače Kresso, prvi sam koji kaže da nisu svi vlasnici zločesti, a i tastaturu sam izlizao koliko to objašnjavam na slučaju Ostoje i cijele te priče. Druga stvar, kako je legitimno da se mi mali borimo za sebe tako je legitimno i da veliki gledaju svoje interese i dok je sve po zakonu nemamo se što buniti, na nama samima je da se upoznamo sa zakonima ako investiramo i da znamo što možemo očekivati i više ili manje uspješno prokljuviti njihove planove i poteze u budućnosti.

Ali u ovom konkretnom slučaju mislim da se kroz UGO gricka dobit Solarisa jer ima ovdje još dosta vremena da se to sve skupa ušminka za prodaju, pogotovo otkada su u portfelj dodani Opatija i Trogir. I naravno, ako je to uopće scenarij vlasnika.

Ako netko misli da je vlasnik korektan (kao ja kod Ostoje) samo neka ulaže. Isto kao kod ostalih priča gdje se očekuje prodaja, treba promatrati realnu vrijednost ali isto tako i rok u kojem se očekuje transakcija. Samo sam iznio svoje mišljenje, a par stvari koje sam naveo su one koje meni strše i odbijaju me od ove priče.

New Report

Close